Az Atlético és a Real szurkolói panaszkodnak a kupadöntõ jegyárai miatt

A Real Madrid és az Atlético Madrid szurkolói már a Copa del Rey május 17-i döntõjének pontos jegyárainak kihirdetése elõtt hangot adtak elégedetlenségüknek.

A két szurkolói klub együtt adott ki nyilatkozatot, melyben kifejezték egyet nem értésüket: „Ezek a jegyárak teljesen elfogadhatatlanok a jelenlegi gazdasági helyzetben, sokkal ésszerûbb lenne megadni a lehetõséget, hogy bármely társadalmi rétegbõl érkezhessenek szurkolók, és buzdíthassák csapatukat álmaik elérése érdekében.”

A várható árak: a legolcsóbb jegy 60 euróba kerülne (18.800Ft), ez a Bernabéu legfelsõ szektoraiba szól. A második legolcsóbb 125 euró lenne (40.000Ft), míg a legjobb helyekért 250 eurót kellene fizetni (78.500Ft). A szurkolói klubok arra kérik a Spanyol Labdarúgó Szövetséget, hogy mielõtt véglegesíti az árakat, konzultáljon a rajongókkal, ahogyan ezt az UEFA is teszi mindig.

Az elõzõ évek árai: Bár tavaly is ugyanennyibe kerültek a jegyek az Athletic Bilbao és a Barcelona döntõjére, azt a meccset a Vicente Calderónban játszották, és annak a stadionnak 30.000 fõvel kisebb a befogadóképessége. 2011-ben viszont jóval olcsóbbak voltak a jegyek: az akkori Real Madrid – Barcelona döntõre 60-tól 180 euróig terjedtek az árak, tehát a legdrágább jegyekhez is 70 euróval (22.000Ft) olcsóbban lehetett hozzájutni, mint most.

A két szurkolói klub nyilatkozata azzal zárul, hogy amennyiben nem csökkennek az árak, lehetõségeikhez mérten kiállnak majd szurkolótársaik jogaiért.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK