Ancelotti: Nem fogom elfelejteni, hogy nem enyhítették Cristiano büntetését

Az eredmény csalóka, a Real Madrid egy rendkívül harcos, kemény mérkõzésen gyõzte le az Elche csapatát a spanyol bajnokság aktuális fordulójában. Cristiano Ronaldo távollétében komolyan meg kellett dolgoznia Alonsóéknak a három pontért, így a csapat ideiglenesen átvette a vezetést a tabellán.

Ancelotti:
„Elégedett vagyok, mivel a csapat összetartó volt, semmit nem bíztunk a véletlenre hátul. Az összkép lehetett volna jobb is, de a szezon ezen szakaszában nem szabad túlbonyolítani a dolgokat. Ma így játszottunk. Nagyon elégedett vagyok.”

„Az ilyen meccseken, amikor nagyon kompakt ellenfél ellen kell játszani, Modric játszatásával több gólszerzési lehetõségünk lehetett volna. De Illarra nagyon jól játszott, magabiztosnak látszott és természetesen viselkedett. Elégedett vagyok vele. A Schalke elleni meccs elõtt meglátjuk, milyen állapotban lesz Marcelo és Coentrao. A lehetõ legerõsebb csapattal fogunk kiállni. Most minden mérkõzés kiemelten fontos. Lehet, hogy aki nem játszik majd szerdán, az játszik vasárnap.”

„Bale mai játékában nagy volt a kontraszt: a gólja elõtt kevés önbizalommal játszott, de utána ez teljesen megváltozott. A gól segített neki. A gól elõtt megfelelõen játszott, utána pedig fantasztikusan.”

„Senki nem elégedett Cristiano helyzetével. Nem gondolom, hogy helyes döntés volt a három meccses eltiltás, ahogy azzal sem értek egyet, hogy nem csökkentették le egy mérkõzéssel, és az sem tetszik, hogy délután kettõig kellett várnunk a döntésre. Õrület. Szerencsére a többi játékos nagyszerûen teljesített, így végül semmi nem történt. Nem értem a helyzetet, nem fogom elfelejteni.”

„Hogy rombolja-e ez a spanyol futball megítélését? Ebbe nem akarok belemenni. Cristiano ügyében valaki hibázott, ez biztos. A spanyol futball megítélése külföldön remek, ez nem fog emiatt változni.”

„Morata fantasztikusan mozgott, bár betalálni nem tudott. Mindig a gólszerzésre törekszik, de jól kell játszania. Végül nem volt ebbõl gond, mivel nem kellett már újabb gól a meccs azon szakaszában. Isco tud játszani a középpálya közepén és hamis kilencesként is. Nagyszerû volt ma. Meggyõzõdésem, hogy képes azon a poszton játszani, ami nagyobb áldozatot követel. Minõségi játékos, jó munkát tud végezni ott is.”

„Varane számára nem jelent gondot a bal oldalon játszani, bár a másik oldalon jobban érzi magát. Hosszú idõ után tért ma vissza, még helyre kell állnia az önbizalmának, de jól játszott, nem hibázott, ahogy a többi védõ sem.”

Arbeloa:
„Nagyon nehéz meccs volt, megerõsített középpályával játszottak, a szokásosnál nehezebben tudtuk megszorítani õket. Az eredmény talán azt mutatja, hogy könnyû gyõzelem volt, de egy nagyon kemény, harcos mérkõzésen vagyunk túl. Szenvedni is tudni kell. Volt egy lehetõségük, hogy 2-1 legyen az állás, de a következõ pillanatban már 3-0-ra mentünk.”

„Coentraónak volt néhány komoly problémája, az edzõ pedig nem akarta megkockáztatni a játékát. Sokat játszottunk az elmúlt kilencven napban, de a fontos az, hogy játékra kész állapotban vagyunk.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK