Negyvenöt perces mészárlás a Mestallában

Egy félidõ alatt öt gólt vágott a Real Madrid a Valencia otthonában a spanyol bajnokság 20. fordulójában, a szünet után pedig látványosan megkönyörült agyonvert ellenfelén.

Már a meccs elején megállapítható volt, hogy ezen az este sok gondja lesz a Valencia feltûnõen ingatag védelmének. A hazai játékosok folyamatosan messze helyezkedtek a madridiaktól, márpedig ha elegendõ területe van, José Mourinho csapata gyilkos kontrákat tud vezetni – tulajdonképpen ez a kamikaze taktika lett a veszte a Valenciának.

Felfoghatatlan volt, hogy a Real Madrid hogy tudott rendszerint ilyen könnyen eljutni a Valencia kapujához: Gonzalo Higuaín már a 8. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek, majd a 34. percben Ángel di María növelte tovább a királyi gárda elõnyét. Nem sokkal késõbb Cristiano Ronaldo is feliratkozott a góllövõk közé, és ekkor a meccs összképe alapján is sejthetõ volt, hogy komoly mészárlás vár a valenciai szurkolókra.

A félidõ vége elõtt még kétszer büntetett a hihetetlen tempóban futballozó Real Madrid: a 41. percben Cristiano Ronaldo megszerezte saját maga második, csapata negyedik gólját a meccsen, és még a szünet elõtt Di María tette teljessé a madridi fiesztát – csak 45. perc telt el a papíron rangadóból, de máris öt góllal vezetett a Real Madrid, egy olyan nehéz helyszínen, mint a Mestalla.

A második félidõben már joggal könnyelmûsködhetett a címvédõ, ezt mi szurkolók bántuk leginkább: néhányszor azért így is zavarba jött a Valencia védelme, de ekkor már inkább a Real örülhetett, hogy megúszta bekapott gól nélkül a találkozót.

Mindenesetre amit az elsõ félidõben láttunk, arra majd sokáig fogunk emlékezni, amit a másodikban, azt gyorsan elfelejtjük.

Valencia–Real Madrid 0–5 (0–5)

Gólszerzõk: Higuaín (8.), Di María (34., 45.), C. Ronaldo (36., 41.)

Forrás: fourfourtwo.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK