Iker Casillas: Nem szándékozom visszavonulni a válogatottságtól

Az elsõ nyilvános megjelenésén a Szlovákia elleni baki óta Iker elmondta, hogy a pletykák ellenére nem tervezi, hogy visszavonuljon a válogatottságtól, harcolni fog a helyéért mind a klubjában, mind a válogatottban. A Real Madrid hálóõre beszélt továbbá a Real Madridról, néhány játékostársáról, illetve az õt érõ kritikákról.

Elszigetelõdés: „Nem gondolom, hogy ennek bármi köze lett volna az elnökhöz. Amikor a klubról beszélek, akkor nem rá gondolok. Ha beszélnem kellene vele, akkor azt személyesen tenném. Amikor az elszigetelõdésrõl beszélek, akkor az azért van, mert ha nagyon régóta játszol, majd egy sérülés miatt kikerülsz a társaid közül, az ilyen érzéseket kelt. Nem az elnökre utaltam ezzel. Ha ez lett volna a szándékom, használtam volna a nevét.”

Isco: „Reméljük, hogy második évében õ lehet az egyik talizmánunk és továbbra is sokat ad a csapatnak.”

Ancelotti elmondása szerint továbbra is a kapuban maradsz: „Természetesen jó dolog, ha az edzõ szép dolgokat mond rólad, de nem csak velem van ez így, hanem Arbeloával, vagy Cristianóval is, akiket szintén megemlített a minap. Azért is jó ez, mert az edzõvel való kapcsolatunk pozitív, erre pedig szükség van az idény során.”

Real Madrid: „Most volt egy válogatott szünetünk, de ami jó hír, az az, hogy egy fejlõdési szakaszban vagyunk, a célunk pedig az, hogy elérjük a legmagasabb szintet, hogy a bajnokság élére álljunk és lefaragjuk a hátrányunkat az elõttünk állókkal szemben.”

Következõ meccsek: „Amikor a válogatott játékosok visszatérnek, az edzõ boldogabb lesz. Készen kell állnunk ezekre a nehéz meccsekre. A Levante éhes a pontokra, aztán jön a Liverpool elleni meccs, ahol a továbbjutás kérdése akár el is dõlhet. Aztán persze ott a Barcelona elleni El Clásico, ami egy nagyon izgalmas összecsapásnak ígérkezik. Már nagyon várjuk.”

Megvédeni a Tizediket: „Nehéz lesz. Láttuk Bulgáriában is, ahol megizzadtunk. A BL-ben minden csapat nehéz ellenfél, mindenki okozhat problémát. Ugyanez igaz a válogatott csapatokra is, ahol kemény meccseket kell játszani és néha veszítesz.”

Del Bosque „könnyed” átalakítása: „Remek lecserélõdés lesz. Én sem bírom örökké, nem vagyok halhatatlan, mindenkinek meg kell hoznia a döntését azzal kapcsolatosan, hogy mikor hagyja el a válogatottat, de most jól érzem magam, erõs vagyok, szeretném segíteni a hazámat abban, hogy mindent megtegyünk a franciaországi szereplésért, hogy megnyerjük azt a tornát. Ez viszont nem lesz könnyû. Nem ijedtem meg attól, amit Del Bosque mondott, hiszen remek kapcsolatom van vele. Elmondta ezt nekem is, nem vettem magamra. Nem fogok tudni örökké játszani. Vannak játékosok, akik feltörnek, én pedig ezt nem nézem rossz szemmel.”

Szlovákia: „Egy elveszített meccs után végigfut az agyadon sok gondolat, beszélsz magaddal, ez egy kicsit olyan, mint amikor játszol az öcséddel, õ egy ügyes trükkel kicselez, te pedig azt gondolod: ’Kinyírom.’ Ez egy teljesen természetes reakció. Persze folytatom a válogatottban, ennek okán pedig a klubomban is harcolnom kell a helyemért. Az alapvetõ elképzelésem az, hogy folytatom a válogatottban.”

Kritikák: „Senki nem volt igazságtalan velem. Amikor ilyen hosszú ideig játszol egy olyan csapatban, mint a Real Madrid, vagy Spanyolország válogatottja, az embereknek elvárásai vannak veled szemben, hogy te legyél a legjobb, a játékos, aki mindig voltál. Neked folytatnod kell, bírnod kell a nyomást és úgy kell reagálnod, ahogy tudsz: futballal. De az elmúlt évek kapcsán a jó dolgokra fogok emlékezni, amibõl szerintem jóval több volt.”

Füttyszó a Bernabéuban: „Érzem a Bernabéu szeretetét. Senki nem szereti, ha kifütyülik, de a szurkolók felettünk állnak, úgy fejezik ki magukat, ahogy akarják. Jól kell játszanom, remélhetõleg a szezon végén képesek leszünk együtt ünnepelni a Cibelesen, miután megnyertünk egy trófeát.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK