A Real Madrid utánpótlásának öt legtehetségesebb játékosa

Az elõzõ szezonban Álvaro Morata és Jesé Rodríguez berobbantak a köztudatba, mint az elmúlt évek legtehetségesebb utánpótlás játékosai a Real Madridnál. Vessünk egy pillantást a Castilla jelenlegi keretére. Vajon kik lehetnek a legújabb csillagok?

Raúl de Tomás – Csatár
Ugyan nem könnyû eljátszadozni egy esetleges „új Raúl” gondolatával a Real Madridnál, de talán Tomás áll ahhoz a legközelebb, hogy a királyiak egykori kapitányának helyébe lépjen.

Akárcsak névrokona, Tomás is Madrid városában született. 2004-ben írt alá a Real Madrid csapatához, és az akadémia szinte minden szintjét bejárta már. Bár még csak a Castilla rendszeres tagja, a 19 éves játékos máris figyelemre méltó eredményeket ért el, amelyek közül az egyik legfontosabb, hogy hazáját az ifjúsági válogatottakban rendszeresen képviseli.

A tehetséges góllövõ jó ütemérzékkel és kiváló fizikummal van megáldva. A Real Madrid elsõ keretével részt vett az amerikai turnén az elõszezonban, az AS Roma elleni felkészülési mérkõzésen pályára is lépett. Álvaro Morata távozásával biztosra vehetõ, hogy megkapja az esélyt arra, hogy õ legyen az utánpótlás következõ játékosa, aki debütál a La Ligában, és megismételhesse elõdjei jó teljesítményét.

Enzo Fernández – Középsõ középpályás
Enzo talán az egyik legkönnyebben felismerhetõ játékosa az akadémiának, aki úgy döntött, hogy Zinedine Zidane fiaként az édesanyja második nevét használja. Hiába a kísérlet, hogy ezzel megvédjék a fiatal játékost az összehasonlítgatásoktól, õt mindig nagyító alatt fogják majd figyelni.

Az akadémia különbözõ szintjein töltött tíz év után, Enzo immár 19 éves, és minden bizonnyal elég idõs ahhoz, hogy rendszeres lehetõséghez jusson a Castillában. Akárcsak édesapja, õ is a középpályán játszik, több pozícióban is.

José Rodríguez kölcsönben távozott a Deportivo csapatához, Enzo pedig képes betölteni a spanyol után keletkezett ûrt a Real Madrid második csapatában. Életbevágóan fontos, hogy a média tolakodó figyelmétõl védve legyen, hiszen így maradhat két lábbal a földön. Ez pedig olyan dolog, amelyre apja különösen odafigyel és a Castilla edzõjeként még inkább nyomon követheti fia fejlõdését.

Javier Muñoz – Támadó középpályás
Az a játékos, akit könnyen figyelmen kívül hagynak, amikor egy-egy mérkõzést elemeznek. Javier minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyre szüksége van ahhoz, hogy jó játékossá váljon.

A fiú egy közeli településrõl, Parlából érkezett a Real Madrid U12-es csapatához 2006-ban, ahonnan végigjárta a ranglétrát. Úgy jellemezhetjük, hogy egy olyan középpályás, aki létfontosságú passzokra képes, de elsõsorban arra törekszik, hogy gólhelyzetbe kerüljön.

Habár nem tartozik a legerõsebb és a legmagasabb játékosok közé, mégis kiváló az állóképessége. Elsõsorban támadó középpályás, azonban képes visszavont szerepkörben is jól teljesíteni.

Csodálatos képességeit megcsillogtatta tavaly az UEFA Ifjúsági Ligában. Gólt szerzett a Juventus és a Napoli ellen is, azonban ez is kevés volt az elõdöntõbe jutáshoz. A közeljövõben kölcsönben szerepelhet, a Bernabéutól távol, azonban könnyen újra a világ legszebb stadionjában találhatja magát.

Álvaro Medrán – Középsõ középpályás
Az egyik legismertebb arc a listán, aki arra törekszik, hogy a José Rodríguez távozása után keletkezett ûrt betöltse.

Álvaro Córdobában született, 2011-ben csatlakozott a Real Madridhoz, korábban a szülõhelyéhez közeli csapatokban futballozott. Hamar felfedezték kiváló passzképességét és a labdatartási érzékét. Mára játékának több elemében is fejlõdött.

Szeret a védelem elõtt játszani. Stílusa Xabi Alonsóéhoz hasonlít, hosszú passzokkal és tisztességes védõmunkával tûnik ki a csapatból. Játékának kulcsa, hogy õ diktálja az iramot.

Ez az elsõ teljes idénye a Castillával, húsz évesen elmondhatja magáról, hogy idejének nagy részét Zidane irányítása alatt tölti. A tavalyi szezonban hívta fel magára a figyelmet, a Laudio csapata ellen fél pályáról szerzett gólt. Most a legfõbb célja, hogy mérkõzésrõl-mérkõzésre minél többet játszhasson.

Juan José Narváez – Csatár
A Real Madrid 2014 nyarán Radamel Falcaóra vadászott, aki végül a Manchester United csapatába igazolt. Úgy tûnik azonban, hogy a blancóknak már meg van a saját kolumbiai csatáruk, Narváez személyében.

A támadó pályafutásának nagy részét hazájában töltötte, 16 évesen debütált a Deportivo Pasto csapatában, 2011-ben. Ugyanebben az évben próbajátékon vett részt a Tottenham Hotspurnél, ahol találkozhatott a Real Madrid késõbbi csillagával, Gareth Bale-lel. Juan azonban hamarosan visszatért Kolumbiába.

2012-ben, Zidane kérésére a Real Madrid akadémiája leigazolt õt. Bebizonyította, hogy a francia aranylabdás nem véletlen ragaszkodott hozzá. Az UEFA Ifjúsági Ligában csapata legeredményesebb játékosa volt, a Juventus ellen négy gólt is szerzett.

Fényes jövõt jósolnak neki, már most, 19 évesen állandó tagja a Castilla csapatának. Ha a Real Madrid elsõ csapatába akar kerülni, akkor kemény munka vár rá, hiszen Raúl de Tomás után Karim Benzemával kell majd megküzdenie.

Forrás: realmadridnews.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK