Ancelotti: Cristianónak magának kell eldöntenie, hogy el akar-e menni az Aranylabda-gálára

Carlo Ancelotti hétfõn részt vett a My Christmas Tree címû új könyvének bemutatóján. A könyv taktikai tervek és edzés módszerek mellett a futball 1995 és 2013 közötti változásairól is szól. A promóción Ancelotti válaszolt néhány újságírói kérdésre is.

Carlo Ancelotti:

Khedira sérülésérõl, illetve Alonso problémáiról: “Balszerencsések vagyunk a Khedira-eset miatt. Alonso szerencsére csak kisebb problémákkal küzd. Khedira egy nagyon fontos játékos számunkra, aki megteremti az egyensúlyt a pályán, és a hiányában találnunk kell egy új lehetõséget. Biztos vagyok benne, hogy megtaláljuk a megoldást a távollétére, ami egyébként egy óriási veszteség számunkra. Xabi egy nagyon kemény ütközésben sérült meg, ami elõször súlyosnak tûnt, szerencsére utóbb kiderült, hogy nem az. Nagyon agresszív mérkõzés volt (Egyenlítõi-Guinea – Spanyolország 1-2 – a szerk.) ahhoz képest, hogy csak egy barátságos meccs volt…”

Casemiro-Di María-Isco-Illarra négyesrõl: “Van néhány lehetõség, ami nyitva áll elõttünk. Vagy helyettesítjük õt (Khedirát – a szerk.) egy hasonló képességû játékossal, vagy megváltoztatjuk az egész hadrendet. Akárhogy is lesz, a legfontosabb, hogy meggyõzõdjünk róla, hogy amelyik változtatás mellett döntünk, ahhoz az egész csapat tudjon majd alkalmazkodni.”

Inkább Khedira helyettesítése, vagy a felállás megváltoztatása mellett tenné le a voksát? “Ezzel nagyon óvatosnak kell lennünk, ugyanis bárki is helyettesítse Samit, az biztos, hogy nem játszott túl sokat eddig. Casemiro az egyik megoldás, de a legfontosabb, hogy ne lehessen észrevenni Khedira hiányát.”

A téli átigazolási szezonról: “Nem tervezünk igazolást.”

A FIFA vírusról: “Nehéz ez ellen bármit is tenni. Amikor elkezdtem az edzõi karrieremet, közel sem volt ennyi mérkõzés, mint most. Manapság ez már sokkal bonyolultabb, hiszen egy játékos átlagosan minden harmadik nap játszik. Ezt kizárólag a FIFA és az UEFA tudná befolyásolni azzal, hogy változtat a mérkõzések idõpontjain.”

Arról, hogy meg kellene-e jelennie Cristianónak az Aranylabda-gálán: “Errõl kérdezzék inkább Cristianót, neki kell eldöntenie, hogy mi a legjobb számára.”

Coentrão és Marcelo kettõsérõl: “Legkésõbb 15 nap múlva Marcelo visszatérhet. Ami Coentrãóval történt meglepett engem, mivel annak ellenére is folytatta a játékot (a Rayo Vallecano elleni mérkõzésen – a szerk.), hogy megsérült a bokája.”

A nyomás kezelésérõl a Realnál: “A Real Marid a legrangosabb klub a világon, és talán ezért nagyobb a nyomás, mint máshol, de a munkám pontosan ugyanaz, mint korábban. Amellett, hogy hasonló nyomást tapasztaltam már karrierem során más kluboknál is, a gyõzelmi kényszer mindenhol jelen van. A kritikák arra sarkallnak, hogy jobban végezd a munkád.”

Mondta valaha egy elnök, hogy játszasson egy bizonyos játékost? “Soha egyetlen elnök se mondta meg nekem, hogy kit tegyek be a csapatba és kit ne. Állandó kapcsolatban álltam Berlusconival, de ez azért volt, mert úgy érzem, minden edzõ magyarázattal tartozik a feletteseinek az elképzeléseirõl. Ugyanakkor nem gondolom, hogy jót tenne bárkinek is, ha az elnök beleszólna az edzõ munkájába.”

Láthatjuk még Pepét védekezõ középpályás szerepkörében? “Pepe középhátvéd csakúgy, mint Ramos.” 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK