Mourinho: A Real Madridnál a játékosok nem egyenlõek

A Punto Pelota csütörtökön bemutatta az általunk is közzétett interjú második részét Mourinhóval, melyben beszélt a döntésérõl, miszerint Iker Casillast a csapat kispadjára számûzte.

Casillasról: “Õ is csak egy focista, és véleményem szerint egyenlõnek kell lenniük. Talán Madridban ez nem így van. Egy olyan edzõ vagyok, aki a teljesítményen alapuló rendszert alkalmazza. Az játszik, akit a legjobbnak találok, anélkül, hogy a státusza vagy múltbeli teljesítménye befolyásolna. Úgy játszol, ahogy edzel. Ez teljesen normális. Az is normális volt, hogy Materazzit, az Inter legendás játékosát a kispadon hagytam, vagy amit Benítez tett az elõzõ szezon során John Terryvel. Sokan gondolják, hogy Iker jobb, mint Diego. Én ezt elfogadom, de én vagyok az edzõ. Ha egy játékos munkamorálja attól függõen változik, hogy játszik-e vagy sem, az az õ problémája. Edzõként én mindig a teljesítmény szerint döntök.”

Problémák Casillast illetõen:
“Elõbb okolnám az embereket, a médiát vagy a fél várost, mint magamat. Magammal akkor lennének problémáim, ha olyan játékost küldtem volna pályára, aki nem érdemli meg, hogy játsszon.”

A nyilvánosság: „A fociban minden az eredményekrõl szól. Egy leírhatatlan bajnokságot nyertünk a ligában. Nem csak gyõztünk, hanem a legfõbb riválisunkat ütöttük ki a saját stadionjukban, és új gólrekordot döntöttünk. Továbbá, mindezt abban az idõben tettük, mikor a Madrid a legfõbb ellenfél mögött állt. Az emberek azt gondolták, hogy a csapat és az edzõ valami csodálatos dolgot tett. Ez az oka annak, hogy dicsõítették a nevemet. Ebben a szezonban közel voltunk ahhoz, hogy óriási sikert vigyünk véghez. A búcsúmban megköszöntem a rajongók támogatását és teljes tiszteletemet fejeztem ki azok iránt, akik nem így tettek velem. Minden jót kívánok az általuk imádott Real Madridnak.”

Érzései a Real Madriddal kapcsolatban: “Jó érzéssel hagyom itt a csapatot. Az életben mindig jobb a jó dolgokra emlékezni. Egy rekorddöntõ bajnokság emlékével, hihetetlen emberi kapcsolatokkal és olyan emberekrõl õrzött emlékekkel távozom, akikkel együtt dolgoztam a Valdebebasban.”

A Real Madrid következõ Mourinhója: “Az új edzõ teljesen más helyzetben fogja találni magát érkezésekor, mint amilyenben én voltam. A csapat most pszichológiai fölénnyel rendelkezik a riválisához képest, és az elnök két remek játékost igazol majd. Londonból a legjobbakat kívánom majd a madridistáknak: egészséget, boldogságot, hogy gyõzzön a szeretett csapatuk. Egy napon pedig visszatérek Madridba, hogy Bajnokok Ligája meccset játsszunk.”

Az interjú elsõ része itt olvasható

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK