Hamann: Kroos átigazolásának csak a Bayern a vesztese

A goal.com internetes portál Goal 50 sorozata a világbajnokságon szereplõ sztárokkal foglalkozott, közülük természetesen néhány Real Madrid játékossal is. A Sony csapat nagykövetei beszéltek a csapatunk egy-két sztárjáról, jellemezték õket, kiemelték legfontosabb erõsségeiket.

Alessandro Nesta Cristiano Ronaldóról:

„Cristiano radikálisan megváltoztatta a játékstílusát. Emlékszem, amikor még Manchesterben találkoztam vele, akkor furfangos, igazi cselgép volt, most már azonban sokkal hatékonyabb, mindig a kapura tör, ezért nagyon veszélyes. Sokat változtatott a stílusán, sokkal hatékonyabban használja a képességeit.”

Brad Friedel, szintén Cristianóról:

„Sokféleképpen át tud verni téged, de a kapusok számára a szabadrúgásai okozzák a legtöbb bosszúságot. Különösen fontos, hogy amikor szemben állsz vele, akkor ne próbáld meg kiszámítani, hogy mit akar csinálni, mert elõször a szelepnél találja el a labdát, majd középen, és megpróbál pörgetni rajta, a teniszhez hasonlóan. Ráadásul hatalmas mennyiségû erõt visz a lövésbe, és ha ilyen módon rúgod el a labdát, akkor cikázik a levegõben.”

„Nagyon ritka, hogy ugyanabban az irányban érjel célt a labda, amit az elsõ pillanatban látsz. Még ha nem is lépsz egyet valójában, csak elmozdítod a testedet abba az irányba, amerre õ akarja, hogy menj, már pusztán a labda sebességével le fog gyõzni. Mindig a másik irányba fog menni."

Dietmar Hamann Toni Kroosról:

„A legnagyobb természetes tehetséggel megáldott játékos, akit Karl-Heinz Rummenigge óta láttam. Hozzátenném, hogy nagyon rugalmas és nagyon sok erõssége van. Elegáns, remekül tartja a labdát, jó szeme van a helyzetekhez és technikailag is képzett. Bármelyik csapatban képes lenne játszani. Ha van vesztese az õ Real Madridba való távozásának, az a Bayern München. Képes egyben támadó és védekezõ középpályást is játszani. A minõségét Brazília ellen is láthattuk.”

Emile Heskey James Rodríguezrõl:

„James csillogott a világbajnokságon. Le voltam nyûgözve a képességei láttán. Nagyon jó a mozgása is. Néha a bal oldalon, máskor elõl tûnik fel, a pozícióváltoztatásai pedig sok gondot okoznak a védõknek. Fantasztikus, ahogy ilyen fiatalon a labdával bánik. A képességeit az egész világ elõtt mutatta meg. A világbajnokságon szerzett góljainak repertoárja igen széles volt.”

„Betalált Japán ellen, amikor hátrahagyta a védõjét, majd átemelte a kapust. Egy remek fejesgólt szerzett Elefántcsontpart ellenében, de láthattunk tõle szemfüles találatot is egy szép akció után. Ráadásul egy 25 méteres gólt lõtt Uruguay ellen.”

Diego Milito Di Maríáról:

„Csodálatos éve volt a Real Madriddal, többek között megnyerte a Bajnokok Ligáját is. Jót tett neki az utolsó két világbajnokságon szerzett tapasztalat. Úgy vélem, hogy sokkal érettebb, több az önbizalma. Azt hiszem, hogy Messi és Agüero után õ az a játékos, aki a legtöbb veszélyt jelenti az ellenfél védõi számára.”

Forrás: fan.football.sony.net
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK