Marcelo: Ronaldo megérdemli az Aranylabdát

A Galatasaray elleni mérkõzés elõtt Carlo Ancelotti, valamint Marcelo állt az újságírók rendelkezésére. Ancelotti beszélt a taktikáról, Bale-rõl és Marcelóról is, míg a brazilt sikerült kihozni a sodrából egy furcsa kérdéssel.

Ancelotti

A formáció változásáról: „Jó, hogy a csapat megmutatja, hogy tud játszani 4-3-3-ban és 4-4-2-ben is. Ez tükrözi a keret minõségét. Nehéz 4-3-3-as rendszert játszani Khedira nélkül, de meg tudjuk csinálni, mert itt van Di María, aki ebben a szerepkörben játszik az argentin válogatottban, valamint Casemiro is átveheti a helyét.”

A játékosok pihentetésérõl az utolsó két csoportmeccsen: „Még két mérkõzésünk van, és mind a kettõt meg akarjuk nyerni. A holnapi egy nagyon intenzív mérkõzés lesz, mert a Galatasaray továbbjutása forog kockán, de nyerni akarunk.”

Bale a bal oldalon Ronaldo távollétében? „Nem hiszem, hogy ez változást eredményezne. A jobb oldalon preferálom, mivel így tud lövéssel próbálkozni. Szeretem, ha a szélsõim középre tudnak törni és az erõsebb lábukkal lõni.”

Túl nagy a verseny a helyekért: „Profi játékosaim vannak, akik megértik, hogy milyen nehéz összeállítani egy csapatot. A rotálás mindenkit motivál, mivel mindenki játszhat. Nacho és Casemiro kevesebb idõt játszottak, de Casemiro jó erõnlétrõl tett tanúbizonyságot az Almería ellen.”

Találkozás a Galatasaray-jal a 6-1-es istanbuli gyõzelem után: „Nem leszünk önteltek, mert Mancini érkezése sok mindent megváltoztatott a Galatasaray csapatánál. Jól játszottak a Juventus ellen. Minõségi támadóik vannak, Drogbával az élen.”

Marcelóról: „Felépült, viszont nélkülöznünk kell Khedirát, Coentraót, Varane-t, Cristianót, valamint Modricot, aki el van tiltva.”

Marcelo

Ancelotti belé vetett bizalmáról: „Nem számít, hogy ki volt az edzõ, mindig megkaptam a bizalmat, mióta Madridban vagyok. Az elõzõ szezonban sérült voltam. Most jól vagyok és jobban érzem magam, mint tavaly, de ennek csak a sérülés az oka.”

Arról, hogy tud-e Carvajallal egyszerre játszani: „Persze, azt hiszem, tudunk együtt játszani. Õ a Real Madrid egyik legígéretesebb játékosa. Fiatal és intelligens. Azt hiszem, tudunk együtt játszani.”

A rendszerrõl és a taktikáról: „Úgy érzem, ez a rendszer a legkényelmesebb, amiben eddig játszottam. Van minõségünk és tudjuk változtatni a szerkezetet. Ez nem probléma.”

Cristianóról és a maszkokról (a hírek szerint Ronaldós maszkot fognak viselni a szurkolók a Galatasaray ellen, ezzel jelezve, hogy kinek adnák az Aranylabdát – A szerk.): „Szeretném, ha Cristiano megnyerné az Aranylabdát. Ez egy szép gesztus. Nem csak ezért az évért érdemli meg, hanem azért is, mert egy nagyszerû srác és kiváló sportoló, valamint a hosszú évek kemény munkájáért.”

A célokról: „Jó látni, hogy a csapat sokkal jobb, mint a szezon elején. Jók vagyunk támadásban, és védekezésben is változtattunk a dolgokon. A célunk annyi pontot szerezni, amennyit csak lehet.”

Cristiano Ronaldoról és a kapcsolatukról a tavalyi kijelentése után (állítólag Marcelo tavaly kijelentette, hogy az Aranylabdát Iker Casillasnak kellene adni – A szerk.): „Tévedsz. Nem így történt. Egy újságíró megkérdezett, hogy Cristiano megérdemli-e az Aranylabdát, amire azt válaszoltam, hogy ’Igen, csakúgy, mint a többi játékos’. Ez az egész egy nagy felhajtás, semmi más. Amit állítasz, az nem így volt. Hadd magyarázzam meg. Azt mondtam, hogy megérdemli, mint a többi játékos. Cristianóval remek a kapcsolatom. Az emberek hihetnek dolgokat, de ez nem igaz. Ez olyan, mintha kitaláltad volna, ez pedig idegesít…Nem vagyok fából, ember!”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK