Hugo Sánchez: Chicharitónak meg kell gyõznie Ancelottit

A mexikói Hugo Sánchez, a Real Madrid korábbi legendás játékosa abból az alkalomból adott interjút az AS nevû spanyol lapnak, hogy honfitársa, Chicharito megszerezte elsõ találatát a Real Madrid színeiben. A 207 meccsen 164 találatot jegyzõ legenda szerint a fiatal mexikóiban minden megvan, ami ahhoz kell, hogy sikeres legyen a Real Madridban, már csak Ancelottit kell errõl meggyõznie.

Micsoda módja ez az elsõ madridi gól megszerzésének!
Két nagyszerû találat. Nem kétséges, hogy még sok ilyet lõ a Madridban.

Meglepte, hogy a Madrid leigazolta Chicharitót?
Igen, meglepõdtem. A Madridon kívül, akik a potenciális jelölt játékosokat követik, mindenki megdöbbent.

Nem sikerült a legjobban a Unitednél töltött ideje.
Nem sokat játszott, de Ferguson kezei alatt aktívabb volt. Egy ilyen változás hatással van rád, attól függõen, hogy az edzõd bízik-e benned, nõhet vagy csökkenhet az önbizalmad. Remélem, hogy Chicharito meggyõzi Ancelottit, így pedig elegendõ idõt kap a pályán ahhoz, hogy megcsillogtathassa a tehetségét Madridban.

Az Ön átigazolása a Madridhoz egy kicsit más volt…
Errõl beszélek, az edzõi bizalom. Amikor megérkeztem az Atléticóhoz, nem voltam a kezdõ 11 tagja, de amikor a Madridhoz mentem, állandó kezdõ lettem, és az Atléticónál is másként néztek rám.

Az Atléticótól való érkezése nem volt könnyû, hiszen egy harmadik csapatot is be kellett venni az üzletbe…
Nem volt könnyû, de mindenki meg volt gyõzõdve róla, hogy a Madrid le akar igazolni. A Barca és egy olasz csapat is próbálkozott. De amikor az akkori vezetés megkeresett, hogy meggyõzõdjön arról, mennyire érdekel a lehetõség, a szavamat adtam, hogy minden idõk legjobb klubjába akarok jönni.

Mik Chicharito erõsségei?
Õ egy fenomén. Nagyon gyors futásban és helyezkedésben, ösztönös, nagyszerû befejezõ bal és jobb lábbal, illetve fejjel is. Az ellenfelek elõtt jár, jól olvassa a játékot. Már csak annyit kell tennie, hogy meggyõzze Ancelottit, olyan meccsekkel, mint amit a Riazorban láttunk tõle. A gólokkal megjön az önbizalom is. Ha több idõt, több lehetõséget kap, akkor remélhetõleg olyan számokat tud hozni, amilyenekre a Real Madridnál szükség van.

A Madrid másik csatára teljesen más típus, õ inkább elõkészít, mint befejez.
Karim egy kiváló, tehetséges játékos. Csodálatos, ahogy a helyzetekbõl kiveszi a részét. Lehet, hogy egy középcsatártól az ember nem ezt a hatékonyságot várja. Cristianónak viszont egy igazi 9-es nélkül hihetetlen statisztikái vannak.

Cristiano halmozza a rekordokat…
Kivételes karriert tudhat magáénak. Minden elismerést megérdemel.

Mi a véleménye Iker helyzetérõl?
Nagyon szeretném, ha Iker hátralévõ ideje a Madridnál felejthetetlen lenne, amilyen eddig volt. Amíg Iker a klub játékosa, addig csak szeretet kellene kapnia, mivel kiérdemelte ezt. Remélem, hogy a jövõben a karrierje igazi jó példa lesz.

Emlékszik olyanra, hogy kifütyülték volna a Bernabéuban?
Nézze. Ez Cristianóval is megtörtént. Én is el akartam hagyni a Madridot azért, mert nem éreztem, hogy megkapom a megérdemelt elismerést. Volt egy idõszak, amikor a szurkolók nem voltak boldogok, mivel távozni akartam. Tisztában vagyok vele, hogy addig nem tud hiányozni valami, amíg el nem veszíted.

Olyan, mintha a Madrid nem néhány hónapja nyerte volna meg a Tizediket…
A Tizedik utáni vágyakozás hosszú múltra tekint vissza. Csodálatosan nyerték meg, de a lehetõ legdrámaibb módon. Az öröm mindent elfeledtet. Most nem kétséges, hogy Iker komoly erõrõl tesz tanúbizonyságot annak érdekében, hogy kilábaljon a helyzetbõl, ami a Mourinho-érában kezdõdött. Õ volt az, aki megváltoztatta a Casillasról kialakult véleményt.

Ön elengedte volna Di Maríát és Xabi Alonsót?
Nehéz kívülrõl megítélni. Az edzõ és a vezetõség teljesen máshonnan közelíti ezt meg. Ha a számok nem teszik lehetõvé, akkor nehéz csak költekezni, költekezni és költekezni úgy, hogy nincs bevétel. Ha vásárolsz, akkor eladnod is kell, ebben a matematikai játékban minden a vezetõkön múlik. Úgy gondolom, hogy Ancelotti szívesen tartotta volna meg mindkettõjüket. De leginkább Di Maríát, mivel van néhány játékosa, akik beugorhatnak Xabi helyére. Di María a világbajnokság egyik legjobbja volt, nagyszerûen játszott a Madridban is, de végül hoznod kell a számokat.

Di María azért távozott, mert nem érezte, hogy értékelik?
Nem tudom az okát, de azok számára, akik szeretik a jó futballt, Di María a világ egyik legjobbja.

A Real Madrid legendájaként és a hagyományok nagy tisztelõjeként szomorú, hogy idén elõször nem rendezik meg a Bernabéu-kupát?
Ez több mint egy barátságos meccs. Ezek hagyományok, amik szokássá váltak. Ezeknek a meccseknek céljuk van. Remélem, hogy nem tûnik el ez a csodás torna. A hagyományok és a szokások azért vannak, hogy élvezzük õket.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK