Ancelotti: Jobban kell játszanunk, jogosak a kritikák

A Real Madrid trénere a csapat körüli aktuális témákról nyilatkozott egy olasz újságnak. A szakember beszélt a csapat gyenge formájáról, néhány játékosáról, a soron következõ, Juventus elleni meccsekrõl, illetve az õt ért kritikákról.

A csapat játéka: „Próbálom elérni, hogy többet legyen nálunk a labda, ehhez pedig idõ kell. Voltak gyenge meccseink, a problémáink pedig nagyobbnak tûnnek annak köszönhetõen, hogy a Barcelona és az Atlético nyeri a meccseit. Jobban kell játszanunk, jogosak a kritikák. A szurkolók rendkívül igényesek, ami nagyon helyes. Edzõként csak annyit mondhatok, hogy a Málaga, Juventus és Barcelona elleni meccseken jobban fogunk teljesíteni. Igazából annál rosszabbul már úgysem tudunk, mint az Elche és a Levante ellen.”

Bale: „Egyszerûen csak nem edzett. Most kihasználja a szünet elõnyeit, újra formába lendül és visszatér. 100 millió eurót kifizetni botrány? Ilyen a piac. A Real Higuaínért, Özilért és Callejónért is komoly pénzt kapott.”

Kapusok: „A kapusok rotálása rendellenes, de az itteni helyzet sem normális. Két kiváló kapusom van: egy kevésbé tapasztalt, illetve egy, aki a Real Madrid és a spanyol futball ikonja. Diego López Casillas elõtt kezdte meg a felkészülést, tehát vele kezdtem. Majd úgy döntöttem, hogy Casillasnak is adok lehetõséget a Bajnokok Ligájában, mivel még mindig nagyon megbízható kapus.”

A Juventus elleni meccsek: „Nem tudom, hogy a Juve gyengült-e, vagy nem. Csak azt tudom, hogy az olasz bajnokságban hatalmas a verseny. Szerintem remek csapatuk van, jól kezdték a szezont. Pirlo mindig jól teljesít, ez még évekig így lesz. Szerettem volna, ha a Chelsea-be velem jön, de ez nem volt lehetséges. Készülhet arra, hogy két masztiffot fogok ráálíltani.”

Kritikák amiatt, hogy fiát magával vitte a Real Madridhoz: „Egy edzõ olyan megfelelõ emberekkel akarja körülvenni magát, akikben megbízik. A fiam megfelelõ a munkára, lelkes, mindenekelõtt pedig megbízom benne. Az pedig az én hibám, hogy a lányom jól kijön a táplálkozás-szakértõvel? (Utalva arra, hogy lánya párját is alkalmazta – a szerk.)

AC Milan: „A Milan a legtöbb címmel rendelkezõ klub, a Real pedig a legtöbb BL-címmel rendelkezõ együttes. Mindkettõnek olyan történelme van, ami különlegessé teszi õket. Mindkettõnek olyan szurkolói vannak, akik rendkívül sokat várnak el. Nem véletlen, hogy a Milan mottója a következõ: „gyõzni és meggyõzni”. Kaká? Többet szeretett volna játszani, de itt annyi lehetõség van, amennyi. Az idõ mindenki felett eljár, õ pedig már nem volt olyan erõs, mint tíz évvel ezelõtt, bár még mindig egy legenda. Hogy visszamennék-e valaha a Milánhoz? Õket is a családomnak tekintem.”

PSG: „Ibra egy magasabb szintre emelte a francia labdarúgást. Nagyszerû volt a kapcsolatom vele. Az olyan játékosokkal, mint õ, könnyebb az élet, nem nehezebb. Bárki, aki mást mond, nem tudja, hogy mit beszél. Leonardo? Még mindig jóban vagyunk. A lapok azt írták, hogy nem hívott meg az esküvõjére, de egyéb kötelezettségeim miatt sajnos nem tudtam elmenni.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK