Suker: Modric képes vezetni a Real Madridot

Davor Suker ott volt az Old Traffordon, és elégedett volt a Real Madrid gyõzelmével, illetve Modric teljesítményével. A horvát szövetség elnöke mellett Igor Stimac is elismerõen szólt a középpályásról.

Horvátország egy kis állam, lakosai, akiknek száma nem haladja meg a 4,5 milliót, úgy élnek együtt a focival, akár a brazilok. A Real Madrid meccsek különleges eseményeknek számítanak, melyeket a rajongók bevésnek a naptárba, nehogy elszalasszák a pillanatot, mikor a példaképpé vált Luka Modric a pályára lép. A Real Madrid szurkolóinak száma megsokszorozódott az országban a zadari zseni hat hónappal ezelõtti érkezése óta. Hatalmas várakozás elõzi meg minden szereplését, így elképzelhetjük, milyen ünneplést váltott ki a Manchester Unitednek lõtt góljával.

Modric érzi a támogatást, és az õt övezõ lelkesedés segít növelni az önbizalmát. Két olyan ember van, akik bölcs tanácsokkal és segítõ szavakkal veszik körül már elsõ madridi megmozdulásai óta. Ez a két ember nem más, mint Davor Suker, a Horvát Labdarúgó Szövetség elnöke, és Igor Stimac, korábbi válogatott játékos. Mindketten figyelemmel kísérik a középpályás valamennyi mérkõzését.

Elfogultak

Suker ott volt az Old Trafford lelátóján a BL-nyolcaddöntõ visszavágóján. A Real Madrid egykori kiválóságát meghatotta Luka Modric gólja. Megszilárdult az a véleménye, amit már hat hónappal ezelõtt is hangoztatott, mikor a játékos Madridba érkezett: “Ez egy fontos mérkõzés volt, nyomás alatt kellett játszaniuk, és egy elit stadion láthatta, mire képes Modric. Fantasztikus játékos, és szép gólt lõtt egy döntõ fontosságú pillanatban. Bizonyította, hogy milyen színvonalon futballozik, megmutatta, hogy a személyisége és a képességei is alkalmasak arra, hogy magához ragadja a Madrid irányítását, és gyõzelemre vezesse a csapatot. Gólt szerzett.”

Suker, aki egyeduralkodónak számít a horvát futballvilágban, örül annak a visszhangnak, amit Modric teljesítménye keltett a klubnál: „Örülök neki, mert megérdemli. Sokat dolgozott csendben, és jól halad afelé, hogy meglegyen a kellõ önbizalma. A legjobbakat kívánom neki, és azt, hogy lépésrõl lépésre bizonyítsa be, rendelkezik azokkal a képességekkel, amik fontos játékossá tehetik õt a Real Madridban. Az olyan meccsek, mint amilyet az Old Traffordon is láthattunk, megmutatják, hogy képes irányítani a csapat játékát.”

Modric másik pártfogója, Stimac gyakran nyilatkozik honfitársáról: „Néhány nappal a meccs elõtt beszéltem vele, azt mondta, ha játszhatna az Old Traffordon, akkor az egy nagy meccs lenne. Kritikus pillanatban lépett pályára, és megmutatta a személyiségét, ami már kezdetektõl megkülönbözteti õt másoktól. Kérte a labdát, megtalálta az utat, össze tudott játszani a csatárokkal, és rálelt azokra a helyekre, amiket mások nem tudtak bevenni. Ezután következett a gól. Egy gól. Megállíthatatlan. Egy tökéletes lövés. Minden megvolt benne: a lehetõség, a megfelelõ elhelyezés és a precíz kivitelezés.”

Amikor arról beszél, hogy milyen emelkedett hangulatban volt, arra gondol, mit csinált a horvát játékos a labdával és anélkül: “El kellett érkeznie ennek a mérkõzésnek, és tudtam, hogy az évnek erre az idõszakára a legjobb formájában lesz. Mindent jól csinált. Nagyon találékony, kezében tudja tartani a játékot, emellett pedig sok labdát is szerez. Végre bebizonyította, hogy eléri a Real Madrid szintjét.” Kiemelte gyõztes mentalitását is: „Modricot nem befolyásolják a kritikák. Hisz a képességeiben.”

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK