Ancelotti: Coentrao marad

Fábio Coentrao a következõ szezonban is a Real Madrid játékosa lesz, de egyébként bármi megtörténhet a nyári átigazolási idõszak utolsó napján - mondta Carlo Ancelotti. A Real Madrid edzõje a csapat délutáni, 3-1-re megnyert bajnokija után nyilatkozott, csakúgy mint Emilio Butragueño, Modric, Isco és Jesé.

Ancelotti

A meccsrõl: „Jó meccs volt. Nem kezdtünk túl intenzíven, de 15 perc után más ritmusra kapcsoltunk. Jó volt az elsõ félidõ. Nagyon elégedett vagyok. Nagyon jó csapatunk van, és azért fogok dolgozni, hogy tovább javuljon a játékunk. Ezekkel a játékosokkal ez sikerülni is fog. Jók voltunk támadásban, és az ellenfél térfelén is sok labdát szereztünk. A csapat jól dolgozik, és fejlõdni tudott az elmúlt 15 napban. Modricnak fantasztikus meccse volt, ahogy Iscónak is. Olyan, mintha Isco már évek óta a Real Madridban játszana. Nagyon jól teljesít a pálya közepén és a szélén is. A szélen kell védekeznie, de ott támad, ahol akar. Képes megtalálni a helyét a pályán. A hangulat remek volt: a közönség rengeteget segített a csapatnak. Ronaldo is betalált, ami jó, mert bár nem voltak problémái, egy csatár számára fontos, hogy gólokat szerezzen.”

Arról, hogy a közönség kifütyülte Benzemát, de megtapsolta Di Maríát: „Karimot egy kicsit kifütyülték, Di Maríát pedig az egész stadion megtapsolta. Ez azt jelenti, hogy a szurkolók értékelik a munkát. Benzema olyan poszton játszik ahol nem kell sokat dolgoznia, ez mégis egy mindenki számára világos jel: a munkát megtapsolják.”

Özilrõl: „Normális, hogy nem elégedett. Nem szeretem azokat a játékosokat, akik a padon vannak, mégis elégedettek. Technikai döntés miatt maradt ki. Di Maríát választottam, mert nagyon jó formában van.”

Az átigazolásokról: „Nem tudom pontosan, mi lesz holnap. Bármi megtörténhet, akár az érkezõket, akár a távozókat illetõen. Coentrao itt marad. Igaz, elismertem, hogy távozni akar, de valójában nem mindenki értett egyet azzal, hogy eladjuk. Most úgy döntött, hogy itt marad, ezzel pedig mindenki, a klub, a játékosok és az edzõi stáb is elégedett.”

Butragueño

Gareth Bale-rõl: „Még 36 óránk van az átigazolási idõszak végéig, szóval… Holnap éjfélkor látni fogjuk a végleges keretet. Tudjuk, hogy az utolsó napokban minden klub a legjobb megoldást keresi a maga számára. Meglátjuk, mi lesz.”

Kaká és Coentrao lehetséges távozásáról: „Semmit sem kell mondanunk. Várjuk meg ezt a 36 órát.”

Modric mai játékáról: „Õ egy nagy játékos, aki remekül érti a játékot, ma pedig rengeteg labdát szerzett. Intelligens futballista, aki több poszton is megállja a helyét. Jól olvassa a játékot, és a mai meccsen nagy tapsot kapott, amikor megakadályozta az Athletic gólszerzését egy borzasztó versenyfutás után.”

Az Athletic elleni gyõzelemrõl: „Jó és sportszerû meccs volt. Szilárdan teljesítettünk hátul, elöl pedig hatékonyak voltunk. Továbbra is javulni fogunk.”

Isco meccsérõl: „Õ egy nagyon kreatív játékos, aki remekül játszik a támadó részlegben. Mindkét gólja nagyon technikás megoldás volt Benzema kitûnõ passzai után.”

Cristianóról:Ma több lehetõsége volt. Nagyon sokat segít a csapatnak, és folyamatosan erre is törekszik.”

Modric:

A meccsrõl: „Ez volt eddig a legjobb meccsünk, de azt hiszem, késõbb lesznek még jobbak is. A szurkolók jól érezték magukat, mi pedig boldogok vagyunk. Elégedett vagyok a játékommal. Azért fogok dolgozni, hogy ezen az úton folytassam, és tovább fejlõdjek a jövõben.”

Arról, hogy mi változott az elõzõ évhez képest: „Nehéz úgy felvenni a ritmust, hogy nincs elõszezonod. Egyre jobban érzem magam, és azt hiszem, meccsrõl meccsre javulni fogok.”

Az Iscóval való kapcsolatáról: „Õ egy nagy játékos, és kezdettõl fogva megértjük egymást. Sokat segít nekünk.”

Isco

A meccsrõl és a csapatról:Jól mennek a dolgok. Jó úton haladunk afelé, hogy remek szezonunk legyen. Csak most kezdtünk, és van még hová fejlõdni, de a csapat egyre összeszokottabbá válik. Segítenünk kell egymást a pályán, hogy minden a legjobban alakuljon. Jó, hogy ilyen képességû játékosok vannak az öltözõben.”

A szurkolókról: „Három meccsen vagyunk túl, én pedig nagyon boldog és hálás vagyok a szurkolóknak a segítségükért.”

Bale-rõl: „Nem beszélek olyan játékosokról, akik még nincsenek itt. Ha érkezni fog valaki, üdvözölni fogjuk, ahogy mindenki mást is.”

Jesé

A meccsrõl: Mi irányítottuk a meccset, de folytatnunk kell a munkát. Az ellenfél jól kezdtek, de aztán jöttek a gólok.”

Arról, hogy a közönség egy része kifütyülte Benzemát: „Az a fontos, hogy gyõztünk. Karim egy nagyszerû játékos. A szurkolók nagyon sokat várnak, mi vagyunk a Madrid, és azt akarják, hogy jól játsszunk, és gólokat lõjünk. Karim óriási focista.” 

Forrás: AS, Marca, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK