Futre: Mourinho talán úgy érzi, hogy Pepe elárulta õt

Paco Buyo, Bernd Schuster és Paulo Futre egy teljes érzelmi skálán mentek végig a madridi derbi következtében, a túláradó örömtõl egészen a rémületig. A három ex-játékos visszatekintett néhány még emlékezetesebb pillanatra, és beszéltek a Király-kupa döntõjérõl is.

Visszatekintés

Buyo:
“Húsz évvel ezelõtt ez a párharc sokkal inkább egyenlõ volt. Nem volt ilyen nagy a különbség a Real és az Atlético között. Jelenleg minden torna kétcsapatos versenynek tûnik.”

Futre:
“Az 1992-es döntõ nagyon különleges volt. 1987-ben megnyertem a Porto csapatával a BEK-et (A Bajnokok Ligája elõdje – A szerk.), de ugyanúgy élveztem a gyõzelmet a Bernabéuban.”

“Minden derbi elõtt kitenném Paco képét a fürdõszobába és ez motiválna. Amikor felkelnék és amikor lefeküdnék, az arca látványa adna erõt.”

“Három évvel azelõtt a döntõ elõtt Pizo Gómez találkozott Míchellel, Gordillóval, Ruggerivel és Hierróval, akik elkezdték inzultálni õt. Pizo bejött az öltözõbe és elmesélte nekünk, hogy mi történt. Három évvel késõbb, a döntõ elõtt Luis Aragonés emlékeztetett minket minderre. Felhívott engem hajnali háromkor csak azért, hogy emlékeztessen Pizo Gómez szellemére. Így tehát a döntõ volt az utolsó lehetõségünk, hogy revansot vegyünk mindazért, ami Pizóval történt.”

Schuster: 

“Az egy nagyon különleges meccs volt mind az Atlético, mind pedig az elnök számára. Egyfajta extra motivációt adott hozzá az is, hogy a döntõt a Bernabéuban játszottuk.”

“Én már játszottam Madridban, így sokat gyakoroltam a rögzített szituációkat Pacóval. Tudta, hogy ez a német pasas tényleg elintézheti õket . Még mielõtt kiértünk volna a pályára, a kerítés rácsain keresztül, amely elválasztotta egymástól a két csapatot, azt mondtam neki, hogy az elsõ szabadrúgást én fogom lõni (Késõbb az õ szabadrúgásából született az elsõ gól – A szerk.).”

A mostani döntõ

Buyo:
“Ki a favorit? A Real Madrid szurkolói esélyesebbnek tartják magukat, de a döntõben nincs favorit. Egy nagyon izgalmas mérkõzés lesz, melyen majd kis részletek fognak dönteni.”

“Pepe tagja a keretnek, és amikor Sergio Ramosszal van párban, akkor az egyik legjobb középsõ védõpárost alkotják. Nagy meglepetés lesz, ha Pepe nem játszik.”

“Iker a világ legjobb kapusa, de megsérült, majd mikor visszatért, Diego Lópezzel találta szemben magát, aki kiváló formában volt. Újra játszani fog, de várnia kell a lehetõségre.”

Futre:
“Falcao képes eldönteni ezt a mérkõzést.”

“Talán ez a döntõ elégtétel lehet minden olyan gyerek számára, akik még soha nem látták gyõzni az Atléticót a Real Madrid ellen (Az Atlético 14 éve nem nyert a Real ellen – A szerk.).”

“Mourinho talán úgy érzi, hogy Pepe elárulta õt.”

Schuster:
“Cristiano és Falcao lehetnek az éjszaka hõsei, de a Real Madrid középsõ védõi, Pepe és Sergio Ramos is betalálhatnak fejjel.”

 
 
Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK