Ancelotti: Benzema? Néha jobb passzolni, mint lõni

Folytatni kell a megkezdett utat - szinte mindenki erre hívta föl a figyelmet a Villarreal elleni 2-0-s gyõzelmet követõen. A sikeres mérkõzés után is rendelkezésre álltak a fõszereplõk néhány nyilatkozat erejéig.

 Carvajal

„Többet támadtunk, de mindkét félnek voltak lehetõségei. Vezetés mellett vonulhattunk szünetre, nem akartuk, hogy ugyanaz megismétlõdjön, mint az Anoetában. Megdolgoztunk az eredményért. Nem mondanám, hogy válságon mentünk keresztül. A vereségeken már másnapra túlléptünk. Egyre jobbak vagyunk, az újak is remekül érzik magukat, folytatnunk kell ezen az úton.”

Ancelotti

„A legjobb az, hogy egy nehéz küzdelemben gyõztünk, egy jól játszó csapat ellen, de irányítottuk is a mérkõzést, küzdöttünk, amikor kellett, és játszottunk, amikor arra volt szükség. Jó meccs volt. Megfelelõ volt a csapat hozzáállása, megérdemeltük a sikert.”

„A második találat kulcsfontosságú volt, Karim fontos szerepet vállalt benne, hiszen õ szolgálta ki Cristianót egy gólpasszal. Nagyon nagyra értékeljük a munkáját, annak ellenére, hogy nem szerzett gólt. Néha jobb passzolni, mint ellõni.”

„Illarramendit azért küldtük be, hogy elkerüljük a kockázatokat. Defenzívebb, mint James. Magunknál akartuk tartani az irányítást, és remek formát mutatott. Segített nekünk abban, hogy megtartsuk az eredményt.”

„A 4-3-3-mal valóban kevésbé fedjük le a széleket, de fel kell vállalnunk ezeket a kockázatokat, mert jobban tudunk támadni ebben a rendszerben. Felmértük a veszélyeket és kézben tudtuk tartani a játékot.”

„Casillas is remekül teljesített, ahogy mindenki. Másodjára sikerült kapott gól nélkül lehoznunk a meccset a ligában, ez jó hír.”

Butragueño

„Bale döntõ fontosságú, a Király-kupában a gólja meghozta nekünk a címet, rendkívüli jelentõségû számunkra, és egyre jobb lesz. A hozzájárulása a sikerekhez több mint figyelemreméltó. Tavaly sérülésekkel kezdett, de a végére nélkülözhetetlenné vált. Hatalmas a jelentõsége a csapatban.”

„A Ludogorets ellen csak a gyõzelemre gondolhatunk. Nyernünk kell, minél hamarabb be kell gyûjteni a pontokat ahhoz, hogy a továbbjutók közt legyünk. Számukra hatalmas élmény a Madrid ellen játszani. Azt hiszem, a csapatunk egyre jobb, és fontos, hogy lelkesítõ impulzusok érjék õket az elõtt, ami a következõ hetekben vár rájuk. Folytatnunk kell a megkezdett utat.”

„Benzema egy hihetetlenül magas szintû játékos, ezt nem lehet vitatni. Kivételes kontrát vezetett, s utána tanárian állt meg és mérte föl a belsõ területet.”

„Iker egy profi, rengeteg tapasztalattal. Ma kiválóan játszott, biztonságérzetet adott a védelemnek.”

„A Villarreal jól kezeli a meccseket. De ez ma nekünk is ment, a két gól után is, bár õk szintén remekül bántak a labdával. Az, hogy nem kaptunk gólt, nagyon jó elõjel.”

Casillas

„Nehéz volt a kezdés, de a csapat egységként mûködött, és amikor küzdeni kellett, együtt voltunk mindannyian, s így kevésbé volt megerõltetõ számunkra a munka, mint más meccseken. Eddig szinte minden meccsen kaptunk gólt, de ezúttal sikerült üresen tartani a hálót, ami mindig pozitívum.”

„Kicsit kontrolláltabban játszottunk, mint máskor. A Riazorban elért 2-8 egy furcsa mérkõzés volt, de mára azt hiszem tanultunk abból is, az anoetai vereségbõl is, és elértük, hogy ne ismétlõdhessen meg még egyszer ugyanaz. Nem szabad kihagyni a helyzeteket, s rendezettnek kell lenni, hogy ne kelljen szenvedni. Ez két fontos szabály.”

„A futball megváltozott, és az a fontos, hogy ha az edzõ valakirõl azt hiszi, hogy támogatást tud nyújtani a többieknek, az azért legyen, mert biztos abban, hogy a csapat nyer a döntése által. Érdekes, a rotálás által mindannyian jobban résen vagyunk, nem kényelmesedünk el.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK