Casillas: Mindenkinek vállalnia kell a felelõsséget a gólért, fõleg nekem

A Ludogorets ellen gálára készültek a madridisták, ennek ellenére egy izzadtságszagú gyõzelem született Bulgáriában. A fõszereplõk elemezték a csoportmeccset - mérkõzés utáni nyilatkozatok.

Sergio Ramos

„Ebben a sorozatban nem lehet félvállról venni semmit. Talán azt gondolták az emberek, hogy az egyik legkönnyebb meccsünk lesz, de a BL-ben nem kapsz semmit ajándékba. Ez egy nehéz pálya, elégedettek vagyunk, de nem a mutatott játék, hanem a pontok miatt.”

„Nem arról van szó, hogy ne lenne védekezésünk. Vannak pontok, ahol javulni kell, és gyorsan le kell vonni a következtetéseket. Önkritikát kell gyakorolni és folytatni a fejlõdést. Egységesebbnek kell lennünk, hogy kevesebbet kelljen küzdeni.” 

„Rengetegen fognak majd véleményt formálni, de ezzel együtt kell élni. Javulnunk kell a rögzített helyzetek kivédekezésében, és minden figyelmünket arra fordítjuk majd, hogy ilyesmi ne történhessen újra, vagy legalábbis kedvezõbb legyen a mérleg.”

„Sok a 90 perc ahhoz, hogy az ember végig védekezzen, de néha szükség van arra, hogy a sorokat összébb vonjuk. Van még idõnk, és van mit fejleszteni.”

„Cristianónak keményen odaléptek, lettek következményei. Nem volt szép dolog.”

„Amikor számolnak velem, én rendelkezésre állok. Mindegy, hogy 80, 90 vagy 100%-os vagyok.”

Benzema

„Nem tudom, hiányoznak-e a gólok, de a játék a fontos. A gólszerzés is az, de azért kell dolgozni, hogy támogasd a csapatot és a társakat.”

„Nehéz volt itt nyerni, mert a Ludogorets egy kemény csapat és nagyon intenzíven játszanak. A legfontosabb, hogy megvan a három pont.”

Cristiano Ronaldo

„Megvagyok. A végén odaléptek kicsit, de majd holnapra kiderül, mi a helyzet. Kicsit csúnya eset volt, de ami történt, megtörtént. A lényeg, hogy megvan a három pont, és a továbbjutás már 50%-ban garantált.”

„A futballban semmi sem egyszerû. Bármi megeshet, mert senki sem tökéletes. A csapat azon van, hogy minden helyzetet megfelelõen kezeljen. Rögzített helyzetbõl kaptunk gólt, javulnunk kell.”

„Nem hinném, hogy több lehetõségük volt a kelleténél, de elõfordulhatnak helyzetek. Jó játékosok, akik majdnem megverték a Liverpoolt. A mi részünkrõl szép focit láthatott a közönség, de néha alakulhat így is egy mérkõzés.” 

„Nem tudom, hogy én hagytam ki a tizenegyest, vagy a kapus védett. Nem tudom, hogy értékeljem ezt a szituációt. Úgy láttam, nagyon gyorsan reagált. Elõnyös helyzetben vagyok egy tizenegyesnél, de a kapusok azért vannak, hogy védjenek, s ezért gratulálnunk kell. A másodiknál nem volt elég hosszú a karja.”

„Mindig öröm olyan szavakat hallani, amiket Ancelotti mondott, hiszen õ egy olyan ember, aki mindent megnyert, és a legjobbak edzõje volt. Megköszöntem neki, és azt válaszolta erre, hogy csak az igazat mondta. Én mindig azért dolgozom, hogy ezért a mezért minden tõlem telhetõt megtegyek, és minél több sikert arathassak.”

„Régóta vagyok profi játékos, nem tud zavarni sem a környezet, sem a messizés.”

„Benzema fontos gólt szerzett, remekül szállt be a meccsbe.”

„Hogyne láttam volna azt a repülõt, mikor legalább tízszer elhaladt felettünk! Mindig elmondom, hogy a United is az egyik családom, de nagyon jól érzem magam itt, Madridban. Fontosnak érzem itt magam. Nagyon boldoggá tesz a United szurkolók szeretete, értékelem, s ezek szerint szép emlékeik vannak rólam.”

Casillas

„Az elsõ helyzetüket gólra váltották, és innentõl kezdve azon kellett dolgozunk, hogy megfordítsuk az állást.”

„Sokat beszélünk a rögzített helyzetekrõl, elemezzük õket. Mintha meg lennénk átkozva. Mindannyiunknak vállalni kell érte a felelõsséget, elsõsorban nekem. De természetesen a Ludogorets érdeme is, remekül csinálták. Az ellenfelek is játszanak…” 

„A Liverpoolnak csak a gyõzelem az elfogadható, szép meccs lesz.”

„A kapusok azért vannak, hogy védjenek, ezzel segítik a csapatot. Elégedett vagyok a csapattal és azzal, hogy csak rajtunk múlik, elsõk leszünk-e. Most egy nagy mérkõzésünk lesz az Athletic ellen. Létfontosságú számunkra a gyõzelem.”

Ancelotti

„Sok lehetõségünk volt a gólszerzésre. Hatékonyabbnak kell lennünk a fejjátékban, több gólt szerezhetnénk így. Elégedett vagyok, eleinte nem játszottunk jól, rögzített helyzetbõl találtak be ellenünk megint, ettõl megnehezedett számunkra minden. Jól reagáltunk. A csapat támadásban jól szerepelt, fizikálisan is jól bírtuk a találkozót. Sok lehetõség adódott elõttünk, a végén sikerült is betalálni. Megérdemelten nyertünk.”

„Nem volt érdektelen a csapat, a meccs elõtt jól megvizsgáltuk az ellenfelet. Dinamikusak és veszélyesek a kontráik. Nem okozott sok problémát mindez, de nehéz 1-0-ról indulni.”

„Kicsit meglepõ, hogy veszített a Liverpool, de ez a BL, minden mérkõzés nehéz, küzdeni kell. Számunkra eddig jól alakul a csoportkör.”

„Dolgozunk a rögzített helyzeteken.”

„Pihentetni akartam Karimot, aki eddig nagyon sokat volt pályán. Chicharito jól játszott, nem szerzett gólt, de jó meccset produkált.”

„Ilyen a BL, a kis csapatok életük meccsét játsszák ellenünk. Ezt tiszteletben kell tartanunk. Már a meccs elõtt is tudtuk, mi várható. Megoldottuk.”

„Cristianónak a bokájával volt egy kis gond, de szerintem semmi probléma nem lesz… kicsit fáj neki, de nem komoly.”

„4-4-2-t játszottunk, mert Bale sokszor hátrébb húzódott. Amikor támadnod kell, akkor kockázatot vállalsz a kontrákkal.”

„A rotálásra egyrészt azért volt szükség, hogy néhányan pihenjenek, például Kroos, James és Karim. A másik ok, hogy szerettem volna Iscót, Illarrát és Jamest is motiválni, meg persze mindenkit.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK