Casillas: Unalmas a kapuskérdés

Iker Casillas egy promóciós rendezvényen válaszolt néhány kérdésre. A kapitány már rettentõen unja a könyökünkön kijövõ kapuskérdést, és azt is leszögezte, hogy Diego válogatott szintû játékos. Busquets taposása számára nem kérdéses, s beígért egy fülhúzogatást is a katalánok büszkeségének.

A szurkolók: „Ha melletted állnak, az adhat egyfajta pluszt. Minden meccset meg akarunk nyerni magunkért, és persze az emberekért is, akik sokat szenvednek.”

Busquets taposása: „A kép magáért beszél. Pepét az egész csapat támogatja. Nem kell ezt tovább részletezni. Nagyon feszült a helyzet. Busquets nem viselkedett megfelelõen. Ha találkozunk, megcibálom a fülét.”

Cristiano kimaradása a keretbõl: „Nem hiszem, hogy háttérbe szorulna a bajnokság. Azért hozott ilyen döntést, mert nem tudott velünk utazni. Az elmúlt öt évben mindig beleadott mindent, a csapattal volt. Komoly ok kell ahhoz, hogy így döntsön. Megfelelõen fel kell épülnie, hogy ott lehessen a további meccseken. A lehetõ legjobban kell játszania.”

Harc a kapusposztért: „Ha valaki a Madridban játszik, az minden nap alkalmat ad a vélemények ütköztetésére. Már unalmas a téma. Akirõl az edzõ úgy gondolja, hogy játszania kell, az pályára is lép. Folytatnunk kell ugyanígy. Diego López megérdemli, hogy támogassák, vele kezdõdött ez a sorozat is vele is kell befejezõdnie. Én edzem és versenyzek. Ez jót tesz nekem is és a csapatnak is.”

A BL-döntõ vagy egy bajnoki meccs: „Tényleg nagyon szeretném, ha ezt a kérdést Lisszabonban kapnám meg május 2-án, hiszen ez azt jelentené, hogy bent vagyunk a döntõben. Az álmaink, melyek a fináléba jutásról szólnak, át kell hassák a meccseinket. Ha egy hónap múlva felteszed ezt a kérdést, válaszolni fogok.”

Sérülések: „Errõl a FIFA-nak rendeznie kellene a játékosokkal. Meg kell védeni a futballistákat, hiszen az embereket õk szórakoztatják a pályán. Vannak olyan küldöttek a FIFA-ban és az UEFA-ban is, akik többet is tudnak tenni a játékosokért.”

Egy vereség az Anoetában: „Nem engedhetünk meg magunknak több bakit. Ez nagyon fontos, meg kell szerezni a három pontot és reménykedni. Bárcsak egy számunkra kedvezõ eredmény születne! Egy botlással nagyon nehézzé válna a dolgunk.”

Kupadöntõ: „Mióta elkezdõdött a szezon, én játszom a kupában és a BL-ben is. Nem ez a szokványos, de jól mennek a dolgok. Hozzászoktam. Márciusban játszottam a Schalke ellen is, a Borussia elleni meccs nagyon jól fog jönni a kupadöntõ elõtt. Nem hiszem, hogy gondot jelentene a kevés játék.”

Diego López és a válogatott: „Diego López válogatott szintû, természetesen. Vicente már bízik benne. Del Bosquénak kell döntenie. Mivel Victor megsérült, van lehetõsége más kapusoknak és a lehetõ legjobb döntés fog születni.”

Igazolás a Premierbe: „Mindig pletykálnak valamit. A vágyam és a döntésem is az, hogy maradok és kitöltöm a szerzõdésemet. Most az a fontos, hogy a lehetõ legjobb módon legyen vége a szezonnak.”

A világbajnokság: „Nem tudom. Ha Vicente nevezni fog és úgy gondolja, játszanom kell, majd meglátom, hogy érzem magam. Szeretnék minden meccset kihasználni, ahol lehetõséget kapok, aztán meglátjuk, mi lesz.”

A szezonról: „Bárcsak ez lenne életem legjobb szezonja, és megnyerhetnénk mindhárom trófeát. A végére egyensúlyba fogunk kerülni. Remek dolog, hogy ott vagyunk a kupadöntõben és lehetõségünk van bekerülni egy BL-elõdöntõbe. Meglátjuk, hogy eljutunk-e a döntõbe, Lisszabonba. Nem lesz könnyû.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK