Jesé: Több lehetõséget érdemeltem volna Mourinhótól, mindenki belátta

A kanári-szigeteki játékos, aki két góljával teljes fényében tündökölhetett az U20-as világbajnokság nyitómeccsén, az AS-nek adott interjújában beszélt a terveirõl. Az elsõdleges célja a Real Madrid elsõ csapata, de még nem lehet tudni, mit hoz a jövõ, sok múlik azon, ki lesz Mourinho utódja a Real Madrid kispadján.

Jesé Rodríguez nevét ismét emlegethetik a madridisták, miután két gólt is szerzett az elsõ mérkõzésen, az USA ellen . Valószínûleg nem ezek lesznek az utolsó találatok.
Az, hogy gyõzelemmel kezdtünk egy ilyen bajnokságot, nagyon fontos, de még elõttünk áll két nagyon nehéz meccs. A csapat jó formában van, de én úgy érzem, van még mit kihozni magamból.

Hogy érzi magát? Hosszú szezon után érkezett, a második félidõre Lopetegui le is cserélte.
Nagy volt a különbség, a csapat kicsit vissza is esett mentálisan. Természetesen egy világbajnokságon a ritmus sokkal többet kivesz az emberbõl, mint egy EB-n. Szerintem jól ment a játék, a végén kicsit fáradt voltam, és végül az edzõ döntött úgy, hogy lecserél.

Szeretne gólkirály lenni, mint ahogyan a Castillában is?
Természetesen szeretnék, de az egyéni célok sosem olyan fontosak, mint a közösek. Mindegy, ki lövi a gólokat, a fõ, hogy a lehetõ legtovább jussunk.

Eljön a VB-re a fõ csodálója, Florentino Pérez is? Ha eljönne, a jövõje talán sokkal egyértelmûbb lenne, mint amilyennek jelenleg tûnik…
Pozitívan tekintek a jövõbe. A Real Madrid elnöke nem szeretné, ha elmennék, szerinte maradnom kellene, és én is a Real Madridban akarok játszani. Így hát meg kell várni, mi történik. A klubnak még mindig nincs edzõje, lesznek még igazolások, szerintem korai lenne még döntéseket hozni. Most a világbajnokságra gondolok, ami nagyon fontos számomra. Ha jól szerepelek ezen a tornán, az segíthet abban, hogy tisztázódjon a jövõm.

Mit szeretne jobban, maradni a Real Madridban, azt kockáztatva, hogy csak kevés idõt tölthet a pályán, vagy elmenni egy másik klubba, akár külföldre is, mint ahogy Carvajal is tette?
Carvajalnak jót tett, hogy elment Németországba, de különbözõ játékosok vagyunk. Õ egy jobbszélsõ védõ, én viszont támadó vagyok. A külföldre igazolással kapcsolatban is más a hozzáállása, mint nekem. Valószínûleg neki semmibe nem került az, hogy elment, nekem ez kicsit többe lenne. Õ jól alkalmazkodott Németországhoz, jól csinálta. De én azt hiszem, hogy bebizonyítottam és most is azt bizonyítom, hogy nem hiányzik egy külföldi kitérõ. Tudok játszani ebben a klubban.

Most minden az új edzõtõl függ. Ami ezen a nyáron átigazolások terén zajlik majd Madridban, az rajta áll.
Igen. Mindannyian várakozó állásponton vagyunk a klub jövõjével kapcsolatban. Most még nem tudni, mi történhet, így várunk. A klub most ezzel van elfoglalva, én a világbajnokságra koncentrálok, ezek a dolgok azok, amiket jelen pillanatban meg kell oldani.

Fél, hogy az utánpótlás most sem kap majd bizalmat, mint ahogyan az elmúlt években sem kapott?
Nem tudom, van-e bármilyen probléma a madridi utánpótlással. Ez egy óriási klub, számomra a legnagyobb, és csak olyasmit tesz, ami a legjobban szolgálja az érdekeit. Talán ezekben az években úgy gondolták, hogy nincs szükség még több utánpótlásra, sokkal inkább olyan dolgokra, mint például Mourinho vagy a külföldi játékosok leigazolása. Mind tudjuk, hogyan zajlottak ezek a dolgok, hogy jól vagy rosszul sikerültek – attól függ. A klub jelenleg is döntéseket hoz, amiket nem ismerek, mindannyian várakozunk.

Meglepte, ahogyan Mourinho kezelte Önt, azok után, hogy látta, mit produkál a Castillában? Nem gondolja, hogy több lehetõséget érdemelt volna, amit végül sosem kapott meg?
Azt hiszem, mindannyian ugyanazt gondoljuk. Aki ért a futballhoz, az úgy gondolja, legalábbis több lehetõséget érdemeltem volna. Mindenki belátta. De tiszteletben kell tartani azt, hogy az elsõ csapat edzõje nem így látta, másként gondolkodott. Akkor még Mou volt az edzõ, már nem õ, meglátjuk, hogy az új tréner hogyan gondolkodik majd errõl.

Letette a névjegyét, a Castilla történetében a legtöbb gólt szerzõ játékos, egyetlen szezon alatt nem kisebb embert múlt felül, mint Butragueñót.
Az, hogy elé kerültem, lenyûgözõ, ez így van. De az egyéni teljesítményen túl – ami remekül sikerült és egyben komoly kihívást jelentett, hiszen sok gólt kellett szereznem az elsõ Segundában töltött idényem során – az a csodás szezon a fõ, amit a csapat hozott. Az elején sokat küzdöttünk, a végére nagyon belejöttünk, több kedvvel játszottunk. Ez a legfontosabb. Mindannyian nagyon jó érzésekkel fejeztük be ezt a szezont.

A közvélemény szerint sok olyan játékos van a Castillában, akik a spanyol futball csúcsára érhetnek, jó az utánpótlás.
Ez így van. Sok jó játékostársam van, mint például Morata, aki biztosan megy az elsõ csapathoz, Cheryshev, aki szintén remek játékos, Juanfran, aki elment a Betishez, Borja. Vannak tehetséges játékosok, akik eljuthatnak a Primera Divisiónba, de ez mindenkinek a maga döntése lesz. Én még nem tudom.

Mivel járult hozzá Toril a sportkarrierjéhez? Meglepte Önt, hogy Mourinho többször is támadta õt?
Toril, épp úgy, mint Karanka, kulcsfontosságú volt a karrierem során, köszönhetõen annak a munkának, amit ebben a szezonban végzett. Sokat tanított nekem. Egész nap velem edzett, beszélt olyan dolgokról és értékekrõl, amiket addig nem ismertem. Õ átadta mindezt nekem. Segített, megérdemli a dicséretet. Sok dolog van, amiért hálásnak kell lennem. Ezen felül óriási edzõ, ahogyan azt be is bizonyította ezzel a remek szezonnal.

Hogy érezte magát az elsõ csapat öltözõjében? Gondolom egy olyan ember, mint Ön, Cristianót figyelte és tanult. Vannak dolgok, amikben hasonlítanak.
Lehetetlen nem Cristiano Ronaldót figyelni, ha ott van melletted. Egyértelmûen õ az egyik legjobb játékos a világon, és sok dolgot lehet tanulni tõle. Persze ugyanúgy lenyûgöz Benzema, Özil és Sergio Ramos is.

Kiktõl kapja a legjobb tanácsokat?
Nagyon jó a kapcsolatom mindenkivel az elsõ csapatból, de akikkel a legjobban kijövök, az Ramos, Casillas, Morata és Xabi Alonso. Akitõl a legtöbb bíztatást kapom, és aki mostanság mindig ott volt velem, az Sergio Ramos.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK