Ancelotti: Mindig meg tud lepni a csapatom

Edzõ és játékosok ugyanazzal a lelkesedéssel és boldogsággal nyilatkoztak a Bayern München legyõzését követõen. Egyedül Xabi Alonso sárgája vetett árnyékot az euforikus hangulatra, de ahogy Benzema fogalmazott: érte is játszani fognak majd Lisszabonban.

 Ronaldo

„Ancelottié az összes érdem. Mindent megváltoztatott. Megváltoztatta a játékosok mentalitását.”

„Négy gólt szerezni a Bayern otthonában nem könnyû. A csapat nagyon jó volt. Gratulálnunk kell a csapatnak, mely nagyon egységes volt. A lehetõ legjobban mûködtünk csapatként. Bent vagyunk a döntõben, ahogy akartuk.”

„Nagyon régóta vágytunk a döntõre. Most megérdemelten jutottunk oda. Emelt fõvel, de a földön maradva kell megérkeznünk. Lépésrõl lépésre kell haladni. Nyilvánvalóan ezért dolgoztunk egész évben. Hogy döntõket játsszunk és megnyerjük õket. Nehéz meccs lesz, bárkit is kapunk. Egy döntõben mindig 50-50% az esély, a részleteken múlik majd.”

„Mindig a rekordok megdöntésén dolgozom. Nem vagyok megszállott, csak a döntõt illetõen. Tudtam, hogy meglehet. Sokat segített a csapat. Nagyon boldog vagyok, de mindenekelõtt azért, mert van esélyünk megnyerni a Bajnokok Ligáját.”

„Nem lep meg, hogy mennyire csapatként mûködtünk, az elsõ meccsen is így volt. Nagyon elégedett vagyok, hiszen a védekezés lenyûgözõ volt. Mindenki, aki a pályán volt, remekül játszott, és a támadók is ki tudták használni a lehetõségeiket.”

„Nincsen olyan, akit jobban szeretnék kapni a döntõben, mindkét csapat nagyon erõs, bárki jön is, kemény lesz.”

„Sergio nagyon jó a fejjátékban. Õ csatár volt, és ez a lelkében még mindig ott van. Nagyon boldog vagyok miatta, hiszen egy óriási profi.”

„Xabi nagyon fontos számunkra. Nem fog játszani a döntõben, de remek munkát végzett a BL-ben. A meccs körülményeibõl fakad ez. Majd játszik egy másikban, és meg is fogja csinálni.”

„Mindig nagyon felkészülök a meccsekre, mindegy, hogy hol rendezik, Lisszabonban is így lesz.”

Pepe

„A gyõzelem nekem és a madridizmusnak is fontos volt, ennyi év után végre ott vagyunk a döntõben.”

„Nagyon megérintett minket, hogy bejutottunk. Szükségünk volt már erre.”

„Tudtuk, milyen fontos ez a meccs, megtanultuk a leckét. Sokat dolgoztunk a rögzített helyzeteken, és nagyon egységesen mûködtünk.”

„Cristiano tudja, mit csinál, és a munkája gyümölcse két gól volt, amivel ismét bekerült a futball történelmébe. Nagyon örülök ennek.”

„Xabi alapvetõ fontosságú, de egy taktikai szabálytalanságot követett el a csapatért, feláldozta magát. Kevesen teszik ezt meg.”

„Az ellenféllel még nem foglalkozunk, tesszük a dolgunkat. Most a bajnokságra kell gondolni.”

Iker

„A csapat nagyon akart. Most az a szerencse és öröm ért bennünket, hogy egy döntõvel örvendeztethetjük meg a szurkolóinkat.”

„A Bayern a címvédõ. Háromszor buktuk el az elõdöntõt, ez lehetett volna a negyedik. A csapat a meccs végéig nagyon összpontosított, egységként mûködött. Azt hiszem, ezt a döntõt jogosan értük el.”

„Nem nézzük a múltat, a jelenre kell figyelni, élvezni a pillanatot, ami tényleg csodálatos. Most a bajnokságra koncentrálunk, a végsõkig harcolni fogunk érte.”

„Nagyon örülök, hogy két sorozatban is döntõsek lettünk, de nem magam miatt. A madridizmus miatt. A társaim miatt. Az embereknek most ki kell élvezniük ezt.”

Benzema

„Négy góllal nyertünk, elégedettek vagyunk ezzel az eredménnyel.”

„Közösen védekeztünk, közösen kontráztunk. A harmadik gól is remek volt: én Bale-nek, Bale pedig Cristianónak passzolt.”

„Mindegy, kit kapunk. A Chelsea és az Atlético egyforma ellenfelek számunkra.”

„Azért igazoltam ide, hogy megnyerjem ezt a címet. Bárcsak sikerülne a bajnokság és a BL is!”

„Xabi szomorú. Sajnálom õt, de nyerni fogunk, érte is!”

Carvajal

„A csapat fantasztikus volt, megérdemeljük a döntõt.”

„Xabi tudta, milyen fontos meccs ez. Balszerencse, ami történt, de neki is köszönhetõ, hogy ott vagyunk a döntõben. A pályán kívülrõl is támogatni fog bennünket.”

„Ki kell élveznünk ezt a gyõzelmet, holnap meglátjuk az ellenfelet. Egy döntõrõl beszélünk, bármilyen riválissal nehéz lesz. Most a Valencia elleni meccsre készülünk.”

„A csapat remek védekezõ munkát végzett, 180 percet bírt ki kapott gól nélkül a jelenlegi címvédõ ellen. Ez történelmi jelentõségû. A munkánkra támaszkodunk, napról napra a csapatra koncentrálunk és azon vagyunk, hogy jól végezzük a dolgunkat.”

Ancelotti

„A csapat remek munkát végzett. Hatalmas gratuláció mindenkinek!”

„Megmondtam, hogy ha jó a hozzáállás, mûködik a rendszer. Mikor együtt dolgozunk és megvan a megfelelõ játékminõség, akkor tökéletes a meccs.”

„Mivel már nyertem itt korábban, magabiztos voltam. Jó a mérlegem a München ellen, köszönetet kell mondanom a játékosoknak és mindenkinek, hogy 12 év után a Madrid döntõt játszhat.”

„Azt hiszem, ez volt az elsõdleges cél, jó dolog, hogy ott vagyunk a döntõben. Nem játszottunk jól a Dortmund elleni visszavágón, de most remekül helytálltunk.”

„Sajnálom Xabit, aki most szomorú, de a fontos, hogy a Madrid ott van a döntõben, amit meg is kell nyernünk.”

„Gondoltam a gyõzelemre, de erre nehéz lett volna számítani. A csapatom mindig meg tud lepni. Az elsõ félidõ fantasztikus volt. A csapat a klubért játszott és a szurkolókért, akik már hosszú ideje várják a BL-döntõt.”

„Nagyon jól felkészültünk a rögzített helyzetekre, mivel nekik voltak ezekkel problémáik. Ramos lélegzetelállító szezont produkál, õ a világ legjobb védõje. De az érdem mindenkié. Nagyon tetszett a támadóink, a szélsõk és a belsõ védõk védekezése is.”

„A Chelsea nagyon tapasztalt csapat, az Atlético pedig hihetetlenül lelkes. Nem tudom, melyiket választanám. A fontos, hogy mi ott vagyunk Lisszabonban.”

„A szezon elsõ felében sok gólt lõttünk, de sokat is kaptunk. De ha ilyen tehetségesek a játékosaid, akkor könnyû nyerni.”

„Az elnök mindenkinek gratulált. Nagyon elégedett, és ha ez a helyzet, akkor felesleges beszélnie.”

„Xabi Alonsót edzõi szempontból és emberként is sajnálom, hiszen fontos játékos, az ítélet nem igazságos.”

„Nyert a Madrid, és abban a szerencsében lehet részem, hogy a világ legfontosabb klubját edzhetem. Minden lehetséges dolgot meg kell tenni azért, hogy elérjük a céljainkat.”

„A 4-4-2-t csak védekezésnél használjuk, támadásban mindig ugyanaz a rendszer. Ezt alkalmazzuk az olyan csapatok ellen, akik szeretik átjátszani a sorainkat.”

„Tökéletes volt a meccs. Remekül védekeztünk az elsõ félidõben, jobban, mint az odavágón, nagyon hatékonyak voltak a kontráink a földön járatott labdákkal és a támadóink sebességével. Nagyon jól kidolgoztuk a rögzített helyzeteket, remekül kihasználtuk õket. Innentõl lényegesen könnyebb volt a meccs.”

„Egy gyõzelemrõl van szó, semmi többrõl. A Bayern erõs csapat, ami megnyerte tavaly a BL-t, de eddig jutottak. Nagyon jól tettük a dolgunkat. Irányítottuk a játékukat. Megérdemeltük a gyõzelmet. Guradiola filozófiája mindig hozza az eredményeket.”

„Kicsit aggódtunk a fogadtatás miatt. A gyõzelem kulcsa az elsõ meccs volt. Nem volt egyértelmû a siker. Most több volt az önbizalmunk. Nem maradtunk le a Bayern ritmusától, hiszen csapatként dolgoztunk együtt.”

„Nincsenek személyes ambícióim. A futballtól sokat kaptam. Kedvem is van ennél a klubnál, ezekért a szurkolókért dolgozni, és ez a vágyam is. A döntõ egy hatalmas cél volt, büszke vagyok arra, hogy elértük. Mikor megérkeztem Madridba, éreztem, hogy sajátosan fogják fel ezt a sorozatot. Mindenki a Tizedikrõl álmodik. Ezért jutottunk a döntõbe. Remélem, ugyanilyen jók leszünk Lisszabonban is.”

Ramos

„Az igazság az, hogy nem a gólok számítanak. Egy játékosnak a gól lehet a nagy dicsõség, de a csapat a fontos. A Madridot ma az egész világnak el kell ismernie. Ez a gyõzelem a Real Madridé, egy álom vált valóra, hogy két gólt szereztem. A BL jött nekem eggyel, a Bayern ellen még eggyel. A tizenegyes óta, a gól óta, amit elvettek. Mielõtt még megkérdeznék, a góljaimat Mundi barátomnak és az apámnak ajánlottam.”

„Néha itt belül kevésbé szenvedsz. Élveztem, mindenki kitette a lelkét, s ha a dolgok az egyik évben nem jönnek össze, a másikban sikerülnek. A lisszaboni döntõ egy álom. Készültem erre, ott volt ez a nyugtalanság. Kerek mérkõzés volt. Köszönetet kell mondanunk minden madridistának, akik eljöttek ide, és azoknak is, akik otthon támogattak minket.”

Bale

„Mindig hagytak teret elöl, ez nekünk feküdt, hiszen gyors játékosaink vannak, ezt ki kell használni. Jó játék volt, elégedettek vagyunk, de még egy meccs hátra van.”

„Bizonyos meccseken más feladatokat is el kell látnod a csapatért, és ma mindenki 100%-ot nyújtott, mindegy volt, melyik feladatot ki végzi el. Az végeredményen látszik, hogyan mûködött ez.”

„Ezért jöttem a világ legnagyobb klubjához, hogy trófeákat nyerjek, fontos mérkõzéseket játsszak, és bárki legyen is az ellenfél, nagyon nehéz meccs lesz a döntõ, de küzdeni fogunk a gyõzelemért.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK