Ancelotti: Mindenki látta a tizenegyest, kivéve a bírót

A spanyol bajnokság 10. fordulójában a Real Madrid 2-1-es vereséget szenvedett a Barcelona vendégeként, és így hat pontra duzzadt a hátránya a legnagyobb riválisával szemben. A mérkõzés után Ancelotti, Marcelo, Jesé és Ramos állt az újságírók rendelkezésére.

Ancelotti:

Hogy látta a mérkõzést? Ronaldo esetéért büntetõt kellett volna ítélni? “A második félidõ nagyon jó volt. Nagyobb nyomást tudtunk gyakorolni az ellenfelünkre, és jobban játszottunk. Kézben tartottuk a meccset, remek gólszerzési lehetõségekkel. Természetesen a büntetõ nem kérdés számomra. Mindenki látta a szabálytalanságot, a bírót leszámítva. Nem értem, hogy egy nemzetközi bíró hogy nézhette ezt el.”

Miért játszott Ramos a középpályán? “Azért akartam, hogy ott játsszon, hogy megteremtse az egyensúlyt a középpályán. A Juve elleni mérkõzés után Illarrának volt egy kisebb húzódása, és nem akartam megkockáztatni õt. Beszéltem Sergióval, és nagyon boldog vagyok a játéka miatt.”

Mi a helyzet Adriano kezezésével? “Az egy nehéz döntés volt. Ha büntetõt ítél a bíró, akkor lapot is kellett volna adnia (az a második sárgája lett volna Adrianónak – a szerk.), és az eredmény is más lehetett volna.”

A vereségért hány százalékban felelõs a játékvezetõ, és hányban maga? “Nem beszélek százalékokról. Az elsõ játékrészben megilletõdöttség nélkül vettük fel a versenyt ellenfelünkkel, a másodikban pedig mi irányítottuk a mérkõzést.”

Mit gondol Bale teljesítményérõl? “Ezek az elsõ meccsei új csapatában, és sokat kell még dolgoznia. Jó meccset játszott. Folyamatosan keresnie kell az összjátékot a társaival. Összességében pozitívan segítette a csapatot.”

Miért állt ki három védekezõ középpályással? “Nem tudom mirõl beszél, Modric nem védekezõ. Khedira és Ramos teremtette meg az egyensúlyt, Marcelo, Carvajal, Cristiano és Di María támadtak. A Barcelona nem állt fel sok támadóval. Nekik csak Messi és Neymar volt, ez teljesen egyértelmû.”

Miért alkot most véleményt a büntetõkrõl, amikor korában azt nyilatkozta, hogy nem fog beszélni a bírókról? “Mert most jó helyen álltam az esetnél. Korábban nem láttam tisztán az eseteket.”

Milyen volt az elsõ Clásicója? “Ez egy fantasztikus mérkõzés, a hangulat lenyûgözõ. Meg akartuk nyerni a meccset, de így is egyre jobbak vagyunk, ez most egyértelmûen látszott.”

Marcelo:

Mérkõzésrõl: “Az volt a célunk, hogy megnyerjük a mérkõzést, de volt néhány dolog, ami ellenünk játszott, és ezekkel nem tudtunk mit kezdeni. Véleményem szerint volt két tiszta tizenegyes, amit nem kaptunk meg. Tisztában vagyunk vele, hogy valami mindig történni fog, ami ellen nem tudunk mit tenni. Felemelt fejjel folytatjuk a munkát, és most már a Sevillára kell koncentrálnunk, és megnyerni azt a mérkõzést. Mi a Real Madrid vagyunk, és sosem adjuk fel. 

Ancelotti kezdõ tizenegyérõl: “Az edzõ összeállítása nem lepett meg minket. Bízunk egymásban, akkor is, ha más-más pozíciókban kell játszanunk. Az ellenfél egy kicsit jobb volt az elején, de a második félidõben elkezdtünk jól játszani, és felülkerekedtünk rajtuk. Most itt az idõ, hogy keményen dolgozzunk és kijavítsuk a hibákat.”

Jesé:

Mérkõzésrõl: “Futottunk az eredmény után, és ez az egy, amire koncentráltam a második félidõben. Debütáltam a Camp Nouban, de a csapat a fontos, és az, hogy nem sikerült pontokat szereznünk. Barcelona egy nagyszerû csapat, még akkor is, ha már láttam õket jobban játszani. Még rengeteg van hátra a bajnokságból. Folytatnunk kell a munkát, közdeni a végsõkig, és meglátjuk mire lesz elég.”

A Castillás játékosokról: “Véleményem szerint jól mennek a dolgaink, hétrõl-hétre bizonyítanunk kell Ancelottinak. Mind többet akarunk játszani, és az edzõnek nincs könnyû dolga ebbõl a szempontból, mert nálunk vannak a világ legjobb játékosai. Jól kell edzeni, és az edzõt teljes támogatásunkról biztosítjuk. 

Kapcsolatáról Zidane-nal: “Azt hiszem miatta vagyok itt, és ezt nagyra becsülöm. Bízik bennem, én pedig nagyon sokat tanulok tõle.”

Sergio Ramos teljesítményérõl: “Azt gondolom, hogy neki rengeteg kiváló képessége van, és sok pozícióban képes magas szinten játszani. Amíg fent volt, kiváló munkát végzett a védekezésben.”

Szurkolókhoz: “Mi semmik vagyunk nélkülük, és mindig szükségünk lesz a támogatásukra.”

Ramos:

Mérkõzésrõl: “Vannak dolgok, amik ellen nem tehetsz semmit, és ez elszomorít engem. A bíró eldöntötte a meccset, hiszen nem adott meg két vitathatatlan tizenegyest. Nem akarok elvenni a Barcelona teljesítményébõl, hiszen kétszer betaláltak, de bizony néhány eset hatással volt erre a stresszes mérkõzésre.”

Az új pozíciójáról: “Ez egy olyan poszt, amit mindig is kedveltem. Magabiztos voltam, de egy ilyen kiélezett mérkõzésen túl nagy kockázat lett volna végig játszatni engem úgy, hogy volt egy sárga lapom és egy kisebb izomhúzódásom. Az edzõ úgy döntött, hogy lecserél. Nem volt sok idõnk gyakorolni, de megtettem amit az edzõm kért tõlem.”

Forrás: AS, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK