Ronaldo: Négy gól csak csapatmunkával lehetséges

A Real Madrid 5-1-re verte az Elchét a Santiago Bernabéuban, CR7 négyet vállalt a királyiak találataiból. A mérkõzés után Cristiano elmondta, hálás a társainak, akik lehetõvé tették, hogy ennyiszer beköszönjön a vendégeknek. (Meccs utáni nyilatkozatok.)

Cristiano Ronaldo

A mérkõzés: „Nagyon jó meccs volt. Kicsit gyengén kezdtünk, összehoztam egy tizenegyest, de jól reagáltunk, két gyors góllal. Nagyon nehéz dolog négyszer betalálni. Hálás vagyok a tásaimnak, amiért a passzaikkal lehetõvé tették ezt.”

A tizenegyest érõ szabálytalansága: „Bár leszúrtam érte a játékvezetõt, tizenegyes volt, be kell vallanom. Nem számítottam rá, gyorsan történt minden. De helyesen ítélt.”

Cserék és a rendszer megváltoztatása: „Olyan változtatások voltak a kezdõben, melyeket a mester fontosnak tartott, szükség van a rotációra ahhoz, hogy pihenhessünk. Nekem jónak tûnt így a csapat. Ez jó nekünk ahhoz, hogy egész évben magas szinten teljesítsünk.”

Mourinho szavai (a Real korábbi edzõje azt nyilatkozta, semmilyen kapcsolata nincs Ronaldóval – a szerk.): „Ez a téma nem fontos, a Madrid a fontos. Személy szerint jól érzem magam, szeretnék ezért a mezért küzdeni. Nem az én tisztem azokról a dolgokról beszélni.”

Négy gól: „Kétszer-háromszor már sikerült. Ez csapatmunka kérdése. Bejöttek a próbálkozásaim, és persze köszönetet kell mondanom a csapattársaknak, akik rengeteget segítettek. A labdát a fiamnak adom majd.”

Kilencesként a pályán: „Ezt az edzõ dönti el, tiszteletben kell tartanunk. A mester rotált, szerette volna, ha elöl játszom. A fontos, hogy nyerjünk, és folytassuk ezt az utat ahhoz, hogy elõrébb kerüljünk.”

Casillas–Keylor párharc: „Nem kell mindig ugyanazt hajtogatni. Iker és Keylor a liga legjobb kapusai. Lejárt lemez ez a téma. A fontos az, hogy folytassuk és fejlõdjünk. Részemrõl lezártnak tekintem ezt a dolgot. Az emberek látni fogják, hogy Iker milyen fontos a klubnak.”

Pletykák a Manchesterbe való esetleges visszatérésével kapcsolatban: “Ez csak spekuláció. A jövõm Madridban van.”

Butragueño

A három gyõzelem, ami eloszlatta a kételyeket: „Ez egy fontos gyõzelem volt, és igazolja azokat a kedvezõ jeleket, melyeket a csapat már mutatott. Nagy este volt ez Cristianónak, aki alapvetõ fontosságú játékos számunkra. Két csodás gólt szerzett, az utolsónál az összedolgozás fenomenális volt. Szélsõként elõször kereste a lehetõségeket a behúzódásra, majd a szélen fejezte be. Santillanára emlékeztet. Rengeteg eszköze van, jobbal, ballal, fejjel is veszélyes.”

Cristiano posztja: „A támadósorban bárhol tud játszani, mert nagyon tehetséges, jó érzékkel mozog el, remek lövõ, rendkívül jól fejel. Állandó fenyegetést jelent, így számos lehetõség adott vele kapcsolatban.”

Keylor Navas: „Jónak láttam. Ancelotti hozza a döntéseket, ez egy hosszú idény lesz, minden játékos fontos. Nem tudom, Keylorral kapcsolatban rotációról van-e szó, de nem fogok ebbe belemenni. A csapat egységes volt hátul.

Az egység: „Meglátjuk, mindenki tudatában volt annak, hogy össze kell tartanunk. Nagyon sokan bizalmatlanok, erõsek az ellenfelek és ezért össze kell fognunk. A játékosoknak önbizalommal teltnek kell lenniük. Õk védenek minket, ezt a címert, ezért támogatnunk kell õket abban, hogy jól érezzék magukat a bõrükben.”

Ancelotti: „Elképesztõen tapasztalt, nagy koponya, remekül dönt. Nagyon nagyra értékelem õt.”

Illarramendi: „Nagyon jó volt, ezen a poszton igazi specialista, meg kell becsülnie a lehetõségeket.”

Ancelotti

A rendszer: „Jól játszottak, nagyobb volt az egyensúly és a folytonosság. Nem a játékrendszer a lényeg, hanem az, hogy mindenki dolgozott. Megmutattuk, hogy a csapat sokkal jobb az Atlético ellen mutatott formánál.”

Keylor és a védelem: „Az biztos, hogy nyugodtan játszott. Voltak számára lehetõségek, hogy játékba kerüljön, de higgadt maradt.”

Illarramendi: „Boldog vagyok miatta, mert készen állt. Profi módon játszott, nagyon fontos volt a pályán. Nem tudom, hány meccset fog játszani, de tudom, hogy rendelkezésre fog állni.”

A rotálás: „Azt hiszem, ebben a pillanatban ez mindenkinek fontos, mert így mindenki motivált marad, szombaton megint játszunk, teljesen normális ez a forgás és a problémák elkerülése. Ma Karim és Modric pihent, õk szombaton pályára lépnek majd.”

Cristiano állapota: „Szüksége volt egy kis munkára, amit komolyan és profihoz méltó módon elvégzett. Fizikálisan remekül van, nagyon motivált és rengeteg gólt szerez.”

Változások a Villarreal ellen: „A rendszerrõl már beszéltem. 4-4-2-vel védekeztünk és másként támadtunk. Casillasszal kapcsolatban szombaton döntök. Van még idõnk arra, hogy errõl újra beszélgessünk.”

Casillas padozása: „Nem hiszem, hogy ezzel nagyobb reflektorfénybe került.”

Fiatal játékosok, Cristiano a veterán: „Ezzel kapcsolatban õ beszélhetne. Nagyon fiatal játékosaink vannak, ezt ki kell használni. A múlt évben megmutatták a lelkesedésüket, ebbõl profitálnunk kell. Ki kell emelnünk a játékosok professzionalitását, hiszen nem könnyû kevés játékkal állandóan készen állni, amikor szükség van rájuk. A keret egészséges.”

A füttyszó miatt ült a padon Casillas? „Nincs köze ehhez.”

Cristiano nem szeret középen játszani: „Nem szeret háttal lenni a kapunak, a széleken keresi a helyeket. Nagy sebességgel mozog, ezért meglepetéseket tud okozni belül is. Mindig jó helyen van, hiszen egyedülállóan könnyedén mozog.”

Keylor Navas

Debütálás: „Szép élmény volt, mindig erre vágytam. Ez volt az egyik célom, hogy játszhassak ebben a stadionban. Ez egy kiváltság, elégedett vagyok, mert nyert a csapat. Ez egy újabb kis lépés, így kell folytatni.”

Könnyed mérkõzés: „Az embernek akkor kell a helyén lenni, amikor szükség van rá. A védéseken túl tudom segíteni a társakkal való kommunikációt. Ezek a meccsek fontosak ahhoz, hogy beszéljünk, mindig figyeljünk. Nagyon hasznos volt számomra.”

A csapat gólerõssége: „Ez fontos dolog, sok gólt akarunk lõni. Nagyon tehetséges játékosaink vannak, akik bármelyik pillanatban tüzelhetnek. Erre van szükség.”

Villarreal: „Koncentrálnunk kell, nem veszíthetünk a lendületbõl, minden meccshez ugyanolyan harci kedvvel kell közelíteni. Nehéz pálya lesz, de ugyanilyen hozzáállással megyünk, remélem, sikerül jó meccset hozni és nyerni, hogy elhozzuk a három pontot.”

Füttyszó: „Igazságtalan a füttyszó, hiszen Iker nagy karriert futott be a Madridnál. Mi csak azt kérjük a szurkolóinktól, hogy bátorítsanak minket. Azok, akik kifütyülik Casillast, hûtlenek a Madridhoz.”

Arbeloa

Öt gól: „Fontos nyerni, minél több góllal, annál jobb, fõleg az emberek miatt, akik eljönnek, hogy megnézzenek minket. Elégedettek vagyunk a játékunkkal, napról napra jobb. Isco és Illarra is jók voltak ebben az új rendszerben. Lesznek napok, mikor nem sikerül majd ilyen jól, de fontos, hogy nyerjünk.”

Vezetett az Elche: „Hátrányból jöttünk fel, nem könnyû ilyen nyomással játszani. Türelmesek voltunk és Cristiano fantasztikus.”

A szélsõ védõk mint támadók: „A mester azt kérte tõlünk, hogy oda-vissza vegyünk részt a játékban, a csapat támadó szellemû, de hátul is biztonságot kell nyújtanunk, hiszen védõk vagyunk. A mester munkája egyre inkább megtérül, ahogy telnek a hetek. James, Kroos és az új emberek egyre inkább beilleszkednek, most a Villarreal vár ránk.”

Villarreal: „Remek csapat, kiegyenlített meccs lesz, kiváló az edzõjük és a klub jó munkát végez. Cheryshevvel és másokkal jó játékra képesek, meg fogunk izzadni.”

A szurkolók lelkesedése: „Hálásnak kell lenned, ha segítenek téged, talán néha nem támogatnak, de ha sokat követel tõled a közönség, az azért van, mert szeret és tisztel téged, és jó teljesítményt akar látni tõled.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK