Jupp Heynckes: Ez a Madrid sebezhetõ

A ma esti mérkõzés elõtt a L’Equipe francia lap Jupp Heynckes véleményére volt kíváncsi, aki beszélt a múltról, a jelen Real Madridjáról és Bayern Münchenjérõl, valamint érintette a jövõt is. Eközben az Eurosport Fabio Capellóval készített interjút, aki a Real Madridot méltatta.

Jupp Heynckes

„Ez az európai Clásico. A Bayern három lehetséges ellenfele közül a Real Madrid a legjobb a csapatnak, még akkor is, ha Ancelotti személyében egy nagyon tapasztalt edzõje van a csapatnak, aki taktikailag nagyon jó.”

„Tekintettel a támadó potenciáljukra, meg vagyok gyõzõdve arról, hogy a Bayern gólt fog szerezni a Bernabéuban. A Madrid bemutatóját látva a Dortmund elleni visszavágón azt mondom, hogy ez a csapat sebezhetõ. Bár ez a két meccs valószínûleg nagyon szoros lesz, úgy vélem, hogy a Bayerné lesz az utolsó szó.”

„A Chelseaben vannak tapasztalt játékosok, mint Terry, Cech vagy Lampard, és vannak nagyszerû tehetségeik is, mint Hazard, Oscar és Schürrle. Képesek arra, hogy ebben a szezonban ismét megnyerjék a Bajnokok Ligáját, de ennek ellenére a Bayern marad a favorit.”

„Annak ellenére, hogy a 2011-2012-es döntõt elvesztettük a saját stadionunkban, ez a kegyetlen tapasztalat hozzájárult ahhoz, hogy nagyon intelligens módon vághassunk vissza. Ha megnyertük volna azt a döntõt, talán a Bayern nem triplázott volna az elmúlt szezonban, és kevésbé lennének versenyképesek, mint most.”

„Ez a Bayern kivételes minõségû, a játékosok elõtt pedig jó néhány év van még. A csapat jövõje biztosítva van.”

Fabio Capello

„Mindenki tudja, hogy a Real Madridot támogatom és úgy vélem, hogy õk a Bajnokok Ligája esélyesei. Az övék a legjobb keret egy nagyszerû edzõvel, aki tudja, mit akar. Megadja azt a nyugalmat a játékosainak, melyre szükségük van annak érdekében, hogy a tõlük telhetõ legjobbat tudják nyújtani.”

„Elég megnézni azokat a gólokat, melyeket Cristiano Ronaldo szerez lövésekkel, váratlan érintésekkel, szabadrúgásokból és fejjel. Bale-nek idõ kellett a beilleszkedéshez, de most azt az arcát mutatja, amit Angliában a Tottenhamnél láthattunk. És ott van Benzema, aki az edzõ bizalmának köszönhetõen úgy játszik, ahogy azt mindenki elvárta tõle, mikor aláírt a Real Madridhoz. Ez a hármas csodálatos dolgokat mûvel.”

Forrás: espnfc.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK