Ancelotti: Van aki több pénz, más pedig új motivációk miatt távozik

A Sociedad elleni mérkõzés elõtt Ancelotti állt az újságírók rendelkezésére. Az olasz edzõ beszélt a mérkõzésrõl, a távozókról, valamint az új igazolásokról is.

„Foylamatosan gyõznünk kell és fejleszteni a pályán mutatott teljesítményünket a hétfõi mérkõzéshez képest. A Sociedad kemény ellenfél, akik mindig megmutatják a minõségüket. Isco készen áll a játékra, ahogy Khedira is. Egyedül Coentrao nem épült még fel.”

„Cristiano jól van, de ezt, valamint a következõ két hetet annak biztosítására szeretnénk használni, hogy teljesen felépüljön, és a lehetõ legjobb állapotba kerüljön az Atlético elleni, valamint a Bajnokok Ligája mérkõzésekre. Nincs benne a keretben.”

„Semmit sem tudok megerõsíteni. Az átigazolási piac hétfõn zárul, és vagy történni fog valami, vagy sem. Néhányan úgy vélik, hogy kevés játékosunk van, azonban ez egy nagyon sokoldalú csapat. Gyakorlatilag öt csatárunk is van, hiszen Isco, James és Jesé is tudnak játszani ebben a pozícióban. „

„Amíg a piac be nem zárul, addig nem tudjuk megmondani, hogy lesznek-e újabb igazolások. A keret még nem végleges. Amennyiben úgy gondoljuk, hogy egy új játékos tudna javítani a csapaton, akkor igazolunk. Ha nem, a csapat akkor is nagyon versenyképes. A három új játékos minõséget hozott, javultunk az elõzõ évhez képest.”

„Nagyon jól elmondott mindent. Új kihívásokra volt szüksége. Madridban mindenki nagyon tiszteli õt. Nehéz lett volna megváltoztatni az akaratát, így elengedtük. A hozzáállása miatt, amit játékosként mutatott nehezen tudtuk volna azt mondani neki, hogy nem mehet. Köszönetet kell mondanunk neki és sok szerencsét kívánni. Nagyon fontos szerepeket játszott a címek elnyerésében az elõzõ idényben. A pozíciójára itt van Kroos és Illarra, akik nagyon hasznosan lehetnek ebben a szezonban. Xabi távozása meglepetésként ért minket, mert minden rendben volt vele. Ezt a döntést õ hozta, ami meglepett egy kicsit, de tiszteletben tartjuk. Õszinte volt a Real Madriddal és önmagával is. Tiszteljük õt.”

„Minden helyzet különbözõ. Néhányan talán több pénzt szeretnének keresni, mások nem szeretik a versenyt. Ha valaki távozni akar, elengedem, mivel ha nem motiválja az, hogy a világ legjobb csapatában van, akkor nem fogom megakadályozni. Minden helyzet teljesen más. Ez lehet motiváció, pénz, verseny kérdése…”

„Nem aggódom. Idõre van szükségünk, a játékosokat új pozícióban kell játszatnunk. Nem lesz gond az egyensúly megtalálásával. Sok kritikát hallottam a csapattal kapcsolatban ezen a héten. Én megértem ezt, de olyan sokat kaptunk, mintha a csapat még soha nem nyerte volna meg a Bajnokok Ligáját. Ez a klub megérdemli a bizalmat azért, amit az elõzõ évben elért. A játékosaim személyisége, karaktere, valamint ez a kritika is a motiváció egyik forrása lehet.”

„Úgy vélem, Kroos érkezésével javult a középpálya minõsége, és a lehetõ legjobb játékost szereztük meg Xabi mellé. Miután Alonso mindnekit meglepett, még mindig itt van nekünk a 24 éves Kroos és Illarra, aki több pozícióban is képes játszani.”

„Az átigazolásokról az elnökkel, a vezérigazgatóval és a klubbal közösen döntünk. Mindig is így dolgoztam, a Real Madridnál is. Mindannyian azért dolgozunk, hogy címeket nyerhessünk.”

„Még nem gondolkodtam a Ludogoretsen. Láttam, mi történt az elõzõ fordulóban. Nagyon izgalmas volt. Van idõnk felkészülni a mérkõzésre. Bulgáriának jó a futballtörténelme. Olyan jól felkészülni majd erre a meccsre, amennyire csak lehet.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK