Gento: Én is úgy csináltam, mint Bale

Izgatott. Így lehetne egy szóval jellemezni Paco Gentót, aki a Marcának adott telefonos interjút murciai otthonából. Már jól tudja, miért gyûlt össze 25 nem fogadott hívása egy nap leforgása alatt: az emberek Bale góljáról akartak beszélni vele és arról a hasonlóságról, ami a 21. századi walesi rakéta és az õ 20. század közepi sebessége között van.

Mikor látta Bale vágtáját és a gólt, mi volt az elsõ gondolata?
Nos, hogy ezt én magam is megtettem párszor! Jó párszor… Néhány családtagom és barátom felhívott, „te is így csináltad, Paco”, ezt mondták… És igazuk van, így történt – fõleg, ha láttam, hogy szembõl vagy oldalról közeledik egy védõ. Szöktettem magamat, aztán futottam a labda után, hogy ne kapjanak el. Ez volt a legjobb módja annak, hogy az embert ne vonják ki a forgalomból. Az is elõfordult, hogy hosszan futottam egy védõvel az oldalamon, ahogy Bale tette Bartrával. Lenyûgözõ volt, ahogy véghezvitte, és ahogy az egészet befejezte, hiszen góllal zárult az eset, ráadásul ez döntötte el a meccset is.

Az Ön sprintjei végzõdtek valaha góllal?
Már nem emlékszem. Biztos vagyok benne, hogy volt ilyen, de akkoriban még nem vették fel a meccseket… Sokszor egész a vonalig szorultam, akár át is léptem rajta, máskor viszont elértem a kapu elé és lõttem. Híres voltam az erõs lövésekrõl. Bale góljánál felugrottam a székembõl és azt kiáltottam: „Gól!” Nagyon jónak kell lenned ahhoz, hogy így tudj lõni, miután már a középpályától rohansz. Micsoda erõ! Meglátjuk, tud-e ismételni a Bayern ellen. A Realnak meg kell nyernie a BL-t. Nem élhetünk ilyen sokáig egy újabb siker nélkül.

Ki nyerne, ha versenyeznének egymással?
Ha labdával kéne futni, akkor döntetlen lenne. Nélküle… nem tudom. Én is mindig a középpályáról indultam meg. Ahogy Di Stéfano is. Az egyetlen, aki megengedhette magának, hogy elöl maradjon, Puskás volt. A sebesség mellett volt még egy fegyverem, ez pedig a fékezés volt. Tudtam, mikor kell hirtelen megállni ahhoz, hogy a védõ golyóként suhanjon el mellettem.

Annak ellenére, hogy nincsenek felvételek, össze tudja magát vetni vele. Hasonlítanak?
Igen, persze. Hasonlóak vagyunk. Talán fizikálisan erõsebb. Testesebb. De bennem is volt erõ, elõször egyesbe, majd kettesbe, végül hármasba és még feljebb kapcsoltam, ahogyan Bale is tette most.

Többet játszatná bal szélen?
Kényelmesebb neki, mint amilyen nekem volt. De Cristiano van ott, és ezt nem lehet vitatni. Bale lõtt már a jobb oldalról is. Nehezebb neki bevinni a labdát, de van esélye a gólra onnan is. Ott van pl. Messi, aki ballábas, de szeret jobbról bevágni.

 

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK