Egytõl egyig: Ludogorets – Real Madrid

A vártnál sokkal nehezebben sikerült megszerezni a gyõzelmet a csoportkör második meccsén. A vendéglátók kitartása majdnem elég lett a döntetlenhez, de Karim Benzema gólja végül a Real Madrid javára fordította a meccset, így két forduló után hibátlan mérleggel állunk a csoport élén. Ennyit a pozitívumokról. A mutatott játék.. nos az más lapra tartozik. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (5)
Gyõztünk. Ez is elég önmagában az ötöshöz, ami pirossal a naplóba nagyon szép, de egy tízes skálán már más a leányzó fekvése. A sárkányos mezt nem a várt módon sikerült felavatni, a tüzes, domináns játék helyett, fogatlan Süsüként majszoltuk olykor hümmögve a vackort. Néhány jobb egyéni teljesítmény nem tudja feledtetni a csapat erõtlenségét és ötleteket tekintve visszafogott hozzáállását, így az összesített osztályzat sem lehet túl magas. A továbbiakban ennél sokkal több kell – fõleg a következõ körben a Liverpool ellen.

Ludogorets (6)
Bizony-bizony. A vereség ellenére csapatként jobbnak bizonyult a Ludogorets, egy szöglet után megszerezték a vezetést, és igyekeztek végig koncentráltan védekezni. Olykor kontralehetõségekhez is jutottak, de a befejezésekben nem jeleskedtek. Viszont Casillasnak így is egyszer-kétszer nagyot kellett nyújtóznia, s bár fáj kimondani, ebben a meccsben nagyon komolyan benne volt egy iksz. A bolgárok már a Liverpool ellen is méltó helytállásról tettek tanúbizonyságot, a Basel dolgát is biztosan megnehezítik majd.

Játékosok

A Real Madrid legjobbja – Isco (8)
Kiemelkedett a csapatból ezen az estén. Állandó rettegésben tartotta a hazaiakat, többször könnyedén szlalomozott át a zöldek között, mintha csak edzésen kéne a bójákat kerülgetnie. Ronaldo tévesen érvénytelenített találatát is õ készítette elõ, de Bale-t és Chicharitót is jobbnál jobb labdákkal látta el. Egyre nehezebb nélküle elképzelni a kezdõcsapatot.

Iker Casillas (7)
Isco mögött a második legjobb volt a csapat kapitánya. Többször bravúrral hárított, s bár ezen a meccsen is érezhetõ volt rajta minimális bizonytalanság, de a hatalmas védések ezt is feledtetni tudták. A labdakihozalatokban most nem tudta gyakran segíteni a fiúkat, de ezúttal szemet hunyhatunk efelett.

Álvaro Arbeloa (5)
A támadásokat egyáltalán nem tudta segíteni sajnos, a védekezést tekintve azonban nem érheti sok kritika. Nyilván volt már ennél jobb meccse (mint szinte bárkinek a hátsó négyesbõl), de rosszabbat is átélhettünk vele. A szabálytalanságok számából le kéne faragni, míg a felfutásokból több kéne – persze vissza is kellene érni.

Sergio Ramos (3,5)
Megint egy halványabb meccs. Hihetetlenül csapong Ramos teljesítménye, egyszer a védelem vezéreként parancsol megálljt minden szembejövõnek, míg máskor buta helyezkedési hibákkal és gyermeteg bakikkal jelentkezik. Nos sajnos utóbbiból több jutott erre a meccsre, javulnia kell, mert a Pool ellen ez már nem fér bele.

Raphael Varane (5,5)
Társával ellentétben nem zárt rossz mérkõzést. Különösebb hibája nem volt, több esetben is jól olvasta a játékot, többször tisztázni tudott a tizenhatoson belülrõl is. Önmagához képest meglepõen sokszor lépett fel a középpályára és passzai pontosságára nem lehet panasz.

Marcelo (6)
A megszokott Marci. Védekezésben sokszor keverték nehéz helyzetbe a bolgárok, a támadásokat azonban jól segítette – ennek eredménye a gyõztes gól elõtti beadás is. A passzok pontosságán és a védõmunkán volna mit csiszolni, de azért összességében nem zárt gyenge mérkõzést.

Asier Illarramendi (6)
Ismét egy elfogadható teljesítmény Illarrától. Rengetegszer hozták játékba a társak, s a pálya közepén rohangáló baszk szinte minden esetben megfelelõen továbbította a játékszert, ezúttal a hosszabb átadások esetében is. Háromszor szabálytalankodtak ellene, nehezen bírtak vele a hazaiak. Egyre jobb!

Luka Modric (4)
A horvát középpályás nem élete meccsén van túl. Keveset volt játékban, és meglepõen sokszor került ellenfélhez tõle a labda. A támadásokat nem tudta kellõ hatékonysággal segíteni, és védekezésben is mutatott már ennél sokkal többet. Legközelebb több kell ennél, Luka!

Gareth Bale (3,5)
Az õ szintjén ez ismét egy felejthetõ estére sikeredett. Ritkán láttuk a labda társaságában, a kapus életét sem nehezítette meg túlságosan. Rengeteget várunk tõle, ám idén összességében eddig a remélt szint alatt teljesít. Kellene néhány jó meccs (vagy egy szerkezeti váltás?), hogy kirántsa õt a szürkeségbõl, hiszen a tudása vitathatatlan. Más kérdés, hogy ennek ismét csak a töredékét tudta megmutatni.

Cristiano Ronaldo (6)
Egy tévesen érvénytelenített gól, egy kihagyott büntetõ, egy értékesített büntetõ, néhány esés és bosszankodás. Akár jó teljesítmény is lehetne, de Cristiano Ronaldónál legalább olyan magas a mérce, mint ahova Carlo szemöldöke szökik egy-egy kimaradt lehetõséget követõen. Sok momentuma nem volt, a Ludogorets többször is megfelelõ õrizetrõl biztosította a portugált.

Javier Hernández (4)
Az akarat a helyén, de nem mehetünk el a hibák mellett. Borsócska két komoly ziccert is kihagyott, emellett minimális mennyiségû labdaérintést és hosszú percekre történõ eltûnéseket tudott produkálni. Cseréje indokolt volt.

Cserejátékosok

Karim Benzema (5,5)
Sokszor megvédik, hogy bár nem lõtt gólt, de mezõnyben hatalmasat melózott. Nos, most a neki szánt percekben kevesebb volt a meló, ám Marcelo centerezésénél nem hibázott középrõl, így góljával eldöntötte a három pont sorsát. Chicharito halvány teljesítménye és gyõztes találata megszilárdíthatja helyét a kezdõben a mexikóival szemben.

Toni Kroos és James Rodríguez nem töltött az értékeléshez elegendõ idõt a pályán.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK