James: Arról álmodom, hogy egyszer megnyerem az Aranylabdát

James Rodríguezzel az ESPN készített exkluzív interjút, melyben a kolumbiai játékos beszélt a Real Madridról, a vele járó kihívásokról, valamint a jövõbeli céljairól. A Real Madrid tízese elárulta azt is, hogy kit tart az Aranylabda legnagyobb favoritjának.

„Öt év alatt négy különbözõ országban voltam. Mindig kell néhány hónap, hogy megszokj egy új helyet. Most azonban ez remekül megy, minden gyorsan történik. Errõl álmodtam. Remélem, hogy tudom ezen a szinten folytatni.”

„Természetesen jól érzem magam a csapatársaimmal együtt. Úgy vélem, ez olyasvalami, amit mindenki szeretne. Megtiszteltetés számomra, hogy itt játszhatok, remélem, hogy sok-sok éven át itt lehetek. Tényleg hihetetlen, a csapattársaim mindent remekül csinálnak. Mindig igyekszem sokat tanulni, figyelni, amit csinálnak, így minden nap fejlõdhetek.”

„A verseny jó dolog, valami pozitív. Segít abban, hogy napról napra jól eddz, hogy kiváló szinten legyél, s így képes legyél a játékra. Mindig megpróbálok megfelelni a Real Madrid igényeinek. A versenyhelyzet jót tesz nekem, minden játékos ezt akarja. Amikor nyersz, sokkal könnyebb boldognak lenni, ezért úgy gondolom, hogy jelen pillanatban minden a segítségemre van.”

„A játékosoknak a legmagasabb szinten mindenre fel kell készülniük. Igaz, hogy kicsivel többet kell védekeznem. Minden nap tanulok új dolgokat. Ez is egy olyan pozíció, amely annyira nem új számomra. Játszottam már itt korábban. A legfontosabb dolog az, hogy megpróbáljak segíteni a csapatnak.”

„A Barcelona ellen a második félidõben jobbak voltunk, fizikailag is. Úgy vélem, tisztességes eredmény született. Megmutattuk, hogy bármely csapat ellen képesek vagyunk játszani.”

„A Liverpool elleni elsõ mérkõzésen nem volt rajtunk extra nyomás. Megpróbáltam élvezni a játékot, mivel az Anfield egy történelmi, mitikus stadion. Szóval csak kimentem és megpróbáltam úgy játszani, hogy segítsem a csapatot. A csapat többi tagjának ugyanez járt a fejében. Ezt tükrözi a 3-0-s eredmény is.”

„A Liverpoolnak új csapata van, fiatal játékosokkal. A visszavágón erõsek voltak hátul, jól védekeztek, szilárdak voltak taktikailag. Kemény meccs volt számunkra, de igazságos eredmény született, ami segített a továbbjutásban. Mindannyian ezt akartuk. Mindegy volt számunkra, hogy Gerrard játszik-e vagy sem, csak gyõzni akartunk.”

„Még mindig számos kihívás vár ránk a Bajnokok Ligájában, az elvárások is igen magasak. Hosszú út áll még elõttünk a végéig. Jó szériánk van, de folytatnunk kell a munkát, ezen a kiváló szinten. Mindig csak a gyõzelemre gondolunk, próbálunk még figyelmesebbnek lenni. Ez egy nehéz sorozat, jó csapatokkal.”

„A klubvilágbajnokság nagyon fontos, mivel a Real Madrid mindig trófeákat akar nyerni, ahogy a játékosok is. Megpróbáljuk majd megnyerni a sorozatot. Ez egy nehéz verseny, mely mindössze két mérkõzésbõl áll (A Real Madrid automatikusan az elõdöntõbe jutott – A szerzõ kieg.). Mindkét meccsen jól kell játszanunk.”

„Természetesen boldog vagyok, hogy jelöltek az Aranylabdára, de Cristiano a legnagyobb esélyes. Arról álmodom, hogy az elkövetkezõ években nyerek majd. Ez egy kihívás, de nyugodtnak kell lenni, és folyamatosan jól játszani. Úgy érzem, hogy ha valaki jól edz és jól játszik, az a többi dolgot is vonja magával.”

Forrás: espnfc.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK

Úgy látjuk, hogy reklámblokkolót használsz.

Az oldalunk hosszú távú fennmaradása és Bellingham boldogsága érdekében kérjük, hogy kapcsold ki a
penamadridista.hu böngészése közben a reklámblokkolódat, vagy tegyél minket a kivételek közé.

Köszönjük! Hala Madrid!