Guti: A jelenlegi keret nem alkalmas a 4-3-3-ra

A Real Madrid legendás 14-ese, Guti a spanyol „El Chiringuito de Jugones” címû tévémûsorban vázolta elképzeléseit az Atlético elleni mérkõzésrõl. Pontosabban megnevezte azt a tizenegy játékost, akit a kezdõcsapatba tenne, emellett megindokolta minden döntését.

„Soha ne változtass egy gyõztes csapaton” – sokszor hallottuk már ezt a mondatot. Carlo Ancelotti nem igazán használhatja ezt a futballtörvényt a jelenlegi csapatára. A Real Madrid 4-2-es vereséget szenvedett az elõzõ fordulóban a Real Sociedad vendégeként, mindezt 2-0-ás elõnyrõl. Még ha elõtte két góllal felülmúlták az újonc Cordóba csapatát, a teljesítmény legfeljebb középszerûnek nevezhetõ. Ahogyan az Atlético elleni Szuperkupa mérkõzésen mutatott játék is, amit csak megerõsít a két meccsen rúgott egyetlen gól.

Huszonkét nappal késõbb, most szombaton itt az idõ, hogy megújulást lásson a Bernabéu közönsége. Az ellenfél a városi rivális Atlético Madrid. Ancelottinak nagy fejtörést okozhat a kezdõcsapat és a játékrendszer kitalálása, mellesleg biztosan lesznek hiányzók sérülés miatt is. A feladat adott, a kérdés, mit talál ki az olasz mester.
Erre próbált választ adni Guti is egy talk show keretein belül. A spanyol passzmester megnevezte az õ kezdõ tizenegyét és a játékrendszerét is.

A kapusposzton nem gondolkodott sokat és egyértelmûen Iker Casillast állítaná a védelem mögé.

A védelemben már vannak sötét foltok, igaz, csupán a széleken talált variálási lehetõséget. Reményei szerint Dani Carvajal felépül és õ lesz a jobboldali védõ. Ha ez történik, akkor a baloldalra Fábio Coentrãónak szavazna bizalmat. Ha Carvajal mégse lenne egészséges, minden borul. Guti ebben az esetben az Arbeloa-Marcelo kettõssel számolna. Ennek az oka igazán egyszerû: az egyensúly. Carvajal és Marcelo is rendkívül támadó felfogású védõ, így felborulna a csapat. Ezzel szemben Coentrão és Arbeloa sem lép fel annyit a támadással. „Nagyon fontos, hogy meglegyen az egyensúly a védekezésben” – mondja Guti, aki középre természetesen a Pepe-Sergio Ramos duót képzelte.

A középpályán megkérdõjelezhetetlen helye van Luka Modricsnak és Toni Kroosnak is, és több embert nem is rakna melléjük. Én feladnám a 4-3-3-t. Szerintem nem lehet pótolni Di Maríát. Jelenleg ez a rendszer nem fekszik a Madridnak” – érvel Guti. Ehelyett õ 4-4-2-t alkalmazna az Atlético ellen, méghozzá két szélsõvel, Gareth Bale-lel a jobboldalon, Iscóval a baloldalon. James Rodríguezt pedig csak a padon kezdetné, nem kételkedve a kolumbiai minõségében. „James egy nagyszerû játékos, sokkal többet tud, mint amit eddig mutatott. Idõt kell neki adni. Isco már megkapta ezt és jelenleg jobb eredményt lehet vele elérni, mint Jamesszel.”

Egy nagyszerû eredmény eléréshez szombaton a csatársorban elsõsorban Karim Benzemával és Cristiano Ronaldóval számol. „Mindkettejüket csatárként játszatnám”.

Íme Guti kezdõje az Atlético ellen:

1 Casillas – 15 Carvajal/17 Arbeloa, 3 Pepe, 4 Ramos, 5 Coentrão/12 Marcelo – 19 Modric, 8 Kroos – 11 Bale, 23 Isco – 9 Benzema, 7 Ronaldo

Forrás: Real Total
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK