Florentino Pérez: Rosellnek a Sevilla elleni meccs után kellett volna nyilatkozni

A Real Madrid elsõ embere ellátogatott a Punto Pelotához, és válaszolt minden kérdésre, ami a klubbal kapcsolatban mostanság felmerülhetett. A szokásos udvariaskodás mellett ezúttal azért nem maradtak el a kemény kiszólások, ha a spanyol lapok szenzációhajhászó tevékenységérõl, vagy a Real Madrid meccsein tapasztalható játékvezetést érõ kritikákról volt szó. A terjedelmes interjú elsõ része következik.

“Meg vagyok lepve. Nehéz megérteni egy ilyen gonoszság által vezérelt híresztelést. Egy óriási, véres rajzzal egy hátról… Mindenekelõtt, mivel ez mind nem igaz, nagyon meg vagyok lepõdve.” Így indult a beszélgetés Florentinóval.

“Szombaton felhívtak, és elmesélték, mik jelentek meg a sajtóban. Akkor találkoztam elõször ezzel az egésszel. Az újság, mely mindezt közölte, azt is próbálta sugallni, hogy én minderrõl már akkor értesültem, mikor kiderült. Ez teljességgel hamis állítás. Sosem léptem kapcsolatba semmiféle orvossal, aki ezt a diagnózist felállította volna. Csak annyit tudok, hogy egy játékos készen áll avagy sem. Mi a ménkûért akarnak ártani Bale-nek, a Madridnak vagy nekem? Minden, amit meséltek, hazugság.” A walesi állítólagos fájdalmairól további részleteket is elárult: A porcmegnagyobbodás természetes dolog a sportolóknál. Az, amit nyilvánosságra hoztak, nem véletlen, és már nyomozunk annak érdekében, hogy kiderüljön, mi is történt. Ez komoly ügy, a Real Madrid és Bale megítélése forog kockán. Nagy jelentõsége van, nem egy apróságról beszélünk. Tudni akarjuk, mi zajlik itt.”

Florentino elmagyarázta, miért is lepte meg annyira ez a hír: Ennek az újságnak az egyik szerkesztõje felhívott madridi orvosokat, sõt, a játékos ügynökét is; majd mégis úgy döntött, hogy egy sort sem ír le abból, amit tõlük hallott.” Az elnöknek minden egészségügyben jártas személy megerõsítette, hogy a porcmegnagyobbodás egyáltalán nem olyan komoly dolog, mint amit az újságírók kreáltak belõle. Pérez többször kiemelte, hogy nagyon fel van háborodva: “A semmit fújták fel. Ahogy telnek a napok, szép lassan tisztázni fogjuk, minek köszönhetõ ez. Nehezen érthetõ meg az a kegyetlenség, mely ehhez a cikkhez vezetett, egy olyan médiumban, mely sok információt közöl a Madridról, mely korábban mellettünk állt, mint pl. négy évvel ezelõtt is, mikor nehéz idõszakot éltünk meg intézményi szinten, és lezajlottak az ismert dolgok a közgyûlésben. Megdöbbentõ, hogy egy médium, mely zászlajára mindig a komoly és helytálló tájékoztatás jelszavát tûzte, most valami olyasmit állít, ami nem igaz, és nem mondja el azt, amit az orvosoktól és a Bale körül dolgozóktól hallott. Ez egyértelmûsíti, hogy ártani akar, ezért vagyunk nagyon meglepõdve” – jelentette ki.

“Azt mondták nekem az orvosi vizsgálatok után, hogy Bale alkalmas a játékra, mehet a bemutatásra. A megjelent hírekbõl arra lehet következtetni, hogy én annak ellenére erõltettem a folytatást, hogy tudtam, nincs minden rendben. Olyan felelõsséget akarnak rám aggatni, ami nem az enyém, és ráadásul senkinek sem kellett elmondanom ilyesmit, hiszen Bale készen állt. Bele akarnak keverni ebbe a kitalációba, rosszindulat van a háttérben. Olyasmivel hoznának minket szóba, ami nagyon távol áll az intézményünk történelmétõl és tekintélyétõl. Semmit nem mondtak nekem az orvosok. A duzzanat szót is szombaton hallottam elõször. Ez viszonylag gyakori a profi futballistáknál, ahogy azt szinte minden orvos megerõsítette. Ha nincs fájdalom, akkor nem kell beavatkozni. Nem kell kérdõre vonnom az orvosokat, hiszen lenyûgözõ munkát végeztek, semmire sem kellett figyelmeztetniük. Ma értesítettek a radiológiai vizsgálat eredményérõl, és minden rendben van. Nem minden sportolóval végeznek rezonanciavizsgálatot, ezért sokan nincsenek tudatában a duzzanat létezésének. Az élsportolók háta nagyobb igénybevételnek van kitéve, könnyen kialakulhat ilyesmi, de ez hétköznapinak számít. Egy átlagos dologból csináltak szenzációt.”

Florentino úgy véli, hogy ez az egész hatással van Bale arculatára, méltóságára és reklámértékére is: “A játékos és a környezete is aggódik, hiszen vannak szerzõdései, általa fémjelzett reklámkampányok, melyekre a történtek befolyással lehetnek. Azt mondták, porckorongsérvet állapítottak meg nála, de ez nem igaz, úgyhogy a jogászaink már dolgoznak a megoldáson, tovább fogjuk vinni ezt az ügyet.

Az állítólagos sérülésen túljutva Pérez mondott pár szót a walesi jelenlegi állapotáról: Gareth nyugodt és készen áll, várja a szombati játékot. Mindenki tudja, hogy a jó elõszezon hiánya miatt kicsit túlterhelte az izmait. Jó edzésmunkát folytat, játszani akar és megmutatni, hogy mindez egy kellemetlen és rosszindulatú pánikkeltés volt csupán.” Napvilágot láttak különféle információk Bale feltételezett biztosításáról is: “Minden játékosnak van egy, a vételárával megegyezõ értékû biztosítása. Bale-t 91 millióért szerzõdtettük. A biztosítás nem fedezi az átlagos sérüléseket, csak a tartós játékképtelenséget. De la Red abbahagyta a focit, és az õ esetében fizettek is, más esetrõl nem tudok. A sérvvel eddig Higuaínnál találkoztam, akit egy délután alatt megoperáltak, a sebészet sokat fejlõdött. Nézzék, hová jutott azóta Pipa!” A Gareth-hez kapcsolódó kérdések végére érve szó esett az átigazolásról is: “Tudjuk, hogy ha Levyrõl van szó, akkor az utolsó nap kerül pont a dolgok végére. Berbatov, Modric és Bale esetében is így történt. Nyugalomra intettem mindenkit, tudtam, hogy akár az utolsó napig folyhatnak a tárgyalások. Levy és én barátok vagyunk. Gareth utazása Marbellára nem hátráltatta a mûveletet.”

Más aktualitások is elõkerültek a Real Madriddal kapcsolatban. Ramos hosszabbításának idõpontját nem tisztázta Pérez: “Nem beszélünk errõl, mert hatással van az emberekre, a bérezésre, a szerzõdésekre. Nagyon kedves számomra Ramos. Komoly erõfeszítéseket tettem azért, hogy itt lehessen, és minden lehetséges lépést megteszek annak érdekében, hogy ebbõl a csapatból vonuljon vissza, mint ahogy másoknál is ez volt a cél, lásd Cristiano hosszabbítását nemrég. Nincsenek ajánlatok érte, de ez érthetõ, hiszen tudják, hogy nem eladó. Nincs most értelme a szerzõdése megújításáról beszélni, majd eljön annak is az ideje.” – zárta mondandóját.

Ezután a blancók csapatkapitányára terelõdött a szó: “Casillasszal mindig beszélek arról, õ hogyan látja a dolgokat. Az USA-ban játszott mérkõzések után is beszéltünk, és nincs semmi probléma. Szerintem maga Iker az, aki legjobban kezeli ezt a kérdést. Mindannyiunknak vannak barátai, és sokan érzik úgy, hogy mások nevében kell nyilatkozniuk. Iker most nagyon boldog, lesz egy gyermeke. Úgy látom, jól van, és jól szerepel az edzéseken. Rendkívül elégedettek vagyunk vele. Nem akar elmenni. Hasznos szeretne lenni a klub számára. Valaki, aki hosszú éveken keresztül kezdõ volt, most a szezon kezdetével nem lett az, hiszen az elõszezonba késõn tudott bekapcsolódni. Egy hihetetlen profi lett azalatt a sok év alatt, amióta itt játszik. Néha romlik a helyzet, de Ikernek folytatnia kell a munkát, nem számolunk azzal, hogy távozik, bízunk benne, hogy innen vonul majd vissza. Már 9 éves kora óta itt van, a Madrid az otthona. Õ a mi kapitányunk és a válogatotté is, sok szép élményben volt már része, de néha rosszabbul alakulnak a dolgok. Ha ez megesik, akkor folytatni kell a munkát. Vannak jó és rossz pillanatok az életben. Casillasnak most gyermeke lesz, ez egy boldog pillanat, és biztos vagyok abban is, hogy keményen fog dolgozni. Iker folytatja a harcot, õ egy igazi példakép a gyerekeknek. Vannak, akik hasznot akarnak húzni ebbõl a kérdésbõl, de Iker mindig tisztázza a helyzetet. Casillas és Diego López ügye nagyon bonyolult. Mindketten nagyszerû kapusok, és a szurkolók mindkettejüket támogatják. Ráadásul egymással is jól kijönnek. Remeknek tartom õket, és minden meccs után szoktam velük beszélni.”

Sandro Rosell ironikus megjegyzéseket tett az Elchével játszott meccs után, mint mondta, alig hiszi, amit látott. Pérez mindezt nem hagyta szó nélkül: “Rosell a barátom. Elfogadom, amit mondott, rokonszenves, de beszélhetett volna a sevillai meccsükrõl is. Jól kijövünk egymással, régóta ismerem, és úgy látom, kiváló munkát végez a Barçánál.”

Sánchez Arminio, a játékvezetõk technikai bizottságának elnöke is kritizálta Muñiz Fernández bírói tevékenységét, amit a Fernández Valeróban nyújtott: Sánchez Arminio felszólalhatott volna a Barcelona-Sevilla mérkõzés után is, vagy kb. egy éve, mikor Cristianónak feltépték a szemöldökét, és a síp meg sem szólalt. Nem volt okos dolog ilyesmirõl beszélni, fõleg ilyen felelõs pozícióban. A játékvezetésrõl nem szabadott volna semmit sem mondania. Ha valaki ilyen fontos beosztásban van, nem tehet utalásokat egy konkrét eseményre. A Sevilla vagy a Levante meccsén is tévedtek a bírók, s nekem kissé furcsa lenne, ha Sánchez Arminio minden egyes nap kiállna beszélni valamennyi történésrõl; az pedig meglep, hogy csak a Madridról beszélt.”

Neymar állítólagos színészkedésérõl is kikérték Florentino véleményét: “Nem láttam sok Barça meccset. Általában utazni szoktam akkor, mikor õk játszanak… Nem tudom azt mondani, hogy színészkedik, mivel nem láttam. Örülök annak, hogy Spanyolországban játszik, úgy, ahogy Bale is. Elégedett lehetünk, hogy a mi bajnokságunkat választották.”

Zidane a Radio Montecarlónak adott nyilatkozatában kifejtette, hogy Franck Ribérynek adná az Aranylabdát. Pérez így kommentálta az esetet: “Gyakorlatilag az újságíró segített válaszolni Zidane-nak, ráadásul épp Franciaországban voltak. Számomra Cristiano a világ legjobbja, és tudom, hogy Zidane is osztja ezt a véleményemet. Abban is biztos vagyok, hogy Cristiano ezzel tisztában van. Találkoztam Zidane-nal hétvégén a Castilla meccsén, de errõl nem beszéltünk. Már olyan sokszor dicsérte Cristianót, hogy el se lehet képzelni.”

Ronaldo volt az interjú következõ témája: “Cristiano évrõl évre fejlõdést mutat. Mindenkinél ezt láthatjuk, de nála még szembetûnõbb. Ez az ötödik éve, az elsõ négyben megállíthatatlan volt. Õ a legjobban fizetett játékos a Real Madridban, utána következik Casillas és Ramos, a két kapitány. Bale jön ezután, a keret többi tagjával. Ez a helyénvaló. Nem Cristiano kérte, hogy õ kapja a legtöbb pénzt. Ronaldo a legjobb, ezért neki kell a legjobban keresõnek is lennie. Mindig is voltak átstrukturálások a bérekben, és sosem voltak problémák, Figo, Zidane, Ronaldo vagy Beckham esetében sem.”

Florentino cáfolta, hogy Iniesta szerzõdtetése tervben lenne: “Biztos vagyok benne, hogy Andrés hosszabbítani fog a Barçával. Tiszteljük a Barça játékosait, és biztos vagyok abban, hogy meg fogja újítani a szerzõdését.” Arra, hogy Iniesta kiskorában madridistának vallotta magát, Pérez mosolyogva reagált: “A gyerekek nagy része a Madridnak szurkol. A többiek még nem tudják, mihez kezdjenek. 12 évesen a Real Madridért volt oda, de a munkája során a Barcelonához került, s megmutatta, hogy milyen hatalmas játékos.”

A derûs hangulat megmaradt akkor is, mikor Messi került szóba, aki valószínûleg szerzõdést fog hosszabbítani, és a világ legjobban fizetett játékosává válhat, Ronaldót is megelõzve: “A Barça most nem sokat foglalkozik a hosszabbításokkal. Ha aktuális lesz, beszélhetünk errõl. Nem látom, hogy bármi új is történne ezzel kapcsolatban. Ha esetleg nem akarják megtartani Messit, azonnal hívjanak!– tette hozzá nevetve.

Hamarosan folytatjuk… Ha addig is van véleményed a fent elmondottakról, ne tartsd magadban, várunk a fórumunk megfelelõ topicjában!

Forrás: Punto Pelota
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK