Egytõl egyig: Real Madrid – Valencia

Adott volt a lehetõség arra, hogy nagy lépést tegyen a Real Madrid a liga megnyerése felé, azonban a királyi gárda nem tudta kiharcolni a gyõzelmet a Valencia ellen. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tizes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (6)
Nagyon felemás teljesítményt nyújtott Ancelotti csapata, amit én a hétközi, Bajnokok Ligájában lejátszott mérkõzésnek tulajdonítok. Rengeteget kivett a királyi gárdából a Bayern elleni meccs, ami koncentrációbeli hiány formájában ütött vissza. A fontos pillanatokban rendre rossz döntést hoztak a játékosok, és a rögzített szituációkban az elmúlt idõben remek teljesítményt nyújtó védelem is képes volt meginogni (megjegyzem, Pepe hiányában). A támadások ugyan jöttek sorra, hiszen 32 (!) kapura tartó lövése volt a hazaiaknak, azonban rendkívüli pontatlanság jellemezte a befejezéseket, hiszen Diego Alves mindössze kilenc alkalommal kényszerült védésre. Nem szabad túl nagy jelentõséget tulajdonítani a tegnapi döntetlennek, azonban rengeteget jelenthet a két elhullajtott pont a végelszámolásnál. A további meccsek mindegyikét nyerni kell, valamint bízni a végsõkig abban, hogy a városi rivális a szezon záró meccsén elvérzik a Barcelona ellen. Hasta el final, vamos Real!

Valencia (7)
Nem állíthatom, hogy annyira jól játszottak volna a denevérek, viszont rendkívül szervezettek voltak. Nagyon jól valósították meg mesterük taktikáját, melynek alapja a zárt védekezés volt. Mivel a védelem jól mûködött, a középpálya pedig kellõ segítséget nyújtott a labdakihozatalokhoz, így több veszélyes kontratámadást is tudtak indítani. Az adódó lehetõségeiket igyekeztek könyörtelenül kihasználni, amihez azért néha asszisztált a Real Madrid védelme is. Számomra meglepõ, hogy egy olyan csapat, amely ellenünk ennyire szervezett játékra képes, hogyan lehet csak a tabella kilencedik helyén. És bár a fáradtság hozzájárult a Real Madrid teljesítményéhez, egy ugyanígy játszó Valencia bármikor képes lett volna megnehezíteni a habfehérek dolgát, ezt azonban már sosem tudjuk meg.

Játékosok

A Real Madrid legjobbja – Cristiano Ronaldo (7,5)
Megmondom õszintén, hogy nem volt egyszerû dolog egy játékost kiemelni a csapatból, hiszen nem láttunk túl sok jó teljesítményt. Azért esett a portugál sztárra a választásom, mert egyrészt adott egy nagyon okos gólpasszt Ramosnak, másrészt rendkívül fontos (és gyönyörû) gólt szerzett a 92. percben. Mindig képes meglepni. Ha nem megy sem távolról, sem közelrõl, sem fejjel, õ majd besarkalja. Szép találat volt, azonban jobban örültem volna, ha három pontot ér. Ettõl függetlenül Ronaldo sem játszott élete formájában, hiszen nyolc kaput eltaláló lövésébõl csak egy alkalommal született gól (összesen 13-szor próbálkozott), ami sok mindent elárul.

Diego López (7)
Az õ teljesítménye is rendkívül felemás, hiszen az elsõ félidõben bemutatott két csodálatos (és fontos) bravúrt, majd nagyot hibázott a vendégek elsõ góljánál, hiszen oda egy kapusnak jönni kell. López nem mozdult, aminek az lett a következménye, hogy Mathieu (Varane asszisztálásával) közvetlen közelrõl fejelhetett a kapuba. Nem állíthatjuk, hogy Casillas fogta volna, hiszen a magas labdákkal akad gondja neki is, viszont Lópeztõl ez eléggé szokatlan.

Daniel Carvajal (6)
Nem volt túl jó ötlet az õ szerepeltetése, hiszen a fáradtságon kívül egyéb problémája is volt. Saját nevelésû jobbhátvédünk lelkileg sem volt teljesen rendben, hiszen a napokban veszítette el nagypapáját. Talán célszerûbb lett volna most pihentetni, és megadni Nachónak a lehetõséget. Ennek ellenére Dani óriási szívvel játszott (ismét), öt szereléssel segítette társait. Támadásban ugyan nem volt annyira hatékony, mint amennyire az szokott lenni, de most ez a legkevesebb. 

Raphael Varane (6)
Összesen két darab szerelés, egy blokkolt lövés és két tisztázás fûzõdik a nevéhez. Magabiztosnak tûnt, amikor nála volt a labda, azonban sérülése óta mintha könnyebben beforgatnák õt a támadók. A Valencia elsõ góljánál csúnyán lemaradt az emberérõl. Nem az igazi, még mindig nem. Remélem, hogy az elõszezon teljesítésével ismét csúcsformában lesz majd.

Sergio Ramos (7,5)
Öt alkalommal szerelt, négyszer tisztázott, így nagyban hozzájárulva a védelem munkájához. A csapat defenzív játékosai közül magasan a legjobb volt, ráadásul szerzett egy nagyon fontos gólt. Folyamatosan felfutott a támadásokkal, nagyot küzdött a csapatért, ismét. Az elmúlt idõben tényleg úgy futballozik, ahogy a világ egyik legjobb védõjének kell.

Marcelo (3)
Pocsék teljesítmény. Talán ennyivel lehetne a legjobban jellemezni azt, amit a brazil balhátvéd mutatott a tegnap este folyamán. Sem védekezésben, sem pedig támadásban nem nyújtott még elfogadható teljesítményt sem. Hátul összesen egy szerelésre és egy felszabadításra futotta tõle, elõl pedig rendre eladta a labdákat, vagy rossz megoldást választott a kapu elõtti passzok esetén. Kihagyás után tért vissza, így valamilyen szinten betudható ennek is a teljesítménye, de ha nem volt megfelelõ állapotban, akkor nem értem, hogy miért kellett játszatni õt.

Xabi Alonso (5)
A pontatlanság rá is igaz volt, pedig nem szokása elszórni a labdákat. A védekezésbe most nem tudott kellõen besegíteni, aminek az volt az eredménye, hogy viszonylag könnyen átjutott a vendég alakulat a Real Madrid középpályáján. Alonsóra is igaz az, amit feljebb már említettem: rengeteget kivett belõle a hétközi, Bajnokok Ligája-mérkõzés, így akár Casemiro is megkaphatta volna a lehetõséget a bizonyításra.

Asier Illarramendi (2)
Úgy bóklászott a pályán, mint aki azt sem tudja, hogy milyen rendezvényre érkezett. Elõre félek a BL-döntõtõl, ha õ fogja pótolni Alonsót. Bár a rutinos középpályás posztján jobb teljesítményre képes, mint a tegnapi szerepkörében, mégis az az ember érzése, hogy õ nem a megfelelõ szintû játékos. Tegnap csak fék volt, érezte ezt Ancelotti is, így lekapta a szünetben. Lassan el kellene kezdeni bizonyítani, hogy megérte a 38 milliós vételár…

Isco (5,5)
Lendületesen játszott, hajtott, szerelésekkel is próbálkozott, azonban most õ is kevés volt. Nem olyan teljesítménnyel rukkolt elõ, mint az elmúlt mérkõzésein. Adott ugyan két kulcspasszt, de egyébre nem futotta tõle tegnap (na jó, kilõtt egy ûrhajót). Azt mindenesetre jó látni, hogy mennyire alárendeli magát a csapatnak, hiszen új szerepkörében minden tõle telhetõt megtesz azért, hogy a Real Madrid diadalmaskodjon.

Gareth Bale (4,5)
Rengeteg pontatlanul középre tett labda jellemzi õt is. A walesi tegnap a jobb oldal Marcelója volt. Pontszáma csak azért jobb, mert nem játszott annyira pocsékul, mint brazil csapattársa, viszont a csapaton egyáltalán nem tudott elõre lendíteni. A második játékrész második felében még a nevét is alig lehetett hallani. Futni legalább futott…

Karim Benzema (4,5)
Jónak semmiképp sem nevezhetõ az õ teljesítménye sem. Mindent elmond róla, hogy nem volt kaput eltaláló lövése. Adott ugyan két kulcspasszt, de egyéb pozitívumot nehéz róla mondani. Nem feltétlen írom az õ számlájára ezt a gyatra teljesítményt, hiszen kevés labdát kapott, de ismét volt olyan lehetõsége, amit jobban meg kellene, hogy oldjon egy Real Madrid szintû csatár.

Cserejátékosok

Ángel Di María (5)
Bejött, vártam azt, hogy majd lendületet visz a csapat játékába, ám a kellõ löketet õ sem tudta megadni. Gyakran az erõfeszítéseinek csak nyögés lett a vége. Bár három kulcspassz fûzõdik a nevéhez, rengeteg asszisztot rontott. A mérkõzés végén egy nagyon fontos gólpasszal járult hozzá Ronaldo álomgóljához, de lesz még ettõl sokkal jobb is…

Casemiro (-)
Ismét csak a pályára lépéseinek számát növelte. Továbbra is hangoztatom, hogy sokkal több játékpercet érdemelne…

Álvaro Morata (-)
Hasonló a helyzete Casemiróhoz, annyi különbséggel, hogy a mérkõzés végén akár el is dönthette volna a párharcot. A gól azonban a lábában maradt, így õt sem tudjuk értékelni.

Játékvezetõ

Carlos Clos Gómez (1)
Nyomdafestéket nem tûrõ szavakkal tudnám illetni a sporit. Egyszerûen minden apróságot befújt annak érdekében, hogy tördelje a Real Madrid játékát. Elmulasztott megadni egy büntetõt a hazaiak számára, ráadásul több vitatható ítélete is volt. Teljesítménye csak azért nem 0, mert a partjelzõk jól segítették a les-nem les szituációk megítélésében, azonban minden egyéb ténykedése borzalmas (vagy inkább megszokott?) volt.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…