Cristiano a gonosz, Messi a szent. Természetesen. Így lehet könyvet eladni.

A mai napon Guillem Balague, a spanyol futball egyik neves szakértõjeként emlegetett újságíró, Retweetelt egy bejegyzést. Ez egy cikkre mutatott, amelynek lényege, hogy Cristiano Ronaldo nagyon csúnya becenevet adott Messinek. Bizony. Mindenki vigyázzon.

Teljesen véletlenül ez az úriember nemrég jelentetett meg egy könyvet Lionel Messirõl, ami az említett frappáns szüleményt is tartalmazza. Teljesen véletlenül egyik jó barátja és kollégája volt olyan kedves, és egy népszerû angol lap internetes oldalán jelentette meg a cikket. Nem is merem feltételezni, hogy azért kellett a „gonosz Cristiano” kártyát elõvenni, mert a könyvet egyébként nem igazán lehet eladni, viszont ha eddig nem tudott róla a kutya sem, most biztosan felkapja a fejét mindenki. Hiszen Cristiano lefaszfejezte Messit. Sõt, teszi ezt minden áldott nap. Sõt, mindenkit lefaszfejez, aki csak vált egy mondatot Messivel. Mindenki mádörfákkör. Mindenki faszfej.

 
A gonosz.

Egyébként pedig – mellékesen a világ legjobbja – ráérõ idejében a csapattársaival azon viccelõdik, hogy Messi milyen kicsi. A Real Madrid öltözõje velejéig romlott. Azok a csúnya, minden hájjal megkent játékosok (Biztos az a brazil, az a Marcelo gyerek, az olyan vicces mindig! Biztos az lesz a fõkolompos! Persze csak Ronaldo után.) azon humorizálnak, hogy az argentin játékos Cristiano ölebe is lehetne, elférne a táskájában. Persze felhívja a figyelmet, hogy ez még nem is a legrosszabb!

Felmerül a kérdés: Valaki ott van az öltözõben, aki ezeket hallja és látja? A válasz nagyon egyszerû, Balague úr könnyen elintézi: bizonyos Real Madrid játékosok. Igen? Kik? Válasz nincs. Persze.

Errõl jut eszembe. Néhány Barcelona játékos a Nou Camp öltözõjében állandó jelleggel az argentin fél(?)isten szavait issza, miközben õ piedesztálra emeli Cristiano Ronaldót remek teljesítménye, kiváló testfelépítése, aranyos kisfia, gyönyörû barátnõje, páratlan gépparkja, gyönyörû háza, illetve a következõ Aranylabdája okán. Lehet, hogy kicsit változtatok a sztorin, beleviszek valahová rózsaszín felhõket, szivárványt, néhány kicsi pónit, cicát és Ámokfutók idézetet. Vinnék, mint a cukrot.

És mit tesz a világsajtó? Asszisztál a hülyeséghez. Az Aranylabda szavazás elõtt. Csak, hogy legyen mirõl beszélni. Átvesz, tuningol, felbújt, lázít és megaláz. Remélhetõleg lesz reakció Cristiano menedzsmentjétõl, mégpedig kemény és példás.

 
A büszke szerzõ.

És mi a dolog pikantériája? Guillem Balague következõ könyve nem másról szól majd, mint Cristiano Ronaldóról. Félve kérdezem meg: Ördögûzõ lesz talán?

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK