Xabi Alonso: Mérges vagyok a csapatra és magamra, nem tiszteltük kellõképp a második 45 percet

A Real Madrid a Valladolid otthonában csupán egy döntetlenre volt képes a spanyol bajnokság aktuális fordulójában, így lényegében már csak egy halvány matematikai esélye maradt a bajnokságra, amiben azonban a nyilatkozatok alapján a játékosok sem hisznek õszintén.

Ancelotti:
„A 70. percig irányítottuk a mérkõzést, de akkor elengedtük a labdát, elkezdtünk mélyen védekezni és kaptunk egy gólt egy rögzített szituációból. Ez nem szerencse vagy hozzáállás kérdése volt, mivel Ikernek lényegében semmi dolga nem volt az este folyamán. A bajnokság megnyerése nagyon nehéz, de matematikailag továbbra sem lehetetlen. Folytatnunk kell és meg kell nyernünk a két hátralévõ meccset. Nem foglalkozom azzal, hogy kinek van a legnagyobb esélye a végsõ gyõzelemre.”

„Vétettünk néhány hibát, hiányzott a mentális energia, amire egy ilyen jellegû mérkõzésen, a szezon végéhez közeledve szükség lenne. Ez az, ami hiányzott, de eddig úgy tûnik, hogy a csapat fizikailag nem fáradt. Fizikálisan rendben vagyunk. Nehéz újra felhajtani ezt a fajta energiát, ami rendkívül fontos a szezon ezen szakaszában, miután lejátszottunk egy BL-elõdöntõt.”

„Meglátjuk, hogy Cristiano hogy lesz az elkövetkezendõ napokban. Úgy gondolom, hogy nem komoly a sérülése. Nem voltak fájdalmai, nem panaszkodott rándulásra sem. Pepe a meccs vége felé kapott egy csúnya rúgást, meglátjuk, mi lesz vele. Di Maríát pedig a következõ napokban meglátjuk, de nem gondolom, hogy komoly lenne a gond.”

Ramos:
„A csapat jól teljesített. Nem volt szerencsénk a bekapott góllal. Nagyszerû szezon van mögöttünk, amíg pedig matematikailag van esélyünk a végsõ gyõzelemre, harcolnunk kell. Kár érte, mivel két meccsel a vége elõtt szinte lehetetlen küldetés.”

„Hagytunk kicsúszni a kezünk közül egy egyszer adódó lehetõséget. 1-0 után elkényelmesedtünk, ez pedig hatalmas hiba volt. Egy olyan csapat ellen, akinek a kiesés ellen kell küzdenie, a koncentráció a legfontosabb, úgy kell játszanunk, mintha egy döntõben lennénk. Lényegében kihasználták a szinte egyetlen helyzetüket. A csapat hozzáállása rendben volt, de talán eldönthettük volna a találkozót.”

Xabi Alonso:
„Nincs még vége a bajnokságnak, de most már nagyon nehéz lesz. Van egy kis esélyünk, de nem valószínû, hogy nyerhetünk. Minden lehetségest meg kell tennünk az utolsó pillanatig. A második félidõben hiányzott az intenzitás, a koncentráció és a tempó. Sok forgott kockán az ellenfélnek, mi pedig nem tudtuk fenntartani a saját tempónkat.”

„Sok mérkõzés van a bajnokságban, nehéz sorozat ez. Nem teljesen reménytelen még, de olyan meccseken veszítettünk pontokat, ahol úgy gondolom, hogy nem történt volna ez, ha azt játsszuk, amit tudunk.”

„A második félidõben a nehézségeink ellenére irányítottunk, mivel tudtuk, hogy ha betalálnak, akkor egyenlõ lesz az állás. Mérges vagyok magamra és a csapatra, mivel nem adtuk meg azt a tiszteletet az utolsó 45 percnek, amit megérdemelt volna. A szezon ezen szakaszában számolnod kell a sérülésekkel, de megvoltak a szükséges játékosaink, meg kellett volna nyernünk a meccset.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK