Pérez: Neymar több mint 150 millió euróba került volna

A Real Madrid elnöke, Florentino Pérez ma hajnalban a Cadena SER rádióállomás El Larguero címû mûsorának adott interjút. José Ramón de la Morena a Real Madrid aktuális helyzetérõl kérdezte a fõvárosi klub elnökét, aki õszintén beszélt az edzõkérdésrõl, Zidane szerepérõl, Neymar átigazolásáról, Kaká, Coentrao és még sok más játékos jövõjérõl.

Neymar: „Három évvel ezelõtt megvolt a lehetõségünk, hogy leigazoljuk, és szerettük volna kihasználni az alkalmat, de végül a klubja nem engedte el és hosszabbított. Egy zseniális játékosnak tûnik, és leigazoltuk volna, ha ez nem borította volna fel a klub egészséges gazdasági mûködését. Tárgyalnunk kellett volna a klubbal, az édesapjával és egy vállalattal, amely a jogainak 40%-ával rendelkezik. Ez 150 millió eurónkba került volna. Nem tudom, hogy mennyire jött ki a Barcának.”

Igazolások: „Valamelyik nap 12 név merült fel a madridi lapokban. Ha nincsen más jelölt, akkor kedden elfoglalom az elnöki pozíciót és az edzõkérdéssel fogom kezdeni. Elõször vele fogok beszélni, mivel – habár az emberek nem hiszik el – de még nem beszéltünk senkivel. Azt szeretnénk, ha ezt Zidane vezetné. Azt is szeretném, ha egy nap a Madrid edzõje lenne. Amikor megérkezik az edzõ, õ és Zidane határozzák meg, hogy miként tudunk minõségi javulást elérni.”

A beszélgetés Zidane-nal: „Szívélyesen telt. Nagy hatást gyakorolt a madridistákra, amikor megérkezett, az álmai pedig a klubhoz kötik. Ezt bizonyította a pályán, majd késõbb a szerepvállalásával is.

Ancelotti: „Nem beszélünk errõl a témáról a jövõ hétig.”

Jürgen Klopp: „Kedvelem. Egy jó edzõ. Akik rendszeresen véleményt formálnak, azt mondják, hogy megfelelõ a Madrid számára, de az õ játékosai tapasztalatlanabbak a madridiakhoz képest.”

Alberto Toril: „Lenyûgözõ edzõ, de szeretne az utánpótlásban maradni. Õ irányítja az utánpótlásközpont minden edzõjét. Voltak ajánlatai, de szeretne maradni.”

Fizetni az edzõkért: „Nem botrányos cselekedet. Pellegriniért 4 millió eurót fizettünk, majd pedig Mourinhóért 8-at, nem 16-ot vagy 25-öt.”

Erõsítések: „Örülnék, ha az utánpótlásból többen is felkerülnének. Zidane például nem szeretné, ha Jesé távozna.”

Kaká: „Zidane és az edzõ döntenek róla. Hozzásegített minket a szponzori szerzõdések meghosszabbításához. 400 millió euró többletbevételünk van neki és más játékosoknak köszönhetõen. Nem volt szerencséje a sérülésével és nem tudott úgy teljesíteni, ahogy szerettük volna. Késõbb jött Özil. De egy csodálatos ember.”

Coentrao: „Nem tudom, hogy távozik-e, de aki szeretné leigazolni, annak ki kell fizetnie a kivásárlási árát. Jó szezont zárt.”

Xabi Alonso: „Elégedettek vagyunk vele. Egy év maradt a szerzõdésébõl, és az új edzõ Zidane-nal dönt a helyzetrõl.”

Higuaín: „Senki sem beszélt a Juventusszal.”

Falcao: „Egy nagyszerû játékos. Úgy hallom, hogy Monacóba tart.”

Lewandowski: „Eljött megnézni a Copa del Rey döntõjét. Mindenféle hétköznapi kérdésekrõl beszélgettünk. Nem tudom, hogy érdeklõdik-e a Real Madrid iránt.”

Isco: „Jó játékos, de sok ilyen van. Nem tudom, hogy rá van-e szükségünk.”

Carvajal: „Szerintem visszatér, õ a mienk.”

Spanyol játékosok: „Az a küldetésünk, hogy a világ legjobbjait szerezzük meg. Cazorla posztján Özil és Kaká játszik.”

Mourinho ingyen távozik: „Nem kellett neki fizetnünk. Karankával kapcsolatosan még nem tudom. Nem tudom, hogy távozik-e, de szerintem egy évi fizetésével tartozunk. Minden játékos azt mondta nekem, hogy Mourinho a legjobb edzõ, aki velük dolgozott.”

A „szembe nyúlós” affér: „Már elnézést kért Vilanovától.”

Mourinho hatásköre: „Mindenkinek ugyanekkora volt, csak mindenkinek más a karaktere. Sosem mondtam meg az edzõknek semmit.”

Barcelona: „A sajtó ott támogatja a Barcát, itt viszont nem segítenek minket. Katasztrofális az együttélésünk.”

A bajnokság: „Nem volt könnyû, mert rosszul kezdtünk az elsõ négy mérkõzésen. Az elején egy kicsit kevés volt az étvágy. Itt elveszítettünk nyolc pontot, és az edzõnek lépnie kellett, hogy motiválja a csapatot, mert ez nem volt természetes.”

Del Bosque, Raúl, Hierro, Camacho és Míchel visszatérése: „Di Stefano a világ legjobb játékosa volt és vissza kellett vonulnia. Biztos vagyok benne, hogy nem örömmel tette. Ezek az emberek számíthatnak minden madridista szeretetére. Azt olvasom, hogy rossz viszonyban vagyok Míchellel vagy Raúllal, de ez nem igaz.”

Del Bosque visszatérése: „Õ hozzánk tartozik. Ha elhagyja a válogatottat, nálunk otthonra lel.”

Az ebéd a kapitányokkal: „A bónuszokról egyeztettünk, ez volt a találkozó célja. Nem volt más oka. Én csak pozitív véleményt hallottam a játékosoktól Mourinhóról. Azt mondták, hogy sokat követel, és hogy a legjobb edzõ, akivel valaha együtt dolgoztak. Sohasem mondták, hogy túl sok hatalommal ruháztam fel. Nincs se okuk, se pedig joguk ezt mondani. Elmondhatják egy újságíró barátjuknak, de nem az elnöknek. A játékosok tudják, hogy ez a fegyelem alapja, és hogy az edzõé a döntés.”

Cristiano Ronaldo és a szomorúsága: „Nem tudom, hogy kapott-e ajánlatot a PSG-tõl. Amikor találkoztunk, elmondtam neki, hogy minden lehetségest megteszünk annak az érdekében, hogy ne legyen szomorú. Egy rossz pillanat volt, ennyi. Késõbb lenyûgözõ volt a magaviselete. Mourinho sosem javasolta nekem, hogy adjuk el. Hogy is mondhatná ezt, ha messze a legjobb játékosunkról beszélünk? Cristiano példaértékûen viselkedik és senkivel sem volt problémája.”

A Cristiano-Casillas ellentét: „Ez évekkel ezelõtt történt. Szerintem az elsõ vagy a második évemet töltöttem akkor. Tisztázódott a helyzet és alig öt percig tartott. Senkit sem hallottam, hogy azt mondaná: Casillas volt a besúgó. Számomra Casillas a világ legjobb kapusa.”

Klikkek a csapaton belül: „2000 óta ez a legegységesebb csapat, amelyet a klubnál láttam. Nem õk fúrták meg az edzõt.”

Kapcsolat a játékosokkal: „Nem akarom megzavarni a magánéletüket, ezért nem utazom velük a csapat autóbuszán.”

A modell: „Nekünk van a világon a legnagyobb bevételünk. A Forbes által elismerten ez a legértékesebb klub. A lehetõségeinknek megfelelõen kell fejlõdnünk. Nem elégséges, hogy eljutunk a negyeddöntõig. Be akarunk kerülni a döntõbe és Európa legjobbjai akarunk lenni.”

Irányított választások: „Azt olvastam, hogy azért változtattam meg a klub alapszabályzatát és rögzítettem a letétkövetelményt, hogy senki se tudja jelöltetni magát. Ez nem igaz. Csak az egy kitételt változtattam meg, hogy a korábbi 10 év helyett 20 évig kell pártoló tagnak lenni a jelöltséghez. Minden más a Sporttörvénybõl adódik, miszerint az éves költségvetés 15%-át a jelöltséget állító igazgatótanácsnak – nem pedig egyedül az elnökjelöltnek – letétbe kell helyeznie. Ezen törvény mellett eddig összesen hatan jelöltették magukat. Ha most senki sem indul a választásokon, az más okból kifolyólag történik, nem az alapszabályzat miatt.”

Az újraválasztása: „Engem a felelõsség motivál. Örömmel fogadnék egy olyan embert, aki képes lenne fenntartani a klubot a pártoló tagok érdekeinek megfelelõen. Egy napon távozni fogok. A klub 110 éves múltra tekint vissza, és nincs szükséges arra, hogy Florentino örökké vele legyen.”

A felesége halála: „Azóta nem vagyok ugyanaz az ember. 41 évig voltunk házasok. Most minden mérkõzésre az unokáimmal megyek, a Madrid B, a Madrid C és a kosárlabda találkozókra.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK