Özil: Aki Barcelonában nyerni tud, az Manchesterben is

A középpályás a német Die Welt magazinnak nyilatkozott, melyben elmondta, hogy mindig igen motivált, amikor a Barcelona ellen játszhat. Özil magabiztosan várja a Manchester United elleni Bajnokok Ligája visszavágót.

A Barça és a United elleni összecsapások: „Fantasztikus dolog, hogy pár naponta a legjobbakkal játszhatunk. Az egész világ téged figyel. Engem rendkívül motivál, hogy a Barcelona ellen játszhatok. Az El Clásiconak igen nagy visszhangja van, szenzációs dolog, hogy kiejtettük õket a Spanyol Király-kupából.”

Hat meccs a Barcelona ellen: „Természetesen továbbra is különleges dolog ellenük játszani. Jelenleg a Barcelona a vonatkoztatási pont, mi viszont megmutattuk, hogy tudunk ellenük játszani. Legyõztük õket a Szuperkupában és kiejtettük õket a Kupában. Büszkék vagyunk. Egyedül a bajnokságban nem sikerültek olyan jól a dolgok.”

Hátrány a bajnokságban: „El kell ismerni, hogy a Barcelona kitûnõen szerepelt eddig a Ligában. Fontos lett volna számunkra, mert Madridban a címek kötelezõek. Így most a célkitûzésünk a Kupa és a Bajnokok Ligája megnyerése. A bajnokságban a Barcelonának nagyon jó esélyei vannak, de még nekünk is van miért harcolni. Hatalmas siker lehet még ez a szezon. Egy futballista soha nem adhatja fel idõ elõtt.”

A Manchester elleni visszavágó: „Nehéz mérkõzés lesz, egy rendkívül jó ellenfél ellen, de az odavágón már megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek. Világosan látszott, hogy jobbak voltunk az elsõ félidõben és számtalan helyzetünk volt. Tiszteljük a Manchestert, de a célunk az, hogy úgy játsszunk, ahogy tudunk, így pedig bárkit legyõzhetünk. Aki Barcelonában nyerni tud, az Manchesterben is.”

A kapcsolata Mourinhóval: „Formában vagyok, örülök, hogy minden héten játszhatok, jól érzem magam a pályán. Ez azért van, mert az edzõ bízik bennem, én pedig hálával tartozom neki. A sajtó sok mindent ír az öltözõvel levõ kapcsolatáról, de én csak azt tudom mondani, hogy mi kapcsolatunk igazán jó. Segít nekem, számomra pedig õ a világ egyik legjobb edzõje, ha nem a legjobb.”

AntiMou csoport az öltözõn belül: „Ez hülyeség. Egy csapat vagyunk, ha pedig nem lennénk összetartóak, akkor nem tudtuk volna legyõzni a Barcelonát. Mindannyian tiszteljük a másikat, olyanok vagyunk, mint egy kis család.”

Pletyka arról, hogy ha Mourinho marad, õ távozik: “Micsoda? Ez hatalmas tévedés. Soha nem mondtam ilyet, ez teljesen fals információ.”

Beilleszkedve Madridban: „Én csak úgy játszom, ahogy játszani tudok, a saját stílusommal. Itt fejlõdni tudtam és nagyobb biztonsággal teszem a dolgomat. Ez többek között Mourinhónak is köszönhetõ. Ha megnyerjük a Kupát, akkor azt mondhatom, hogy három év alatt négy címet nyertem. Ezen kívül emberként is fejlõdtem, igazán jól érzem magam Madridban. Néha a csapattársaim azt mondják, hogy remekül beillenék a spanyol válogatottba, de ilyenkor azt válaszolom, hogy én Gelsenkirchenben születtem, Németországban nevelkedtem és most ott is jó futball van, ráadásul olyan tiqui-tacát játszunk, mint ti. A válogatottal is voltak sikereink, fontos meccseket nyertünk, már csak a címek hiányoznak. A csapatunk azonban még fiatal és meglátjuk mit hoz majd a jövõ.”

A teljesítménye: „Még javulnom kell. Szeretek gólpasszt adni, szerintem egy jó elõkészítés legalább olyan értékes, mint egy gól. Több gólt kell szereznem. Még csak négyszer találtam be, de már kétszámjegyûnél kéne tartanom.”

Közösségi hálózatok és az izomzat: Igazi megtiszteltetés, hogy ennyi ember követ Facebookon (kilenc millió) és Twitteren (1.1 millió). Számomra ez egy lehetõség, hogy közvetlenül kapcsolatba kerüljek a szurkolóimmal és olyan dolgokat mutassak meg nekik ebbõl a világból, amit nem szoktak látni. Nem tûnt túlságosan intim dolognak, hogy képet tettem fel a hasfalamról. Büszke vagyok a testemre, ez a munkaeszközöm és ez csak egy spontán dolog volt. Három kiló izomzatot szedtem fel, így ellenállóbb vagyok és jobban elkerülnek a sérülések. Ez igen jót tett a játékomnak.”

Guardiola és a Bayern: „A Madridnál nem beszéltünk errõl, a válogatottnál viszont igen. Õ a világ egyik legjobb edzõje, rengeteg címet nyert, egy hihetetlen Barcelonával. Most még jobb akar lenni a Bayernnel. Én nem ismerem személyesen, soha nem beszéltem vele, így mint embert, nem is tudom megítélni.”

Dortmund vs Bayern: „Zseniális, ahogy a Dortmund eljutott erre a szintre. Hatalmas játékosai vannak és látványos játékstílusuk. A Bayern viszont Európa egyik legjobb csapata, már rég óta az. A játéka kiváló. Nyilvánvaló volt, hogy nem lehet könnyen letaszítani a csúcsról. Egy Madrid – Bayern Bajnokok Ligája döntõ fantasztikus lenne, de még hosszú az odáig vezetõ út.”

A Barca kétgólos hátránya a Bajnokok Ligájában: “A legutóbbi években és ebben a szezonban is megmutatták, hogy mennyire erõsek. Rendben, kiestek a kupából. De a Bajnokok Ligája teljesen más, a bajnokságban pedig elég jók. De hogy õk lennének az abszolút esélyesek? Én sem így látom. De hogy õszinte legyek, ez nem is érdekel. Csak saját magunkkal foglalkozunk.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK