Ancelotti: Ezúttal López védett, de ez nem végleges (mérkõzés utáni nyilatkozatok)

A Real Madridnak a Real Betis volt az ellenfele a 2013/2014-es Spanyol Bajnokság elsõ fordulójában. A fehéreknek a vártnál nehezebben, de Isco nagyszerû játékának is köszönhetõen végül sikerült 2-1-re megnyerni a mérkõzést. A meccs után Ancelotti, Isco és Marcelo nyilatkozott a sajtónak.

Ancelotti

Arról, hogy a középpályán több variációt is kipróbált a mérkõzés alatt: “Tudunk még fejlõdni, de ez normális. Azt gondolom bármely kombináció helyes. Rengeteg gólhelyzetet alakítottunk ki azáltal, hogy a középpályánk megfelelõen kombinált, különösen a széleken. A problémát inkább a védelemben láttam. Az elsõ félidõben nem volt meg az egyensúly, nem volt együtt a csapat, és ebbõl adódtak problémáink. A második félidõben jobbak voltunk ebben a tekintetben. Véleményem szerint ezen a mérkõzésen a védelmünkkel volt a legnagyobb probléma. 

Özil és Isco szerepérõl: “Nagyszerû játékosok mindketten, különösen Isco, aki mindent megtett ezen a meccsen. Lõtt egy fantasztikus gólt. Szerintem normális, hogy vannak kisebb problémáink még ebben az idõszakban. A legfontosabb, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a jó támadójáték és a megbízható védelem között, és ehhez bizony szükség lesz az úgynevezett “minõségi” játékosainkra is.”

A mérkõzésrõl: “Az egyensúlyban volt a probléma. Nem védekeztünk jól, a középpálya és a védelem között rengeteg teret engedtünk, és ebbõl adódtak a gondjaink. Ráadásul a Betis nagyon jól játszott. Kilenc játékosunknak is, aki ma pályára lépett volt egy válogatott meccs a lábában még hétközben, és így nem volt elegendõ idõnk megfelelõen felkészülni a bajnokinkra. Sokan hatalmas távolságokat tettek meg, mire visszaértek Madridba, így nem véletlen, hogy a Betis jobb állapotban volt fizikailag. 

Arról, hogy még nincs kiforrott kezdõcsapata: “Nem rotálok. Nagyszerû csapatom van. Morata, Di Mária és Casemiro megerõsítették a csapatot a kritikus periódusban. Nincsen meg a kezdõ tizenegyem, hiszen rengeteg minõségi játékosom van.”

Végül arról, hogy miért Diego López kezdett és nem Casillas: “A meccs elõtt hoztam meg ezt a döntést. Ezek a döntések apró részleteken alapulnak, de végül ez volt az a megoldás, amire a csapatnak szüksége volt. Ezúttal Diego López volt a kapus, legközelebb pedig majd meglátjuk ki fog védeni. Beszéltem Ikerrel, aki rendkívül profin viselkedett. Õ is játszani akar, mint bárki más, de ez normális. Most López játszott, de ez egyáltalán nem végleges, a Real Madrid kapuját mindig a legjobb formában lévõ kapus fogja védeni.”

Marcelo

A szezonkezdetrõl: „Fontos volt ,hogy jól kezdjük a bajnokságot, és begyûjtsük a három pontot. Nehéz meccs volt, de az volt a fontos, hogy gyõzzünk. Örülök, hogy ismét a Bernabéuban játszhattam. A tavalyi év nem volt könnyû számomra, és most ismét boldoggá tehettük a szurkolóinkat. Az elsõ félidõben voltak nehézségeink. A Betisnek nagyon gyors játékosai vannak. Nagyon lelkesek voltunk, nyerni akartunk, és jól játszani. Nem volt jó meccsünk, de a mienk lett a három pont, így jól kezdtük a bajnokságot. Jó úton haladunk, és igyekszünk teljesíteni, amit Ancelotti kér tõlünk. Két és fél, vagy három hete vagyok a csapattal. Ez rövid idõ, de boldog vagyok, hogy segíthetek, és fokozatosan fel fogjuk venni a meccsek ritmusát.”

Casillas kimaradásáról: „A mesternek tizenegy játékost kell kiválasztania, és olyanokat tesz a kezdõcsapatba, akikrõl úgy gondolja, hogy jobb formában vannak. Ez az õ döntése.”

Isco góljáról: „Nem lep meg. Gólt szerzett, és egy nagy játékos, aki tovább fog fejlõdni.”

Isco

A meccsrõl: „Fontos, hogy gyõzelemmel kezdtünk hazai pályán. Most elõször szereztem gólt fejjel a bajnokságban, és boldog vagyok, hogy megszereztük a három pontot. Egy kicsit meglepett minket a Betis, de ez az elsõ meccs a bajnokságban, és az volt a lényeg, hogy nyerjünk.”

A bemutatkozásáról: „Nagyon egyedi érzés volt, büszkeséggel töltött el. Remélem, továbbra is szórakoztathatom majd az embereket, és sok mindent nyerhetek a Real Madriddal. Boldog vagyok, hogy így alakult az elsõ meccs, és hogy a fejesemmel szereztük meg a három pontot. A Betis megnehezítette a dolgunkat, de a csapat képes volt reagálni. Nagyon élveztem a meccset.”

Cristiano Ronaldóról: „Õ egy hihetetlen játékos. Nagyon könnyû mellette játszani, de ez a többiekre is igaz. Azért vagyunk itt, hogy kölcsönösen segítsük egymást, és egységesek vagyunk, hogy elérjük ugyanazt a célt.”
A további feladatokról: „Kicsit még bele kell jönnünk, de egy jó Madridot fogunk látni az év hátralévõ részében.”

Casillas kimaradásáról: „Ez az edzõ dolga, én nem értékelhetem a döntését. Az volt a fontos, hogy nyerjünk, és megszerezzük a három pontot.”

A Real Madridban és a korábbi csapatában betöltött szerepérõl: „Igaz, hogy itt többet dolgozom, mint a Málagában, de ez a futball része, és elégedett vagyok Ancelotti utasításaival.”

Forrás: Realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK