Veletek vagyunk!

A döntõ elõtt a realmadrid.com és a Realmadrid TV a madridizmus legnagyobbjai közül kért fel öt játékost. Bennük él a kilenc európai trófea emléke. Di Stéfano, Gento és Amancio képviselik az elsõ hatot, Hierro és Raúl az utolsó hármat. A tanácsaik kincset érnek: a világ futballjának kiválóságai õk, akik tudják, hogyan kell megnyerni egy ilyen sorozatot.

Üzentek Ancelotti játékosainak: „Remek szezont hoztatok, megérdemlitek a BL-gyõzelmet. A szurkolók nagyon fontosak lesznek, és szárnyakat adnak majd nektek. Veletek vagyunk. Ha mindannyian segítünk, meg fogjátok nyerni a Tizediket.”

Raúl: Bárcsak megünnepelhetnénk ezt a kupát minden madridistával!

„Nagyon jó szezon volt ez általánosságban. A motiváció, a sikerre éhezés megmutatta, hogy ennek a csapatnak a fejében ott a gyõzelem gondolata. Mindenekelõtt egy igen nehéz pályán, Münchenben mutatkozott ez meg. Ha a csapat megközelíti azt a teljesítményt, amit ott nyújtott, akkor nagyon komoly esély van arra, hogy a trófeát a Real Madrid viszi haza.”

„A játékosok tudják, mit kell tenniük. Ez a szezon utolsó meccse, augusztus óta ezért a mérkõzésért dolgoznak, erre gondolnak, errõl álmodoznak. Tizenkét év telt el úgy, hogy nem jutottak a döntõbe, és tudják, mennyire fontos a Real Madridnak, hogy megnyerjék a Tizediket.”

„Remélem, élvezni fogják a mérkõzést és a remek hangulatot. Egy nagy ellenfél áll velük szemben, ugyanabból a városból, nagy a versengés köztük. Bárcsak kihoznák magukból a legjobbat, ha ez sikerülne, megszerezhetnék a Tizediket.”

„Azok, akik most Lisszabonban vannak, nagyon szerencsések, hiszen megélhetik ezt az egyedülálló hangulatot, s azok, akik itt vannak a világ minden tájáról, hiszen a Föld minden szegletében vannak madridisták, most együtt szenvednek, együtt vibrálnak a csapattal. Bíztassák a játékosokat és higgyenek bennük, nem fognak kudarcot vallani és a maximumot nyújtják majd. Bárcsak néhány órán belül minden madridista egy BL-gyõzelmet ünnepelhetne!”

Hierro: Nincs ennél nagyobb motiváció egy játékosnak

„Az, hogy lelkileg miként érkezik ide a csapat, fontos, a Real Madridnak jó állapotban kell lennie. A motivációnak és a gyõzelem vágyának ugyanolyannak vagy még erõsebbnek kell lennie, mint az Atléticónál. Tapasztalt játékosok, akik tudják, milyen fontos ez a meccs.”

„90 perc van hátra, innentõl a jobb csapat nyer. Meg kell õriznünk a nyugalmunkat és a jó megérzéseinkre kell hagyatkozni. Összetartó csapatnak kell lenni, akik magabiztosak, hiszen meg akarjuk nyerni a Bajnokok Ligáját.”

„A lehetõ legpozitívabb érzések járnak át minket, ez a tökéletes meccs az év lezárásához. Egy BL-döntõrõl van szó, egy olyan eseményrõl, ahol a klub már évek óta ott szeretett volna lenni, ez volt az elsõdleges cél. Bárcsak remekül zárulna ez a szezon és megnyernénk a Tizediket, ami nagyon fontos a klubnak!”

„Szeretnénk itt is ugyanazt a hangulatot látni, mint az elõdöntõben a Bayern ellen. Egy vágyakkal és gyõzeleméhséggel teli madridizmust, mely támogatja a csapatát, akárcsak Amszterdamban, mikor megnyertük a Hetediket – ott egyértelmûen a mi szurkolóink voltak a legjobbak. Egy mini Bernabéura lesz szükség, ez egy nagyon fontos meccs, ahol nagyon kényes perceket fogunk megélni. A szurkolóknak mindent meg kell tenniük, hogy a csapat érezze magában az erõt.”

Amancio: Az ilyen meccseken a szurkolótábor döntõ fontosságú

„Az érvek közül, melyek alátámasztják, hogy a Tizediket meg kell nyerni, a legfontosabb a szurkolótábor. Az ilyen meccseken ez alapvetõ fontosságú, fel kell robbantaniuk a stadiont és mindent beleadni, ahogyan a játékosoknak is. A legfontosabb az összpontosítás, tudni kell, mire képes az ellenfél, s használni a saját fegyvereket. Fizikálisan mindenképp kiegyenlített lesz, technikailag pedig szerintem felülmúljuk õket. Ez lesz az ütõkártyánk.”

„Megmutattuk a fogunk fehérjét az olyan meccseken, mint pl. a Bayern München elleni. Egy jól védekezõ csapatról van szó, akik a középpályán bontakoznak ki, és a labdatartás megadja a lehetõségét annak, hogy elõre törjön és kihasználja a gólhelyzeteket. Ugyanabból a városból jön két csapat, akik jól ismerik egymást, mindegyiknek megvannak a maga erényei, és valószínûleg az fog bajba kerülni, aki elsõként elveszti a nyugalmát.”

„Remélem, hogy a maximumot nyújtják majd, hogy megizzadnak majd és hazahozzák a dicsõséget. A Real Madridnak egy testben és lélekben is ott lévõ csapatra van szüksége és egy szurkolótáborra, ami képes eggyé válni a csapattal. A Real Madrid nem 11 játékosból áll, hanem a 100 000 tagból, az összes játékosból és a vezetõségbõl. Holnap mindenkinek össze kell fognia.”

Gento: A Real Madrid gyõzelme a szurkolóké

„A csapat az egész szezonban jól játszott, és nyerni fog, mert harcolni fog. Tudják, mi forog kockán, ez egy BL-döntõ, és mi vagyunk a jobbak. Ha úgy játszunk, mint a Bayern elleni elõdöntõben, olyan kedvvel és összetartással, ha harcolnak és nagyvonalúak lesznek, akkor minden jó lesz. Itt most nem csak egy trófeáról van szó, hanem mindenrõl.”

„Azoknak, akik eljöttek, azt mondom, lelkesítsék a csapatot, az ellenfélnek is remek szurkolói vannak, nagyon hangosak. A szurkolók tudják, hogy a Real Madrid gyõzelme az õ gyõzelmük is.”

Di Stéfano: A srácok elhozzák a trófeát

„A Real Madrid egy nagyon jó csapat, s bár mindig is tiszteltem az Atléticót, remélem, sikerül nyerni. A csapat jól játszik, jók a támadók és a játékosok mozgása is. Egy döntõben nem tudhatod, mi történik, de mindenki egy célért küzd.”

„A nyomás nagyon fontos ezeken a meccseken. A csapatban megvan a lehetõség, de megmutatni ezt más dolog ha idegesek, könnyen elhagyhatja õket a szerencse. A Madridnak és az Atléticónak is megvan a maga stílusa. Az Atlético nagyon bizakodó, nyerésben vannak, nagyon remek szurkolóik vannak, remélem, a madridisták válaszolni fognak majd nekik a lelátóról.”

„A támogatás fontos lesz. A mi idõnkben nem voltak ekkora stadionok. Remélem, a mi csapatunk megnyeri a Tizediket. A srácok el fogják hozni a trófeát.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Bellingham és Nacho
Tovább

Az Union Berlin elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára az Union Berlin elleni BL-meccsen. Kezdőcsapat 25. Kepa4. Alaba5. Bellingham6. Nacho10. Modrić11.…

Úgy látjuk, hogy reklámblokkolót használsz.

Az oldalunk hosszú távú fennmaradása és Bellingham boldogsága érdekében kérjük, hogy kapcsold ki a
penamadridista.hu böngészése közben a reklámblokkolódat, vagy tegyél minket a kivételek közé.

Köszönjük! Hala Madrid!