Xabi Alonso lehetséges utódai

Xabi Alonso szerzõdése 2014 júniusában jár le. A játékos akkor 32 éves lesz. A klub tisztában vele, hogy a szerzõdés megújítása épp olyan fontos, mint hogy elkezdjenek egy ilyen kulcsjátékos helyére megfelelõ embert keresni. Lássuk a lehetséges jelölteket:

Ilkay Gündogan
22 éves, a Borussia Dortmund játékosa, valamint német válogatott. 22 évesen Gündogan az egyik legígéretesebb középpályás. Dinamikus játékos, aki nagyszerû hosszú átadásokra képes. Keményen dolgozik, hogy visszaszerezze a labdákat, de szeret bekapcsolódni a támadásokba is. Spanyol lapok szerint az egyik legesélyesebb jelölt Alonso pótlására.

Rubén Pardo
20 éves, a Real Sociedad középpályása. Tagja a spanyol U-21-es válogatottnak is. Pardónál bár hiányzik a fizikai erõnlét, de nagyszerûen kezeli a labdát, ami kétségkívül pótolja fizikai hátrányát. A fiatal spanyol a hosszú labdák specialistája.

Geoffrey Kondogbia
A 20 éves középpályás a Sevilla alkalmazottja és tagja a francia U-20-as válogatottnak. Õt úgy is jellemezhetnénk, hogy Rubén Pardo ellentettje. Egy erõs középpályás, akinek technikai tudása szintén kiemelkedõ. Igazi „box-to-box” játékos, fáradhatatlanul hajt saját tizenhatosától az ellenfél kapujáig. Kiváló a levegõben, és a labdaszerzések specialistája.

Marco Verratti
A Paris Saint-Germain 20 éves, olasz válogatott középpályása. 16 évesen debütált a Pescara csapatánál, amely késõbb 12 milló euróért adta el õt a PSG-nek. Verratti labdajátéka hasonlít Andrea Pirloéhoz. Félelmetes tehetsége van a pontos rövid és hosszú passzokhoz egyaránt.

Javi García
A 26 éves középpályás a Real Madrid neveltje. Jelenleg a Manchester City játékosa, tavaly bemutatkozhatott a spanyol válogatottban is. Õ Gündogan mellett az egyik legesélyesebb játékos a Real Madrid listáján. Igen sokoldalú. Nem csak középpályásként, hanem középhátvédként is képes játszani, ez pedig egy igen nyomós érv. Erõs a levegõben is, azonban a Manchester City nem biztos, hogy elengedné, hiszen 20 millió eurót fizettek nyáron a Benfica csapatának a spanyol játékos szolgálataiért.

Fernando
A 21 éves brazil a Gremio játékosa, emellett hazája felnõtt válogatottjában is szerepelt már. Kifejezetten jól védekezõ játékos, aki bármikor képes felszabadítani. Gyakran szerez labdát, és ritkán hibázik. A szabadrúgásoknál jeleskedik az emberfogásban, amivel nagy hasznára lehetne a csapatnak a rögzített szituációk kivédekezésénél.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK