Ancelotti, Casillas, Ramos: BL-döntõ elõtti nyilatkozatok

Carlo Ancelotti mellett ezúttal Iker Casillas és Sergio Ramos beszélt a BL-döntõ elõtt megtartott sajtótájékoztatón. Mindhárman hangsúlyozták a mérkõzés fontosságát és azt, hogy a gyõzelemhez teljes erõbedobásra lesz szükség.

Ancelotti:
Egy teljesen más mérkõzés: „Ez most valami más lesz, mivel úgy gondolom, hogy mindenki errõl álmodik a szezon eleje óta, most pedig itt vagyunk. Ez egy teljesen más meccs. Mindent jól csináltunk. Most már csak le kell játszanunk a találkozót.”

A vágy, hogy megnyerjék a Tizediket: „Teljesen normális, ha így aggódunk egy meccs miatt. De nyugodtnak kell maradnunk. Ez az egyetlen módja, hogy a legjobbunkat tudjuk nyújtani este. A gyõzelemhez minden energiánkra szükség lesz.”

Edzés: „Fontos az edzés, mivel problémáink voltak. A pénteki is az, hiszen azután döntünk a kezdõrõl.”

Xabi Alonso helyettesítése: „Még van egy éjszakám eldönteni.”

Pepe: „Pepe egy fontos játékos, az eddigi erõfeszítéseiért megérdemli, hogy ott legyen a döntõben. Van karaktere és tapasztalata. Itt mindenkire szükségünk lesz. Fontos játékos számunkra.”

Kiegyenlített meccs: „Úgy gondolom, hogy a bajnoki gyõzelmük miatt magabiztosak lesznek. Fontos címet nyertek, a meccs kiegyenlített lesz. Remélhetõleg mi gyõzünk.”

Döntõ: „Egy döntõ az mindig egy döntõ. De ez most valamiért különleges lesz. Ezzel a céllal indultunk neki a szezonnak, most pedig itt is vagyunk. Minden Madrid-szurkoló számára különleges este lesz.”

Cristiano, Bale, Pepe, Benzema: „A pénteki edzés nagyon fontos. Cristiano és Bale jól vannak. Meglátjuk, hogy Pepe és Benzema milyen állapotban lesznek, majd szombaton meghozzuk a döntésünket.”

Üzenet a játékosoknak: „A munkám az, hogy a meccs taktikájára koncentráljak. Tanácsokat kell adnom, hogy enyhítsem a nyomást.”

Támadó Madrid? „Úgy kell játszanunk, ahogy általában szoktunk, a saját stílusunkban, saját karakterünknek és erényeinknek megfelelõen. Minden jellemzõnkre támaszkodnunk kell, illetve a kontrák is fontosak lesznek. Kiegyenlített meccs lesz.”

A jövõ: „A jövõ a holnap este, a jövõ egyértelmû.”

Feszültség: „Nem vagyok feszült, koncentrált vagyok. De nyugodt. Ezeket a meccseket nem szabad túlgondolnod. A játékosok nagyon motiváltak. Vannak álmaim, az egyik ilyen az, hogy úgy játsszunk szombat este, mint a Bayern ellen. Ha ezt sikerül megtennünk, akkor van esélyünk a gyõzelemre.”

Fõ aggodalom: „A kiszámíthatatlanság. Egy döntõben bármi megtörténhet. Az elõre megjósolható dolgokért kell dolgoznunk, nem szabad aggódnunk a kiszámíthatatlan dolgok miatt.”

Benzema: „Nagyszerû szezon van mögötte.”

Isco és Marcelo a Calderónban: „Megnéztem a kupa- és a bajnoki meccseket. Önök szerint Iscónak és Marcelónak kezdenie kellene. Vagy nem.”

Összefoglalás: „Nagyon jó szezonunk volt. A játékosok mindig profin viselkedtek. Akik nem játszottak, nem voltak idegesek.”

Tizenegyesek: „Van listánk. Bár nem gondolunk erre. A fontos, hogy az elejétõl jól játsszunk.”

Casillas:
„Ennyi elõdöntõbõl való kieséssel tûzdelt év után szerencsére sikerült a döntõig eljutnunk. A csapatban megvan a kellõ akarat, vágy és bátorság, élvezni akarjuk, hogy BL-döntõt játszhatunk. Ha nyerünk, arra örökre emlékezni fognak.”

„Jó munkát végeztünk, nagyszerû menetelésünk volt a BL-ben. Remek volt a csoportkör, aztán az egyenes kieséses szakaszban is jól teljesítettünk. Dortmundban azt is megtapasztaltuk, hogy milyen szenvedni. A csapat megérdemli, hogy itt legyen.”

„A korábbi években nagyon a határon voltunk, lehet, hogy néhány ellenféllel szemben elbíztuk magunkat. Ez megadta a kellõ tapasztalatot ahhoz, hogy idén lépésrõl lépésre haladjunk és ne azonnal a döntõre gondoljunk. A csapat most már sokkal érettebb, tapasztaltabb, mint az elõzõ szezonokban. Remélhetõleg meg tudjuk nyerni a címet szombat este.”

„Minden csapat a BL-döntõben akar játszani. Ha egyik évben megnyered, egy másikban nem, akkor nem tekinted annyira fontosnak. Amit 2000-ben és 2002-ben tapasztaltam, csodálatos volt, de az emberek nem értékelték annyira, mert szinte már szokássá vált. Három évig játszottunk elõdöntõket, ez pedig sokat kivett belõlünk, de újra itt vagyunk. Reméljük, hogy 12 év után ismét sikerül nyernünk.”

„Most már sokkal többre értékelem ezt, mint 19 és 21 évesen. Nagyon fontos cím; nem csak nekem, hanem a klubnak és a szurkolóknak is. Ez azt jelenti, hogy sok embert boldoggá tehet. Voltam olyan szerencsés, hogy a Madriddal és Spanyolországgal is játszhattam már döntõket. Ahogy idõsebb leszel, egyre jobban értékeled annak fontosságát, hogy emberek millióit teheted boldoggá.”

„A döntõkben mindig az apró részletek döntenek. Úgy gondolom, hogy jogosan nyertük meg a kupát, ebbõl kellene kiindulnunk. A döntõ fontosságú meccseken az emberek egy egységes csapatot láthattak, ami kihasználja a lehetõségeit. Az Atlético nagyon jó a rögzített szituációkban, koncentrálnunk kell.”

„Nem kezdtük a legjobban a szezont. Aztán szenvedtünk. Ha meglett volna a kellõ hozzáállás bizonyos meccseken, akkor másképp alakulhatott volna. De az Atlético és a Barcelona is elmondhatja ugyanezt. Nem gondolhatunk azt, hogy jó döntés volt elengedni a ligát három meccsel a vége elõtt. A Madridnak mindig minden sorozatban a gyõzelemre kell törekednie, de most a BL-döntõben vagyunk, csak erre koncentrálunk.”

„Curtois egy csodálatos kapus, csodálatos jövõ áll elõtte. Nem csak egy fiatal reménység, õ már kész játékos. De Gea és õ a két legígéretesebb kapus. Reméljük, hogy szombat este nem megy majd olyan jól neki.”

Sergio Ramos:
„Keményen dolgoztunk azért, hogy itt legyünk, ezért is hangsúlyozom, hogy mindent bele kell adnunk, hiszen ez egy fontos meccs a szurkolóknak és a klubnak. Történelmet akarunk írni, a szurkolóinkkal együtt egy kivételes pillanatot akarunk megünnepelni.”

„A szezonban játszottunk jó meccseket a müncheni és a kupa döntõjén túl is. Jó hozzáállással kell kifutnunk a pályára. Sok év kemény munkájának gyümölcse ez. Mindent bele kell adnunk. Ez is egy meccs, de fontos, hogy emelt fõvel térhessünk majd haza, kritikáktól mentesen. Ha motiváltak vagyunk és tiszteljük az ellenfelet, akkor meg fogjuk nehezíteni a dolgukat, mivel ez egy nagyon fontos esély nekünk.”

„A szurkolóknak ugyanolyan fontos szerepük van, mint eddig. A bizalom, a remény, a melegség, amit felénk árasztanak, rendkívül fontos. Értékelnünk kell az erõfeszítéseiket, ez is motivál minket. Azokért, akik itt lesznek és azokért, akik nem, mindent meg fogunk tenni, hogy hazavihessük a BL-trófeát és megélhessünk egy fontos pillanatot, amirõl mindenki álmodik.”

„A szurkolóink kivételesek, ezért is szorítanak a Real Madridnak. Szeretném megköszönni nekik, hogy nagy hévvel álltak mögöttünk az egész idényben. Nélkülük semmi sem lehetséges. Reméljük, hogy holnap elég támogatást kapunk tõlük, mi pedig megnyerhetjük nekik a trófeát.”

„Nem voltam olyan szerencsés, hogy játszottam volna BL-döntõt, bár voltak különleges pillanatok a karrieremben. Ennyi év után ez a kemény munka és közös áldozatok gyümölcse. A futballban nem igazán van idõd ünnepelni, de ez mindig olyan, mintha a felhõk felett járnál, mint egy álom.”

„Ancelotti a barátom, büszke vagyok arra, hogy itt van, mivel mindig hangsúlyozta a munka, intenzitás és nyomás jelentõségét. Nem a mi stílusunk az, hogy ezekrõl beszéljünk, de egy döntõbejutáshoz szükségesek. Mivel õ is játékos volt, képes kötõdni a játékosokhoz, ez megkülönbözteti más edzõktõl.”

„Costa? Én a saját sérültjeink miatt aggódom. Egy pillanatig sem gondoltam az ellenfélre. Benzema, Ronaldo és Pepe miatt aggódom, akik problémákkal küzdöttek a héten. Az edzõ tudja legjobban megmondani, hogy mi lesz velük. Egy ilyen meccsen szeretnénk, ha a legjobbjaink velünk lennének.”

Forrás: realmadrid.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK