Carvajal: Labda nélkül szenved a Dortmund

70 kilométerre Dortmundtól, Düsseldorfban leledzik a Real Madrid legjobb „kémje”. Õ Daniel Carvajal, a Bundesliga legkiválóbb jobbszélsõje.

Carvajal a házában fogadta a Marcát, és elemezte a Dortmund csapatát. Tökéletesen ismeri Klopp legénységét, és azzal is tisztában van, hogy a Madrid kemény mérkõzésre számít. Ennek ellenére õ a madridi sikerben hisz: „Szerintem a Madridnak van egy kis elõnye, elsõsorban azért, mert a játékosaik tapasztaltabbak. Hasonló futballt játszik mindkét csapat, nagyon gyorsak, kevés passzal jutnak el az ellenfél területére. Két tetszetõs meccset láthatunk majd.”

Carvajal azt is elárulta, hol lehet veszélyes a Borussia: “Rögzített helyzeteknél nagyon jók, Reus a középpályán, Hummels és Subotic pedig a fejesekkel alkot, fõleg arra kell vigyázni, mikor védekezésbõl átfordulnak támadásba, az halálos lehet. A Madridnak vigyázni kell, hogy a középpályán ne veszítsenek labdát, mert ezek a játékosok nagyon veszélyesek.”

A csatárokról is szólt néhány szót Carvajal, pl. Lewandowskiról: “Õ az, aki leginkább meglepett a Dortmundnál, mert õ nem egy újabb csatár a sok közül. Játszik, a védekezésbõl is kiveszi a részét, gólt szerez… Számomra õ most az egyik legjobb csatár Európában.”

Carvajal ebben a szezonban kétszer küzdött meg a Borussiával: “Az ellenfelek általában a szélsõk miatt szenvednek, mert nagyon jók és gyorsak. Reus és Götze nagyon veszélyesek. Jól mozognak, középen is jól játszanak, átadják a területet, hogy aztán Piszczek és Schmelzer meglepetést okozzanak. Ezekben a játékosokban sok a lehetõség, a begyakorolt figuráik, amiket nagyon gyorsan hajtanak végre, sok kárt tehetnek az ellenfélben.”

A Dortmund erõsségei között említette Carvajal a meccs utolsó fél óráját: “Fizikálisan is erõsek, nagyon gyorsak és az utolsó 30 percben több hullámban is támadnak. Ha nem vagy a helyzet magaslatán, akkor a meccs ezen szakaszában sokat kínlódhatsz, mert beszorítják az ellenfelet. A Madrid az ilyen meccseket teljes intenzitással tudja végigjátszani.”

Kloppról sem feledkezett meg a madridi: „Kicsit bolondnak tûnhet, de tudja, mit csinál. Nagyon ért a futballhoz.”

A Borussia gyenge pontjai: “Ha sokáig nincs náluk a labda, akkor kínlódnak. A Bernabéuban valószínûleg a kontra lehetõségét fogják keresni a kezdetektõl, de labda nélkül szenvednek. A Cristiano-faktor is nagyon fontos lehet. A Borussiának nincs ilyen játékosa. A Madridnak ott van Cristiano, a Barcelonának Messi, a Bayernnek Ribéry… A Borussiában nincs senki, aki ennyire meghatározó lenne.”

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK