Ancelotti: Izgatottan várjuk Jesé visszatérését

Carlo Ancelottival a realmadrid.com készített interjút, melyben többen között szó esett a csapat jelenlegi helyzetérõl, az új érkezõkrõl, és a célokról. Az olasz tréner több játékosáról is elismerõen beszélt.

Mi a véleménye az elsõ két hónap teljesítményérõl?
Voltak kezdeti nehézségeink, fõleg augusztusban, amikor a játékosaink nagy része a Világbajnokságról jött haza, és nem volt elég idejük felkészülni. Most hoztuk be ezen a téren a lemaradásunkat, és a csapat máris jó formában van, és nagyon motiváltak vagyunk.

A mostani hatmeccses gyõzelmi sorozat elõtt mondta azt, hogy a csapat jobban játszik, mint tette azt a megelõzõ évben.
Az idei évben tisztába vagyunk a kulcsfontosságú dolgokkal a játékunkat illetõen, hiszen nem nyújthatunk minden egyes meccsen csúcsteljesítményt. Az egyetlen problémát a bekapott gólok száma jelenti, mely meghaladja a normális szintet, de a játékunk jobb, mint tavaly.

Beszéljünk a csapat támadó játékáról. A futballtörténelem során volt akár csak ehhez hasonló támadó gárda?
Nem könnyû ilyen sok gólt szerezni, de ezek a játékosok hihetetlenül jól támadnak, és hihetetlenül gólérzékenyek. Természetesen az egész csapaté a dicsõség, de a három támadónk minõsége egyedülálló az egész világon.

Ami a védelmet illeti, az Athletic ellen közel voltak a csúcsformához a védõk. A Madridnál játszik a világ három legjobb középhátvédje?
Úgy vélem, igen. Mind a csapatnak, mind a keretnek nagyon jót tesz, hogy három olyan szintû középhátvédünk van, mint Ramos, Pepe és Varane. A védekezésünk színvonala az utóbbi meccseken javult, mert a játékosok egyre inkább jobb fizikai állapotba kerülnek, és ezáltal többet tudnak a védekezésbõl is vállalni.

Nem kérdéses, hogy a Madridban játszik a világ legjobb játékosa. Van valami, ami még meglepést tud okozni Cristianóban?
Ami nem okoz meglepetést, az a tudás, amit birtokol. Mindenki tudja, hogy hatalmas játékos. Ami viszont meglep, hogy micsoda vággyal harcol a csapatért, mindent megtesz, hogy betaláljon a mérkõzéseken. Egyedülállóan profi, mindenkinél jobb ezen a szinten. Nagyon jót tesz a csapatnak Cristiano, hiszen nemcsak gólokat szerez, de egy vezér is. Nem beszél túl sokat, de keményen dolgozik, és éppen ezért példakép mindenki számára.

Úgy gondolja, hogy Cristiano Ronaldo idõvel középcsatárrá válik?
Õ is így véli, hogy problémák nélkül tud játszani ebben a pozícióban, de sokkal kényelmesebben érzi magát a szélrõl indulva.

Beszéljünk a friss igazolásokról. Mindenki tudta, hogy James rendkívül jó játékos, de sokan meglepõdtek, hogy rengeteget fut is a pályán, és kiveszi a részét mind a támadásokból, mind a védekezésekbõl.
A leigazolása utáni fizikai teszten láttuk, hogy nagyon jó az állóképessége. A fizikai felépítése alapján is tipikus középpályás. Minden probléma nélkül tud itt játszani, és ez nem azt jelenti, hogy elvesszük tõle azt a minõséget, amit képvisel. Szükségünk van az utolsó passzaira és a tudására a támadásokban.

Látott már korábban olyan játékost, aki olyan gyorsan alkalmazkodott az új csapatához és csapattársaihoz, mint Kroos?
Sokoldalú középpályás. Azoknak játékosoknak nem nehéz egy másik helyzethez alkalmazkodni, akiknek ilyen magas a technikai intelligenciájuk. A védekezõ középpályás posztja a legkényelmesebb. Ha egy játékos olyan minõséggel rendelkezik, mint Kroos, Alonso vagy Illarramendi, akkor nem nehéz azt megszokni. A játékosoknak dolgozniuk kell, de a fizikai terhelésük nincs akkora, mint a védõké vagy a szélsõké.

Ön mindig támogatta Benzemát.
Karim mindig is azt tette, amit kértem tõle. Soha nem mondtam azt neki, hogy szerezzen gólokat, mivel a csapat számára a góllövés a legutolsó probléma. Benzema az ideális társ az olyan játékosok számára, mint Ronaldo vagy Bale. Amikor három középpályással és két szélsõvel játszol, akkor nagyon fontos, hogy legyen egy olyan csatárod, aki képes jól összejátszani a többiekkel, és nem csak a góllövéshez ért. Ebben a tekintetben Karim egyedi. Nincs még egy olyan csatár, aki ilyen tulajdonságokkal bír.

Mire lehet képes Bale, ha azt vesszük figyelembe, hogy az elmúlt idényben nem volt teljes elõszezonja, és mégis látványosan indított?
Remélem, hogy ebben az idényben azt fogja tenni, amit a tavalyi szezon végén. Számos mérkõzésen meghatározó szerepe volt, a csapat számára nagyon fontos munkát végzett. Mostanra jobban megszokta a társait, valamint Madridot. Megpróbáljuk fejleszteni a teljesítményét, bár nem könnyû javítani azon, amit tavaly csinált.

Isco és Illarra a jelen, de egyben a jövõ is. Mindig is azt állította, hogy minõségükkel hozzá tudnak járulni a csapat munkájához.
A legnehezebb dolog több játékidõt adni azoknak a játékosoknak, akik többet érdemelnek. Fáj nekem, mert szeretném többször pályára küldeni az olyan labdarúgókat, mint Isco, Illarramendi vagy Nacho. Õk teljesen megértik, hogy mi az a Real Madrid, a versenyhelyzetet, ami ezzel jár, de boldogok, hogy ezért a csapatért küzdhetnek.

Hamarosan láthatjuk Jesé visszatérését, aki nagyon különleges a szurkolók számára. Mit tud hozzáadni a csapat játékához?
Nagyon izgatottak vagyunk a visszatérése miatt, alig várja, hogy újra pályára léphessen. Egyéni edzéseket végez, hamarosan készen áll majd.

Néhány nap múlva El Clásico. Mit gondol a Barcelonáról?
Motiváltabbnak és versenyképesebbnek tûnnek, mint az elmúlt idényben. A Barcelona mindig egy nagyon erõs csapat.

Olyan távolinak tûnik a Décima, pedig csak négy hónapja történt…
Én nem érzem réginek. Az emlékeim nagyon frissek a Tizedikrõl, amely segít nekünk, hogy motiváltak legyünk a Tizenegyedik miatt. Ez a célunk.

Ez egy izgalmas kihívás. A Real Madrid lehet az elsõ csapat, amelyik két egymást követõ évben is megnyeri a Bajnokok Ligáját.
Nyertem két európai kupasorozatot sorozatban, még a Milan játékosaként. Tavaly a Tizedik iránti megszállottságról beszéltünk. Ez volt a fõ motivációnk, a végén pedig megnyertük. Most a Tizenegyedikre gondolunk.

Decemberben jön a FIFA-klubvilágbajnokság. Különbözik ez a versenysorozat a többitõl?
A klubvilágbajnoki cím nagyon fontos. Jól fel fogunk rá készülni. Régen Japánban rendezték, így az idõeltolódás miatt igazán trükkös volt rá felkészülni. Most Marokkóban fogunk játszani, így jobban tudunk készülni.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK