Ancelotti: Ronaldónak pihennie kell

Ronaldót közös megegyezéssel pihentetni fogja Ancelotti, s Di María állapota sem kielégítõ, így két kulcsember nélkül léphet pályára az Anoetában a Real Madrid. A tréner szokásos mérkõzés elõtti nyilatkozata következik.

Jesé: „Az utóbbi napokban lázas volt, begyulladt a térde. Ki kell vizsgálni. Elment Németországba egy kontrollra. Csak lázról van szó. Azt hiszem, nem volt szerencséje ebben a szezonban. Jelenleg minden egyes csapatnak gondjai adódnak, hiszen sûrûsödnek a meccsek. Nincs szó szemmel verésrõl.”

Cristiano: „Adtunk neki egy kis pihenõt, fáradt, túlterhelt. El kell kerülni a kockázatokat. Fontos meccsek vannak hátra. Otthon maradt, dolgozik és edzéseket folytat majd, hogy készen álljon a keddi meccsre. Frissebb lesz, jobban fel tud épülni a megterhelésbõl. Csak arról van szó, hogy több idõt kap arra, hogy összeszedje magát. Beszéltem vele, együtt döntöttünk úgy, hogy jobb egy kis pihenõ. Ez normális dolog, nem volt probléma.”

Di María: „Neveztük õt, de valószínûleg nem lesz ott a kispadon. Veszített a súlyából, de jól van. Egyéni munkát végzett az edzõteremben. Nem hinném, hogy pályára lép. Még nem jött rendbe. Holnap beszélek mindenkivel, és meglátjuk, hogy érzi magát.”

A sérülések: „Nem egyszerû a meccsnaptárunk. Ha összevetjük pl. a németekével, nekik van egy kis pihenõjük télen. Februárban és márciusban sokkal frissebbek. Nehéz hozzászokni ehhez a beosztáshoz. Januárban, mikor tudsz edzeni, kilenc meccset kell játszani. Minden spanyolról beszélek most. Kész csoda, hogy öt csapat is állva tudott maradni Európában. Ez nem egyszerû ilyen körülmények között.”

Rövid kispad: „Vannak sérültjeink: Khedira, Jesé, Arbeloa… De a csapat továbbra is jól van, jó formában vannak fizikailag. Remek eredményt értünk el a Dortmund ellen.”

Real Sociedad: „Nem lesz könnyû dolgunk velük. Otthon játszhatnak és a meccs nagyon fontos a bajnokság kimenetele szempontjából. Szeretnénk állva maradni ebben a sorozatban is. Van esélyünk nyerni, döntõ fontosságú ez a mérkõzés. Intenzív meccset kell játszani, minden szempontból száz százalékot kell nyújtani. A Sociedad nagyon veszélyes hazai pályán, oda kell figyelnünk.”

Khedira: „Folytatja az egyéni edzést. Kilenc-tíz napon belül visszatérhet és elkezdhet együtt dolgozni a csapattársakkal.”
Egy esetleges vereség: „Onnantól a bajnokságban nagyon nehéz helyzetbe kerülnénk.”

Cristiano helyettesítése: „Morata vagy Isco is játszhat, megváltoztatva a posztjukat.”

Bale: „Nagyon jól van, nem tudom, most van-e a legjobb formában. Kiváló meccseket hozott. Ha nincs Cristiano, õ is megoldás lehet a bal szélre.”

Vela: „Nem fogjuk megváltoztatni miatta a felállást. Nagyon fontos játékos a Real Sociedad számára. Gyors és intelligens.”

A Barcelona büntetése: „Nem fogok errõl beszélni, nem értek hozzá. A fociról szeretek beszélni.”

Isco: „Kezdõ lesz.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK