Guti: Iker helyében már távoztam volna

Guti az El Chiringuito de Jugones mûsorában válaszolt a kapitánnyal kapcsolatos kérdésekre. Az egykori középpályás a korábbi csapattársa mellett áll, megpróbált válaszolni arra, mi lehet az oka az elmúlt idõben kialakult helyzetnek.

Miért boldogtalanok a szurkolók?
Amiatt, ahogy a szezon megkezdõdött. Az átigazolási döntések miatt: új játékosok, akik talán nincsenek azon a szinten, amit az emberek elvárnak tõlük. Úgy gondolom, hogy ezek összessége. Egy Real Madridtól, attól a csapattól, amely megnyerte a Tizediket, nehéz elfogadni, hogy elveszíti a szuperkupát az Atlético ellen, majd további vereségekkel folytatja. Érthetõ, hogy a szurkolók idegesek, de a harag nem mentség arra, hogy kifütyülik a játékosokat a mérkõzés folyamán.

Ikert is kifütyülték. Ezt megérted?
Nem. Sajnos nem hiszem, hogy ezt abbahagyják. Ha hibázik, fütyülni fogják. Ha bemutat egy védést, szintén kifütyülik majd, míg mások megtapsolják. Ez egy kellemetlen helyzet bármely játékos számára, de fõleg a kapitánynak, aki mindent megtett a Real Madridért. Ennek nem lesz jó vége.

Nem értem az utolsó mondatot.
Azt, hogy nem lesz jó vége? Iker elõbb vagy utóbb távozni fog. Ha a dolgok így folytatódnak, el fog menni a szezon végén. Nem azért, mert el akar menni, hanem mert túl kellemetlen lenne maradni. Veteránként, valamint a csapat kapitányaként nehéz lehet számára megérteni, hogy a szurkolótábor egy része kifütyülheti õt a Bernabéuban. Úgy gondolom, nap mint nap meg kell mutatnia, hogy megérdemli azt, hogy kezdõ legyen. Már bizonyította, hogy õ egy madridista, hogy szereti a Real Madridot, és mindenekelõtt azt szeretné, ha a csapat nyerne. Követ el hibákat, mint mindenki más, de jelenleg a kritikák kereszttüzében áll, ami nem helyes. A probléma a csapatban rejlik, nem Ikerben. Õt hibáztatni az Atlético elleni vereség miat… Érthetetlen. El tudom képzelni, hogy otthon azon gondolkodik, talán jobb lenne egy másik csapatban játszani.

Vajon azért fütyülik, mert úgy vélik, hogy rosszul játszik, vagy vannak egyéb okai is?
A korábbi „kémkedés” miatt. Még mindig úgy hiszik, hogy õ volt az informátor. Nem gondolom, hogy azért fütyülik, ahogy jelenleg játszik. Szerintem ez a valóság.

Szerinted távoznia kellett volna az elmúlt szezonban?
Igen. Ez nem könnyû döntés, de ha az õ helyében lennék, távoztam volna. Már mindent megtett ezért a mezért. Már korábban is mondtam, hogy az emberek belefáradnak abba, hogy ugyanazt a kapust látják évrõl évre. Navas érkezésével ez még inkább így van. Remek védéseket mutatott be a világbajnokság alatt, az emberek alig várják, hogy láthassák õt játszani.

Forrás: El Chiringuito
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK