Ancelotti: Lehet, hogy a Bayern a Madrid mumusa, de nem az enyém

A Bayern München elleni mérkõzés elõtt Ancelotti állt az újságírók rendelkezésére. A Real Madrid trénere beszélt a meccsrõl, tapasztalatairól, és elárult egy-két részletet a kezdõcsapattal kapcsolatban is.

Cristiano Ronaldóról: „Cristiano normálisan edzett ma, remek munkát végzett az elmúlt napokban. Holnap átesik még egy teszten, de világos, hogy amennyiben mindenki biztos abban, hogy probléma nélkül tud játszani, akkor pályára fog lépni. Biztosak vagyunk abban, hogy játszhat, de a döntést csak holnap hozzuk meg.”

Arról, hogy visszaeshet-e Ronaldo: „Ha a visszatérése kockázattal jár, akkor nem fog játszani. Ez egy olyan párosítás, ami nem holnap fog eldõlni. Lehet, hogy a Madrid elõnyre tesz szert holnap, de a végsõ döntésre kedden kerül sor.”

Gareth Bale-rõl: „Nagyon boldog. Tegnap volt egy kisebb problémája, de úgy tûnik, teljesen készen áll. Magabiztos, ahogy az egész csapat. A Barcelona ellen szerzett gólja után normális, hogy több önbizalma van.”

A hozzáállásról: „Remélem, hogy 11-en leszünk a pályán. Ez nem vicc. A Barca ellen nagyon egységes volt a csapat, együtt dolgoztak, holnap ugyanerre lesz szükség. Nem mondom, hogy a Barcelona a Bayern, de a filozófia ugyanaz. Keményen kell dolgoznunk és egységesnek lenni a védekezésben. Irányítanunk kell a játékot és minõséget mutatni. Nem úgy lépünk majd pályára, hogy az ellenfél játékát megakadályozzuk, hanem megpróbáljuk a saját játékunkat játszani.”

Cristiano helyzetének tisztázása: „Volt egy sérülése, átesett egy kezelésen. Egyeztetett a klub orvosaival, végigcsinált egy rehabilitációs programot, három napja pedig edzésbe állt és a csapattal tréningezett az elmúlt két napban. Jól érzi magát, holnap lesz még egy vizsgálata. Ha rendben van, akkor játszani fog. Ha a visszaesés bármilyen kockázata is fennáll, akkor nem fog pályára lépni. Ez ilyen egyszerû.”

Kudarc lenne, ha a Real Madrid kiesne az elõdöntõben? „A kudarc olyan csúnya szó. Nem mondhatom azt, hogy sikerrel vesszük az elõdöntõt. A célunk ebben a versenysorozatban, hogy ott legyünk a döntõben. Ezt még nem értük el. 180 percen át kell harcolnunk egy erõs csapat ellen. Egy elõdöntõ még nem siker, de úgy vélem, hogy négy egymást követõ elõdöntõ nem rossz.”

A Bayern gyengeségeirõl: „Problémájuk van, ha gólt kapnak.”

A csapat fejlõdésérõl: „Idõvel javult a játékunk, a minõségünk. A tizedik megnyerésének esélye a motivációnk egyik forrása ebben az évben. Készen állunk rá, lelkesek vagyunk és minden tõlünk telhetõt megteszünk majd holnap.”

A Bayern, mint a Real mumusa: „Lehet, hogy a München a Real Madrid mumusa, de nem az enyém. Ettõl azonban nem leszek magabiztosabb. Bízom a játékosaimban, õk adnak nekem önbizalmat, így azt hiszem, holnap egy jó Real Madridot fogunk látni.”

 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK