Jorge Mendes: Lehetetlen olyan sportolót találni a történelemben, mint Cristiano

A világ egyik leghíresebb és legfelkapottabb menedzsere, Jorge Mendes válaszolt az AS riportereinek Cristiano Ronaldóval kapcsolatos kérdéseire. Az ügynök megnyugtatta a madridi híveket, hogy a portugál szupersztár a Real Madridban fog maradni.

A manchesteriek arról álmodnak, hogy Cristiano újra aláír a Unitedhez. Néhány szurkoló kibérelt egy repülõgépet, hogy megkérjék, térjen vissza az Old Traffordra. A madridi drukkereknek aggódniuk kellene amiatt, hogy Ronaldo a szezon végén esetleg távozik a Unitedhez?
Cristiano nagyon boldog a Real Madridnál, mindig is az volt. Minden klubrekordot meg fog dönteni itt, és innen fog majd visszavonulni. Szereti a Unitedet, hiszen hat évet töltött ott, nagyon tiszteli azokat az embereket, akik kimutatták az iránta érzett szeretetüket, de haláláig a Real Madriddal és a klub szurkolóival lesz. Csak a Madridra gondol, örökre itt akar maradni. Az más dolog, hogy tiszteli azokat az embereket, akik emlékeznek rá, de csak a Real Madrid érdekli.

Kereste valaki a Unitedtõl, hogy megpróbálják szerzõdtetni õt?
Nem hívott senki, hiszen az emberek tudják, hogy lehetetlen õt elhozni a Real Madridból, szóval nem érdemes ilyen kérések miatt keresni.

Csak elméleti szinten… Mennyibe került volna, ha valaki megpróbálja õt leigazolni?
A kivásárlási árába, amely egymilliárd euró.

Hol vannak a határai? Minden évben többet nyújt, sok góllal nyitotta ezt az idényt.
Soha nem fogunk hozzá hasonlót találni, õ páratlan. Igaz, hogy idõrõl idõre jobbá válik, 40 éves koráig fejlõdni fog. Nincsenek határai. Miután befejezi a pályafutását, lehetetlen lesz megdönteni a rekordjait.

A sporttörténelem melyik sportolójához hasonlítaná?
Amellett, hogy õ a történelem legnagyszerûbb labdarúgója, õ minden idõk legjobb sportolója. Nem lehet összehasonlítani senkivel. A világ legnagyobb sportágának a legjobb játékosa, ott, ahol nagyobb a verseny, mint bármely más sportban. Ezért õ a világ legjobb sportolója. Az elkövetkezõ ötven évben senki sem lesz olyan, mint õ.

Úgy beszélhetünk róla, mint a 21. század Di Stéfánójáról?
A Di Stéfánóra való legnagyobb tisztelettel mondom, hogy nem lehet õket összehasonlítani. Ha létezik olyan, hogy a történelem legjobb játékosa, az Cristiano, hiszen jelenleg minden sportoló a határokat feszegeti, sokkal felkészültebbek fizikailag. Megismétlem, Cristiano Ronaldo minden idõk legjobbja.

Milyen az õ személyisége?
Jól ismeritek, pontosan tudjátok ezt, hiszen számos példa van arra, hogy õ az elsõ, aki segít az embereken, ha arra szükség van. Ezen felül egy nagyon szerény ember, nagyszerû apa. Olyan fiú, amilyet minden anya szeretne. Törõdik a barátaival. Annyira sok jó tulajdonsága van, hogy lehetetlen jellemezni õt.

 

Láthatjuk, hogy már 17 gólt szerzett ebben a szezonban. Mit gondol, mennyit érhet el?
Biztos vagyok abban, hogy megdönti majd a saját rekordját (60 gól), ha semmilyen fizikai probléma nem hátráltatja. Számára semmi sem lehetetlen, tovább fog fejlõdni és javulni, egészen addig, míg vissza nem vonul. Említsük meg, hogy õ egy szélsõ, nem pedig csatár. Hihetetlenek azok a számok, amiket produkál. A kaputól nagyon távol játszik, jelentõs erõfeszítéseket tesz azért, hogy a kapu elõterébe érkezzen. Épp ezért még nagyobb érdem az, amit elér.

Milyen a fizikai állapota jelenleg? Leküzdötte a problémákat, amelyek az elõzõ idény végén gyötörték?
Pont úgy érzi magát, ahogy az egész világ látja õt. Fenomenális.

Milyen beteljesületlen álma van Cristianónak?
Az álma, hogy újra megnyerje a Bajnokok Ligáját. Mindig többet és többet akar. Lehetetlen hozzá foghatót találni a sporttörténelemben.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK