Effenberg: Guardiola rendszere elérte a határait Madridban

Stefan Effenberg, a Bayern korábbi csillaga a ma esti BL-elõdöntõ visszavágójával kapcsolatban mondta el gondolatait a goal.com-nak. A német legenda szerint beszélt a Bayern stílusáról, Ribéry gyenge formájáról, illetve a Real Madrid megérdemelt gyõzelmérõl.

„A Bayern a meccsei 90 százalékát megnyeri. A Bundesligában demoralizálják az ellenfeleiket a folyamatos labdatartással. Az olyan csapatok, mint a Manchester United, Real Madrid vagy esetleg a Chelsea a döntõben, tökéletesen védekeznek.”

„Két vagy három lépésben képesek megakasztani egy támadást. Nagyon nehéz erre reagálni és változtatni a játékodon. Guardiola rendszere elérte a határait Madridban.”

„A Bayernben annyi tehetség van, hogy a triplázás kellene, hogy legyen számukra az alap. De a Madrid ellen nem tudtak ritmust váltani.”

„Mindig a tizenhatos elé akarják játszani a labdát, mint a kézilabdában. Vagyis a játék elveszíti a dinamizmusát. Néhányan azt mondják, hogy ez unalmas, néhányan azt, hogy statikus.”

„Ráadásul Ribéry sincs olyan formában, mint tavaly. A csapat játéka azért is stagnál, mert õ krízisben van.”

„Nem gondolom, hogy mindent kockára kellene tenniük. A játékosokban megvan a kellõ tehetség. Amíg 0-0 az állás, addig nyugodtak lehetnek és megszervezhetik a támadásaikat.”

„Akár a 85. percben is betalálhatnak. A játékosoknak nem szabadna pánikszerûen nekiesniük a Madridnak. Ha ezt teszed, hibázol. Mindannyian tudják, hogy mit kell tenniük.”

„A Borussia nem szabad, hogy mintaként szolgáljon. A Bayern nem tud úgy játszani. Egyebek mellett az alaphelyzet is teljesen más.”

„Azt hittem, hogy a Madrid sokkal támadóbb szellemû lesz a Bayern ellen, hiszen ilyen a stílusuk. De Carlo Ancelotti jó következtetéseket vont le a meccs elõtt: hagyta a Bayernt passzolgatni és kihasználta a hibáikat.”

„Három nagy helyzetük is volt, szóval nem volt érdemtelen a gyõzelmük.”

„Hiba lenne azt mondani, hogy egyéni hibák döntöttek az elsõ meccsen. Akár játszik Götze vagy Müller, akár nem, ennek nem szabadna számítania.”

„A többieknek kellett volna megteremteni a különbéget. A pályán a szükségesnél is több tehetség és potenciál volt ahhoz, hogy a meccs által generált problémákra megoldást lehessen találni.”

Forrás: goal.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK