Bale: Ez volt karrierem eddigi legfontosabb gólja

Gareth Bale szépségdíjas találata bizonyult döntõ fontosságúnak a Király-kupa utolsó, mindent eldöntõ összecsapásán a Real Madrid és a Barcelona között. A walesi szélsõ a meccsen nyújtott teljesítményérõl beszélt egy interjúban.

Te voltál a döntõ sztárja, a szenzációs gólodnak köszönhetõen. Hogy tudtál egy ilyen robbanásszerû futást véghezvinni a meccs utolsó szakaszában?
Nem olyan rég szereztem egy hasonló gólt a válogatottban is. Át kellett lépnem az oldalvonalat, lényegében le kellett mennem a pályáról, hogy Bartrát kikerüljem, ami végül sikerült. Szerencsére a végén a labda a hálóban kötött ki. Szó szerint meg kellett kerülnöm õt, de csak a labdára koncentráltam. Blokkolni akart, de nem tudott. Nem néztem vissza, hogy üldöz-e. Az egyetlen dolog, ami érdekelt, az a labda volt.

Ez volt a mindent eldöntõ gól az elsõ Real Madridnál szerzett trófeád kapcsán.
Ez egyszerûen csodálatos érzés. Ez az elsõ címem a Real Madrid játékosaként és remélem, hogy sok másik követi majd. Fantasztikus volt belõni ezt a gólt, megnyerni a meccset és magasba emelni a trófeát. Nagyon örülök, de úgy gondolom, hogy ennél többet is elérhetünk ebben a szezonban.

Milyen volt számodra ez a döntõ? A Madrid irányította a meccset egészen Bartra egyenlítõ találatáig, ami úgy tûnt, hogy újjáéleszti a Barcát.
Megmutattuk, hogy képesek vagyunk visszavágni nekik mindezek után. Bartra gólja váratlan pofon volt mindannyiunk számára.

Néhány perccel az egyenlítés után a Madrid gólt szerzett, de azt a játékvezetõ érvénytelenítette egy Pinto ellen elkövetett szabálytalanság miatt. Gondolod, hogy a bíró rossz döntést hozott ebben az esetben?
Hogy õszinte legyek, nem igazán tudom. Nem láttam a lassítást, de ez már történelem. Nem számít.

Mondanád, hogy ez volt karriered eddigi legfontosabb gólja?
Igen, valószínû, hogy ez volt.

Mi futott át az agyadon, amikor a labda a hálóban kötött ki?
Nem igazán gondoltam semmire. Most próbálok ünnepelni, élvezni a pillanatot és remélem, hogy évek múlva fel tudom fogni, hogy micsoda nagyszerû esemény volt ez.

Mit jelentett számodra a kupa megnyerése?
Mindig követtem a Real Madridot, azért is jöttem ide, hogy trófeákat nyerjek. Nagyon boldog vagyok miatta.

A következõ ellenfél a Bayern München lesz a Bajnokok Ligájában. A mostani gyõzelem jót tesz az önbizalmatoknak a meccs elõtt?
A legfontosabb az, hogy két lábbal a földön maradjunk. A Bayern egy nagyszerû csapat. Minden meccset úgy kell elfogadnunk, ahogy jön.

A döntõn nyújtott teljesítményed elnémíthatja a kritikusaidat?
Nem igazán érdekel, amit mások mondanak. Számomra az a fontos, hogy a saját játékomra koncentráljak és saját magamat a lehetõ legkisebb nyomás alá helyezzem. Elégedett voltam a teljesítményemmel a döntõn.

Cristiano megölelt téged a meccs után. Mit mondott neked?
Cristiano gratulált, nagyon boldog volt. Minden eddigi meccsen játszott, a döntõ kivételével. A gyõzelem hatalmas csapatmunka eredménye. Mindannyian keményen dolgoztunk, megérdemeltük a címet. Nagyon jó kupasorozatot produkáltunk, ami a kemény munka gyümölcse volt.

A szurkolók biztosan nagyon élvezték, hogy a csapat legyõzte a Barcát a Mestallában.
Ez a gyõzelem nekik szól, a rengeteg támogatásért, amit nekünk adnak. A hangulat fantasztikus volt. A csapat remekül játszott, tökéletes este volt.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK