A végén lett sima a Levante ellen

Az elsõ félidõ még szoros volt, az utolsó percekben azonban igazi parádét rendezett a Real Madrid a Bernabéu-stadionban, és végül 5-1-re nyerte meg a Levante elleni találkozót.

Nagyon meg sem lehetett lepõdni azon, hogy José Mourinho nem izgulta túl a Levante elleni bajnokit: több kulcsemberének is pihenõt biztosított a Galatasaray elleni BL-negyeddöntõ-visszavágó elõtt, így többek között Cristiano Ronaldo sem volt ott a kezdõcsapatban.

A némileg felforgatott hadrend egy ideig nem játszott meg a madridiak játékán, mivel az elsõ percekben folyamatos nyomás alatt volt a Levante védelme, úgy tûnt, csak idõ kérdése a vezetõ találat – aztán ez meg is született, csak apróbb bökkenõ, hogy nem a hazaiak, hanem a vendégek szerezték: a 31. percben nagyszerûen játszotta túl a királyi gárda védelmét a Levante, a sokpasszos akció végén pedig az érkezõ Míchel lõtt gólt, úgy, hogy a lövéshez még a blokkolással próbálkozó Pepe is hozzáért.

Ezen kívül viszont nem sok mindennek örülhetett a Levante, következtek ugyanis a madridiak percei: alig öt perccel késõbb már döntetlen állt az eredményjelzõn, de még milyen találatnak köszönhetõen – nos, pontosan olyannak, amely joggal pályázhat majd a következõ Puskás-díjra is! Gonzalo Higuaín úgy lõtte meg a belõtt labdát, hogy le sem esett, s hiába volt meglehetõsen nehéz testhelyzetben az argentin támadó, ez sem akadályozhatta meg abban, hogy megszerezze pályafutása alighanem egyik legszebb találatát.

Három perccel késõbb már a Real Madrid vezetett: egy szerencsétlenül pattanó labda után a Levante játékosa a tizenhatoson belül kezezett, ezt kiszúrta a játékvezetõ és megítélte a tizenegyest. Mivel nem volt Cristiano Ronaldo, a labda mögé Kaká állt, és nem is hibázott, könnyedén értékesítette a büntetõt, ami azt jelentette, hogy a szünetre a fõvárosiak mehettek vezetéssel.

A második félidõben még nagyobb fölényben játszott a Real Madrid, gyõzelme csak azért volt egy ideig kétséges, mert a hazaiak kihagyták nagyobbnál nagyobb lehetõségeiket.

A végére azért jöttek a gólok, így egészen sima lett a vége: már Cristiano Ronaldo is a pályán volt, amikor épp a portugál döntötte a három pont sorsát a 84. percben, miután Higuaín sprintje után könnyedén helyezett a Levante kapujába. Az utolsó percekre még két gólt tartogatott a királyi gárda, az érdekesség az volt, hogy mindkettõt egy cserejátékos, Mesut Özil jegyezte: a német válogatott karmestere elõbb Cristiano Ronaldo átadását továbbította a kapuba, majd egy kontra után szerezte meg saját maga második, a Real Madrid ötödik gólját a mérkõzésen.

Összességében el lehetett mondani, hogy a Levante az elsõ félidõben még csak-csak állta a sarat, de a fordulás után a két csapat egyszerûen már nem volt egy súlycsoportban. És ez nem meglepõ, ha tudjuk, milyen formában van a Real Madrid hetek óta.

Real Madrid-Levante 5-1 (2-1)
Gólszerzõk: Higuaín (36.), Kaká (39. – büntetõbõl), C. Ronaldo (84.), Özil (87., 91.) ill. Míchel (31.)

Forrás: fourfourtwo.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK