Egy újságíró pálfordulása: Cristiano vagy Messi?

Az AS egyik meglehetõsen kritikus újságírója saját blogjában fejtegette a Cristiano vagy Messi témakört. Alfredo Relaòo korábban vitatta egy barátja állítását, miszerint Cristiano jobb játékos Messinél, azonban az elmúlt idõszak eseményei kapcsán úgy érezte, tollat kell ragadnia, hogy megkövesse barátját.

Az elmúlt években, egy Cristiano Ronaldóhoz közel álló ember folyamatosan azt fejtegette nekem, hogy a portugál mennyivel jobb, mint Messi. Én kétségbe vontam az állítását. Azzal érvelt, hogy Messit egy nagyszerû Barcelona vette körül, lényegében Spanyolország világbajnok csapata, vagy valami nagyon hasonló. Cristiano ezzel ellentétben egy kaotikus felállásban játszott, mégis ötvennél több gólt lõtt szezononként – a barátom szerint száznál is többet szerzett volna a Barcelonában. Azzal hárítottam, hogy ha Cristiano a Barca játékosa lett volna, akkor nem ugyanúgy játszottak volna, így pedig nem tudhatjuk, mi történt volna. Végül abban maradtunk, hogy hagyjuk a témát.

Nos, a napokban fel fogom hívni, hogy megmondjam neki, könnyen lehet, hogy igaza volt. Jelenleg a Barca hanyatlik, Messi pedig nem tudja a hátán vinni a csapatot. Még nem is a csapat gólkirálya. Alexis az, akinek egyel több gólja van. Messi kettõvel áll Pedro elõtt. Igaz, hogy kihagyott néhány meccset, de a többiek is; mindenesetre a Barca nem az az olajozott gépezet, ami volt, az embernek pedig az az érzése támad, hogy õ egy nagyszerû játékos, aki csodálatos dolgokat csinál a pályán, de nem az a játékos, aki 91 gólt tud lõni egy szezonban. Ráadásul Argentínával sem ért fel soha olyan magasságokba, mint a Barcával.

CR7 azonban mindig ott volt a csúcson, akkor is, amikor a Madrid bajban volt, amikor átlagos teljesítményt nyújtott és akkor is, amikor nagyon jó formában volt, mint például most. Gyakran szólnak a hírek a BBC-rõl, de az egész inkább C, mint BB: több gólja van, mint a két másiknak együttvéve, ezt ne felejtsük el. És bármilyen rossz formában is volt a Madrid – és volt néhány felejthetõ évük – õ minden délután, minden este vitte a vállán a csapatot, végül pedig 50 góllal zárt. Kivitte Portugáliát a világbajnokságra, egy nagyszerû svédországi este után. Igen, mindent összevetve kezdem úgy gondolni, hogy a barátomnak talán igaza volt.

ALFREDO RELAÑO, AS

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK