Ancelotti: Blatter tiszteletlen egy vérprofi játékossal szemben

A Sevilla elleni, szerdai bajnoki elõtt Carlo Ancelotti felelt az újságírók kérdéseire. Az olasz szakember többek között beszélt a holnapi mérkõzésrõl, Blatter kijelentésérõl, valamint Xabi Alonso visszatérésérõl is.

Arról, hogy Blatter kigúnyolta Ronaldót: „Úgy tudom, hogy az elnök levelet küldött a FIFA-nak. Ez tiszteletlenség egy nagyon profi játékossal szemben. Egyetértek az elnökkel.”

Beszélt Cristianóval ezzel kapcsolatban? „Nem beszéltem vele errõl. Kitûnõen edzett, ahogy mindig. Szinte mindenhol megmutatta, hogy mennyire jó játékos. Azt kell csinálnia, amit eddig, semmi mást.”

Ramos középpályán való szerepeltetésérõl: „A mérkõzés napján döntöttünk így. Beszéltem a játékossal, majd az edzõi stábbal, majd meghoztuk a döntést.”

Xabi Alonsóról: „Alkalmas a játékra, már a csapattal edz. Nem lesz a kezdõcsapat tagja, de megpróbálom játszatni. Jól van, de az önbizalmát fejleszteni kell.”

Arról, hogy Xabi miatt lesz-e változtatás az eddigi rendszerben: „A rendszer nem változik. Xabi elég jó ahhoz, hogy segítsen nekünk jobban játszani. Nagyon tapasztalt, és jó úton halad. Renkívül módon segíti a védekezést.”

Pepe és Varane lesznek a középsõ védõk? „Már sokszor elmondtam, hogy három kiváló középhátvédem van, és bízom bennük. Egyszerre csak kettõ játszhat, a rotáció pedig mindenkinek jó. Holnap valamelyikük pihenni fog, így játékra kész lesz szombaton.”

A Sevilláról: „Jól szervezett csapat, ráadásul öt meccse veretlenek. A mérkõzés elejétõl kezdve nagy intenzitással kell játszanunk, próbálkoznunk, és folyamatosan javulnunk kell.”

Bale, mint középcsatár: „A Barcelona ellen tudták cserélgetni a pozícióikat Di Maríával. Úgy vélem, hogy a jobb oldal a számára megfelelõ poszt.”

Kezdõ lesz a Sevilla ellen? „Nem mondom meg, hogy kik fognak játszani. Az egyik Benzema, de a többiek nevét nem fogom elárulni.”

Mikor forgjuk látni Ancelotti Real Madridját? „Közel állunk hozzá. Nem tudom megmondani, hogy még mennyi idõ. Remélem, holnap meglesz az az intenzitás, ami hiányzott a Barcelona ellen. Csak a második játékrészben játszottunk jól a Nou Campban, ezt a teljesítményt kellene nyújtanunk az egész mérkõzés alatt.”

Arról, hogy Xabi és Illarra tud-e együtt játszani: „Illarra nagyon jól játszott a Barcelona ellen, remek teljesítményt nyújtott a letámadásban és a labdaszerzésben is. Nagyon hasonlít Xabi Alonsóra. Azt hiszem, Xabi segíthet Illarrának jobbá válni, de a 4-3-3-as rendszerben nehéz együtt játszatni õket. Egy másik rendszerben lehet, hogy képesek lennének rá.”

Alonso válogatott meghívójáról: „Szerintem foglalkoztak eleget azzal a problémával, amivel õ küzdött, most már csak játékra van szüksége. Nem hiszem, hogy rosszat tesz neki, ha elmegy a válogatottba.”

Úgy gondolja, hogy az emberek még mindig nem értik a Real Madrid stílusát? „A szurkolóknak nehéz felismerni, hogy mit akarunk csinálni, mert nem játszunk mindig jól. A kritika normális, de én csak az építõ jellegûeket veszem figyelembe. Úgy vélem, a csapat játékstílusa világos.”

A rotálásról: „Szeretném rotálni a csapatot. Ezek mind fontos mérkõzések, amelyeket meg kell nyernünk. Szeretném, ha a csapat jó fizikai állapotban lenne, és a játékosok motiváltak lennének.”

Dani Alvesrõl, aki szerint az Atlético az egyetlen riválisuk: „Nem gondolom úgy, hogy ez tiszteletlenség. Ez csak egy nagyon jó motiváció számunkra.”

Fog a Barcelona pontokat veszíteni? „Nem tudom. A szezon hosszú. Azon vagyunk, hogy legyõzzük õket. Igaz, a hat pont nagy különbség.”

Iscóról: „Remekül kezdte a szezont, gólokat szerzett…A probléma az, hogy nem volt ideje pihenni, fáradt volt. Most visszatért, és jól van.”

A csapat fizikai állapotáról: „Nagyon jó. A Barcelona ellen a második félidõben igazán jó volt a csapat, nagy intenzitással játszott. Erõnlétileg jó állapotban vagyunk. A célunk az, hogy 90 percen keresztül tudjuk tartani ezt a tempót, mert erõnlétileg képesek vagyunk rá.”
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK