César: A legfontosabb az, hogy a Realnak két világszínvonalú kapusa van

Õ volt az utolsó, aki a padra kényszerítette Casillast. César Sánchez kiválóan ismeri a Real Madrid kapuját. A volt fõvárosi hálóõr tudja milyen az, amikor egy posztért kell harcolni Ikerrel. „Casillas igen kitartó és erõs, de Diego válaszolni tudott, most pedig Mourinho kezében van a döntés”, mondta César a Marca.com-nak.

Sánchez számára López teljesítmény egyáltalán nem meglepõ: „Nem gondolom, hogy bárkit is meglepett volna. Még a madridi korszakomból ismertem õt és tudtam, hogy egy nagyszerû kapus. A jelenlegi elképesztõ teljesítményével pedig csak alátámasztotta ezt. Ráadásul olyan pillanatokban és meccseken védett remekül, ahol igen nagy felelõsség volt rajta. Egyáltalán nem könnyû véghezvinni azt, amit õ elért. Nagy részben neki köszönhetõ, hogy a Real továbbjutott a Manchester ellen”, állítja, majd hozzáteszi: „Végtére is a legfontosabb az, hogy a Real Madridnak két világszínvonalú hálóõre van”.

A Villareal korábbi portása elutasítja azon szóbeszédeket, melyek szerint Casillas már nem a régi. „Idén is voltak fantasztikus meccsei, például a Dortmund elleni. Biztos vagyok benne, hogy amikor visszatér, ismét az lesz, aki mindig is volt”, mondja volt csapattársáról, akire véleménye szerint nincs hatással a nyomás. „Az biztos, hogy ez egy új helyzet a számára, de kétségkívül szembenéz majd vele. Érett játékos, tudni fogja, hogyan kezelje ezt a szituációt. Nem hiszem, hogy befolyással lenne rá”.

César szerint egyértelmûen Adán húzta a legrövidebbet: „A Madridnál mindig ott van az eredménykényszer. Ebben az esetben Adán lehetõség nélkül maradt, annak ellenére, hogy eredetileg õ vehette volna át Iker posztját, amíg a sérüléssel bajlódik. Remek kapus, de Diego leigazolása egyáltalán nem vált az elõnyére”.
Végül pedig Sánchez nem veti el annak a lehetõségét, hogy Diego visszatérjen a válogatottba. „Egy olyan nagyszerû kapusról beszélünk, akinek (többek között) köszönhetõen van ott a Real Madrid, ahol van. Az esély biztos, hogy megvan. Spanyolként és a Real Madrid portásaként mindig nagy eséllyel fel lehet ölteni a válogatott mezét. Nem eszetlenség a visszatérésére gondolni”, állítja. 

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK