Ancelotti: Cristiano viselkedése a Bilbao ellen nem volt olyan rossz

A holnap esti, Atlético Madrid elleni Király-kupa elõdöntõ mérkõzése elõtt Ancelotti megtartotta a szokásos mérkõzés elõtti interjúját. Az olasz tréner beszélt Ronaldo kiállításáról, valamint szót ejtett Bale-rõl és Varane-ról is

Arról, hogy Cristiano képes lesz-e kezdeni az Atlético ellen: „Nem hiszem, hogy meg kellene várnunk a bizottság döntését, mert biztos vagyok benne, hogy nem fog hosszú eltiltást kapni. Játszani fog holnap.”

Cristiano viselkedésérõl: „Nem gondolom, hogy annyira rossz lett volna. Nem volt boldog, mert a piros lap szigorú volt, valamint provokálták a mérkõzésen. Nagyon gyakran szabálytalankodnak ellene, és sokszor provokálják õt. Amit tett, az nem olyan rossz.”

A lehetséges gyõzelemrõl: „Ez egy kupamérkõzés, így 180 percünk van a gyõzelem megszerzésére. Nem lesz könnyû, mert az Atlético egy keményen védekezõ csapat, ráadásul nagyon erõsek az ellentámadásokban is. A tõlünk telhetõ legjobbat kell nyújtanunk. Megvertek minket a bajnokságban, de a Real Madrid sokat javult azóta.”

Bale-rõl: „Készen áll a holnapi mérkõzésre. Teljesen felépült, remekül edzett, játszani fog. A szezon bizonyos részében nagyon jól játszott, de voltak problémái is. A következõ idényben sokkal jobb lesz, mivel részt fog venni az elõszezonban, valamint jobban fog alkalmazkodni a spanyol futballhoz.”

Arról, hogy összehasonlítható-e Bale jelenlegi helyzete Modric tavalyi formájával: „Az elsõ év nehéz volt neki, mert egy új kultúrába került, valamint egy új nyelvet kellett megtanulnia. Most már megszokta, és nagyon sokat javult. Modric minõsége nagyobb sebességet biztosít a labdával, nõtt a labdabirtoklás is.”

Mit kell tennie Jesének ahhoz, hogy kezdõ legyen? „Õ már kezdõ. Kezdett a Bilbao ellen is.”

Illarramendi becserélésérõl 1-1-es állásnál: „Azért küldtem a pályára egy védekezõ játékost, mert emberhátrányban voltunk, így többet kellett védekeznünk.”

Varane-ról: „Játszhat holnap, de ha nem, akkor játszani fog szombaton. Nagyon jó állapotban van.”

A védelem összeállításáról: „Holnap Coentrao és Arbeloa is játszani fog.”

Simeone azon állításáról, miszerint az Atlético nem favorit:
„Ezt nem gondolta komolyan. Fantasztikus munkát végez. Minden jól megy neki. A csapata elsõ a bajnokságban, a kupában ott vannak a legjobb négyben, valamint a Bajnokok Ligája nyolcad döntõjébe is bejutottak. Csökkenteni akarja a nyomást a csapatán.”

Arról, hogy az Atlético az egyetlen csapat, amelyik ellen a Real Madrid nem szerzett gólt ebben az idényben: „Megérdemelten nyert ellenünk az Atlético, de holnap másképp fogunk játszani. A Real Madrid az utolsó összecsapásunk óta sokat változott, a játékunk sokkal természetesebb és szilárdabb. Az Atlético ugyanabban a stílusban játszik, mint akkor. A holnapi mérkõzés egy derbi, ugyanolyan fontos, mint egy bajnoki mérkõzés. Minden madridi derbi fontos a szurkolóknak.”

A szurkolók fontosságáról:
„A Bernabéu szerepe fontos lesz holnap. Ez egy derbi, sok támogatást fogunk kapni a szurkolóktól. Fontos, hogy ne kapjunk gólt, és meg kell nyernünk a meccset.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK